Pennenvruchten.nl

“The self-styled intellectual who is impotent with pen and ink hungers to write history with sword and blood.” Eric Hoffer quotes (American Writer, 1902-1983)

Streetlab

stock-photo-business-people-success-and-fortune-concept-happy-businessman-with-heap-of-dollar-money-over-315031718Streetlab: ludiek televisie programma of de ultieme manier om publiek geld aan te wenden voor het vervullen van je eigen hedonistische wensen?

Met verbazing heb ik gisterenavond op YouTube een aantal afleveringen gezien van het programma ‘ Streetlab’ . Hierin gaan vier nog jonge jeugdvrienden stellingen toetsen door zichzelf, na een korte voorbereiding, in een positie te manoeuvreren dat je, na afloop van het programma, zelf kunt beoordelen of de stelling klopt. Een paar voorbeelden:

Kun je jezelf als een Nederlandse mannelijke equivalent van K3 voordoen en zo toegang krijgen tot het hoofdkwartier van Studiohonderd directeur Gert Verhulst (van Gert en Samson).

Kun je je zelf sociaal standhouden op een modeshow als je jezelf ook maar als fashionista aankleedt (natuurlijk totaal over de top) en een beetje slap meelult met de gasten;

Kun je jezelf bedruipen in de jungle van Suriname en een of andere bergtop beklimmen als je de dagen die dat kost, je al planten omhakkend daar een weg ernaar toe moet banen;

Kun je jezelf op de Huishoudbeurs uitgeven als een paar Chippendales, als je als een paar duidelijk niet erg sexy mannen, je toch een show a la diezelfde Chippendales weggeeft ( dat kon trouwens maar dat was niet zo moeilijk want de gemiddelde leeftijd van de vrouw op de Huishoudbeurs was 62 en Tena Lady was de grootste standhouder op die beurs).

Op zich heb ik niets tegen een paar gesjeesde studenten die zich op wat voor manier dan ook, een bepaald televisiebaantje hebben toeggeigend.

Waar ik wel grote moeite mee heb, is dat alles wat je ziet voorbijkomen (resorts in Suriname, cocktails, overdadige (junkfood)maaltijden betaald moet worden van publiek geld; ja dus ook mijn geld!

Het is sowieso lang een trend in het publieke bestel: heel veel programma’s worden opgenomen in het buitenland ook al is dat al talloze keren eerder gedaan of heeft de locatie geen enkele meerwaarde, toch doet elke zender het keer op keer: oftewel lekker de wereld rond op kosten van de belastingbetaler!

Zo ook Streetlab: 4 jochies die reizend, vreten en flauwe grappen makend, schameloos ons geld bij elkaar aan het graaien zijn. En dat met nul procent moeite want afgezien van een paar lachsalvo’s  die voornamelijk door henzelf worden veroorzaakt en zeker niet door hen bij mij worden opgewekt, wordt toch een maximaal gunstig resultaat wordt behaald.

Niet voor ons, want echt bijzondere tv levert het niet op, nee het gunstige resultaat zijn alle hotelovernachtingen, huurauto’s . ontbijtjes, lunches, taxiritten etc die ze bij ons kunnen declaren terwijl het doel waarvoor deze kosten kunnen worden gerechtvaardigd, maar vaag blijft.

En alsof het al niet erg genoeg is dat we worden uitgenomen, volgens mij worden nog bedrogen ook  want een normaal verstandig opererende programmadirecteur Gert Verhulst die serieus zegt dat hij met de jongens van Streetlab wil gaan samenwerken (als waren ze de volgende K3) en dit allemaal nadat ze een nog geen halve minuut een volkomen knullig liedje met een dansje voor hem hebben opgevoerd; dat moet flauwekul zijn?

Of het is afgesproken werk tussen studio 100 en de NPO 3 of een (terechte) grap van Gert om die ‘arme’ jongens maar geen slechte dag te doen laten hebben.

Hoe het ook zij, Streetlab is tenenkrommend om naar te moeten kijken en berooft mij, Gert en de Nederlandse tv kijker niet alleen van onze waardevolle tijd, ook onze portemonnee lijdt onder deze onzin en daar trek ik in ieder geval de grens.

Vandaar dit stukje, geschreven uit frustratie.
Gratis.
Heb ik niet geschreven in een of ander luxe resort, dus de kosten daarvan hoef ik ook niet bij u te declareren.

Scheelt weer, toch?

Advertenties

3 reacties op “Streetlab

 1. fransje
  mei 22, 2017

  ben ik het helemaal mee eens. de reactie zal zijn: je hoeft niet te kijken, er zit toch een knop op de tv. je kan hem ook uitdoen. blijt natuurlijk de kwestie van ons belanstinggeld…

 2. fruitarier
  mei 22, 2017

  Zal ik wel een onnozele reactie vinden maar goed: zal ik ze wel eens een paar jaarinkomens van dat soort gasten noemen en vragen wat ze zelf verdienen..misschien dat dan een lichtje gaat branden.

 3. fransje
  mei 23, 2017

  Ach, vervlakking is niet te stoppen. Daarbij maken ze programma’s voor een bepaald publiek en die vinden het dan weer ‘heel gaaf’ en zo …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op april 16, 2017 door .
%d bloggers liken dit: