Pennenvruchten.nl

“The self-styled intellectual who is impotent with pen and ink hungers to write history with sword and blood.” Eric Hoffer quotes (American Writer, 1902-1983)

De schoonmaakjunk

Tue 30 July 2013 14:53 – Uit mijn stoppen met roken blog: periode 2013

Op mijn werk verschijnt, enkel als de vaste schoonmaakster een dag vrij heeft, een vrouwtje dat niet anders betiteld kan worden als een ‘ junk’ . Geloof me, ik vind die benaming ook helemaal niet vleiend en gebruik deze ook dan ook helemaal niet graag, maar ik denk toch dat deze naam toch als beste de lading dekt. En geloof me, ik kan het weten; ik heb heel wat junken van dichtbij gezien in mijn leven (if you insist: ik speelde, toen als muzikant op straat spelen tenminste nog was toegestaan zonder 38 vergunningen aan te vragen, elke vrijdag en zaterdag djembee (van die grote Afrikaanse trommels) in dat grote Utrechtse winkelcentrum Hoogh Catharijne: op een of andere manier kreeg mijn muziek altijd elke junk aan het dansen en deze kwamen dan altijd ‘ up-close’ … en wie ben ik dan om te zeggen.. rot op stinkjunk, je schrikt de geldgevende mensen af!!

Dit vrouwtje (ik doe altijd heel aardig tegen haar: heb altijd een zwak gehad voor de zwakkeren in de samenleving) klampte me vanmorgen aan en vroeg mij met haar rapsstem:

” Rook jij” .

“Alleen palingen” zei ik om gevat te zijn maar daarna, toch met enige mate van zelfverwondering: ” Nee, ik rook niet!!!”
Ik voegde nog niet eens toe: ” Niet meer!” maar je begrijpt… ik dacht het natuurlijk wel..

Beste Stoppen met rokenbloggers : als er ooit een schrikbeeld wat roken met je gaat doen in je leven boven je bed wilt hangen, contact mij dan via een priveberichtje… ik zal zorgen dat ik eens kans zie haar op te drijven in de WC (als ze die aan het schoonmaken is) en dan zal ik eens met mijn nieuwe smartphone (als ik tenminste eens doorheb hoe die vervloekte camera werkt) een foto maken. Als jullie geluk hebben, schrikt ze .. en spert ze van angst haar mond open: kan je meteen eens zien dat stevig roken er ook voor zorgt dat al je voortanden eruit vallen. Bij haar moet enkel die ene nog uitvallen voordat ze voorgoed permanent aan de nutricia babyvoeding mag.

Ik voel best aan dat ik een beetje onaardig over iemand aan het schrijven ben… maar laten we zeggen dat ik dit uit zelfbescherming doen….

Deze vrouw is namelijk ZO dermate mager, ZO lijkwit, heeft ZULKE diepzwarte omrande ogen, heeft ZULK ongezond haar, dat ze werkelijk alle lichamelijk ellende vertegenwoordigt wat het roken met je kan doen…
Je verschrompelt…. je implodeert als het ware… en tijdens het proces vervaagt de glans in je ogen beginnen en nemen ze al de
‘deathlook’ aan.

Onthoud dat goed, beste roker of net gestopten…. het eindstation is of net als zij worden…langzaam maar gestaag
of een beeld van een opa of oma met glanzende roze wangetjes dat na een per ongeluk gelaten scheetje, rustig voorgoed de ogen sluit.
It is up to you…
it is up to me

We hebben ALTIJD een keus

Eén reactie op “De schoonmaakjunk

  1. MichielZiet
    januari 6, 2016

    Gelukkig allang gestopt, maar je schetst een aardig beeld met wat het je kan aandoen. 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op februari 20, 2015 door en getagd als , , , , .
%d bloggers liken dit: