Pennenvruchten.nl

“The self-styled intellectual who is impotent with pen and ink hungers to write history with sword and blood.” Eric Hoffer quotes (American Writer, 1902-1983)

Dagboek van een ex-roker: periode 2013

Laaste pakje shag… laatste leugen???

Mon 11 February 2013 21:50

Ik zeg het maar meteen: dit blog heeft als voornaamste doelgroep… helemaal geen groep: ik ga dit blog voornamelijk schrijven voor mezelf. Als naslagwerk over het roken. Over hoe mijn rookcarriere ooit begon en over wat ik allemaal met mezelf heb moeten doorstaan tot het moment waar ik nu ben aangeland. Dat is het moment dat twintig minuten geleden heeft plaatsgevonden. Toen heb ik uitgesproken: “Na dit pakje shag, ga ik stoppen. Basta. Over en uit. Genoeg. Ik wil niet meer. Mijn lichaam wil niet meer. Mijn toekomstdromen laten het niet meer toe.
En hier begint helaas meteen de ellende. Ik vertrouw mezelf namelijk niet meer. Ik heb immers ál zó váák gezegd dat ik ging stoppen. Nog erger, ook tegen ANDERE mensen om me heen heb ik dat gezegd. En elke keer was ik er ook 100% van overtuigd DAT ik zou stoppen. En dan toch iedere keer weer, dat falen. Iedere keer weer de schaamte dat het me niet lukte… dat ik aan mezelf moest bekennen, dat ik dus eigenlijk niet wilde stoppen.Want wat voor andere verklaring zou ik ervoor moeten geven? Kan ik dat stoppen met die sigaret dan echt niet? Jawel hoor, ik kan dat wel, dat hebben die 4 jaar en die anderhalf jaar en die paar maanden dat ik wel gestopt was, wel bewezen. Maar waarom moet ik dan nu het ‘stoppen-met-roken-blog weer inschakelen om publielijk te verkondigen dat ik weer een ‘serieuze ‘ poging ga ondernemen om van die ellende af te komen?
Omdat… mijn beste ikke, ik ten einde raad ben. Tegenwoordig zie ik namelijk de effecten van het roken zich oprukken op mijn gezicht. Zeker nu ik wat ouder word, zie ik dat mijn huid niet meer zo elastisch is dat ik mijn rook geselingen ongestraft kan uitvoeren. Ik krijg plooien in mijn voorhoofd, ik zie lijnen langs mijn mond (er ontstaan zelfs spieren van het zuigen aan die stinkstok!), ik kan de wallen onder mijn ogen niet meer ontkennen. En aan al deze lichamelijke tekenen van verval, heb ik, zo ijdel als ik ben, een vreselijke tyfushekel.
Ik wil namelijk gezond zijn (ik wil er in elk geval gezond uitzien), ik wil een lange, gezonde toekomst tegemoet!!!
En roken en die toekomst, dat gaat gewoon niet samen!! Daarom… nu… de ultieme poging weer van het roken af te komen en nu …. voorgoed!
Maar daar is één ding voor nodig. Dat ik volledig snap hoe ik (en het roken) in elkaar zit. Waarom ik mijn woord niet kan houden als ik dat met andere dingen heel gemakkelijk kan? Tien jaar geen vlees eten? Geen probleem geweest.Anderhalf jaar lang alleen maar groente en fruit knagen? Was moeilijk, maar heb het gedaan. Vele jaren niet tot nauwelijks alcohol drinken? Was een makkie (als je beseft dat alcohol ook al je andere beloftes in gevaar brengt.
Dus.
Het is zover. De eerste stap is gezet. Ik heb uitgesproken dat ik na dit pakje shag (en nog een paar sigaretten die ik ook over heb) voorgoed de zuivere verkies om te inhaleren. Ik wil niet meer liegen tegen mezelf. Het is nu of nooit. Stoppen of voorgoed erkennen dat ik gefaald hebt als niet-roker. Dat ik altijd wel zal blijven falen omdat ik blijkbaar dan wel een soort oerroker ben: een mens gedoemd om altijd (misschien met enkele tussenpozen) te blijven roken. Een mens dat dezelfde verschrikkelijke metamorfose zal moeten ondergaan als die de andere rokers moeten doorstaan: permanente lijnen in je gezicht die zeker niet door al dat met roken gepaarde lachen is ontstaan, haar dat wellicht eerst nog grijs is, maar daarna al snel de kleur van een onrijpe banaan zal aannemen en last not least, een gelaatskleur dat zo wit zal zijn als dat van de Joker uit de Batmanserie.
Nu ik erover nadenk…. al de voorgaande lichamelijke veranderingen leiden eigenlijk wel richting zo’n gezicht als dat van The Joker .
En dat is natuurlijk niet zo gek: alle rokers zijn natuurlijk ook een beetje jokers (hee dat rijmt!).
Arnold nog wat. Daarmee is het dat roken allemaal begonnen. Als ik die jongen nu zou tegenkomen, zou ik hem in de hoogste boom opknopen. En.. stak zijn broek in de fik… opdat hij ‘ook eens leert te roken’, net zoals hij mij en mijn broer leerde roken, daaronder die brug in Maarssenbroek, gelegen in de provincie Utrecht. Stiekem en schijterig kan ik me nog wel herinneren. Bang voor elke passant. Maar toch. We deden het toch maar even op 11/12 jarige leeftijd.
Soms kreeg ik slechts een trekje, later soms een hele sigaret. Lag er een beetje aan hoe vaak wij er de gejatte sigaretten van onze moeder tegenover konden stellen.
Arnold dus. Memo aan mezelf: achternaam proberen te herinneren en deze persoon dan eens door de Google zoekmachine gooien. Zoek ik hem eens op of zal hem eens op zijn linked in virtueel in zijn hemd gaan zetten
Maar eigenlijk, als ik objectief en eerlijk ben, is hij niet als enige verantwoordelijk dat ik aan het roken ben geraakt:naast dat ik natuurlijk zelf ook schuldig ben (waarom luisterde ik niet naar mijn lichaam?), is een goeie basis voor deze rookverslaving, ongetwijfeld gelegd door mijn beide ouders. Die hadden (in tegenstelling tot de meeste rokende ouders nu) vast nog nooit gehoord van het feit dat roken in de auto ‘niet zo goed zou zijn voor het kind’. Hierdoor pafte ik, in de eerste zes jaren van mijn leven, door toedoen van mijn tegelijkertijd rokende en autorijdende vader en moeder, er al lustig op los. Passief meerijden betekende immers passief meeroken. IK herinner mij autoritten voornamelijk happend naar lucht en groen van de misselijkheid. Een raampje open zetten is tegenwoordig wel ingeburgerd om de schade nog ietwat te beperken, maar ik kan me niet herinneren dat in mijn tijd eens werd gedaan.

Wordt vervolgd…. zolang de shag er nog is.

Roken of eten… that is the question

Tue 12 February 2013 19:55

Pauzes.

Tegenwoordig eet ik bijna niet in de pauzes, maar rook ik alleen nog maar. Eén sigaret zeker, vaker twee…maar als ik dapper en mijn portemonnee niet voel branden in mijn achterzak, anderhalve sigaret.
Ik zie steeds meer de belachelijkheid ervan in. Dat ik in plaats van voedsel (wat het ook moge zijn) of een gezonde warme drank (nee, dat is koffie echt niet), zit te blaasgalgen met giftige sigarettenrook. Alsof ik dáár met alle macht mijn energie uit probeer te halen. Terwijl ik donders goed weet dat ik ook moet eten wil ik niet omvallen gedurende de werkdag. Dus zoals vandaag, tussen de twee sigaretten in, prop ik dan ook nog plichtmatig nog twee appels in mijn smoelwerk. Krankzinnig gewoon. Volledig schizofreen… dat ook, want wie kauwt nu zijn appels nog met de smaak van sigaretten in zijn mond.
Dat gaat dus binnenkort allemaal veranderen. Dat weet ik en dat weten jullie (ja, heb jullie toch al in mijn hart gesloten). Vandaag keek ik naar de houten buitentafel en zag mijn pakje JPS shag Rood (halfzwaar) liggen. En ineens dacht ik verschrikt: “Dit keer eens niet je pakje vergeten, hoor vriend. Want echt… dit is echt je laatste pakje, er komen geen andere meer, no matter what! Mocht dit pakje vergeten (dat gebeurt nogal geregeld namelijk), gestolen of ondergepiest door mijn poes (wraakzuchtig geworden van al dat gedwongen meeroken), dan zal dat helemaal niets aan je uitspraak veranderen: DIT IS MIJN LAATSTE PAKJE SHAG!!!
Aan de andere kant… ik vraag me wel eens af wat ik, mocht ik eenmaal gestopt zijn, dán moet doen in mijn pauzes. Ik beschouw deze toch als een prettig moment voor mezelf en de die sigaret, die hoort daar nog op een of andere manier bij. Misschien niet logisch, maar hee, gevoelens zijn per definitie niet logisch. Die combinatie is nu eenmaal zo gegroeid. Roken is staat gelijk aan ‘even geen gezeik aan je kop’.
Dat roken doe ik trouwens altijd buiten. Weer of geen weer, ik sta, zit, of loop altijd buiten als ik rook. Als de zon er is, zijn er wel wat meer verslaafden die buiten komen roken, maar de meeste mensen mijden toch liever de kou,de sneeuw of de regen. Ik, rechtgeaard buitenmens als ik ben, zoek de elementen juist op. Want het alternatief voor buiten, daar pas ik toch echt voor. Want van dat gedwongen samengeklonter in een plaats waar je dan wél mag roken, daar hou ik namelijk helemaal niet van. Zeker niet met mensen die je in je echte leven ook niet zo dichtbij wil hebben. Waarom zou je (omdat je toevallig allebei rookt), op het heilig rookmoment, ineens wél in elkaars aura willen staan en deze met rook nog staan te bevuilen ook?
Het zijn op zich niet zo heel onaangename rookruimtes. Bij ons zijn ze namelijk hypermodern, wordt de lucht afgezogen en komt er elke week een ramenlapper langs. De rook gaat door een vlak met gaatjes waar je steeds eens stem verwacht te klinken die ‘ Beam me up, Dcotty, roept. En na gedane zaken, hangt er dan ook geen rook. Nee, ze zijn echt beter dan ik wel eens heb meegemaakt in een fabriek waar ik noodgedwongen heb gewerkt (ja, je moet wat als je geen ander werk kon vinden). Daar waren de muren zo geel als dit op dit blog zo vaak gebruikte smiley’s en liep de nicotine in druppels van het plafond. Ver-schri- kke- lijk! En dan ook nog geen woord kunnen wisselen want je collega’s zijn Pools).Alleen maar roken… het leek wel op een psychiatrisch ziekenhuis. Nou, op zo’n moment gaat zo’n stoppoging ineens heel aantrekkelijk lijken, kan ik je vertellen.

Wordt vervolgd…(als ik tenminste niet mijn shag verlies)

Rituelen

Tue 12 February 2013 22:54

Afgelopen maandag zat ik een soort rond ornament te schuren en op het laatste zelfs af te krabben. Dat ornament moest, eenmaal geverfd en geplamuurd, de naad van twee boeidelen (soort verticale planken)van mijn schuur mooi afdekken. Een heel gedoe en mijn gekrab eindigde ermee dat ik veel te grote gaten in het hout veroorzaakte. Ik moest dus opzoek naar een ‘lapmiddel’.
Mijn oog viel op een lachende stenen zon, dat ik al sinds tijden aan mijn schutting heb hangen. Ik dacht: Hee, dat is ook mooi rond, kan ik er mooi zo opplakken dat je die gaten niet meer ziet. Ik draaide het om en wat zag ik? Met potlood geschreven stond de belofte: “Vanaf 1 juni 2004 zal ik niet meer roken”.
Ai…. dat is dus alweer 9 jaar geleden. En dat is zo’n moment dat je beseft dat de tijd eigenlijk heel snel gaat. Dat ik ook 9 jaar rookvrij had kunnen zijn…. dat ik 9 jaar mijn lichaam lief had kunnen behandelen in plaats van het van binnen en van buiten te geselen met verstikkende rook.
En zo heb ik meer van die rituelen uitgevoerd… achteraf… zo blijkt wel, waren het allemaal leugens. Of althans, beloftes die ik niet heb kunnen waarmaken.
Zo heb ik steentjes gekocht die me kracht zouden moeten geven bij het stoppen met roken, mezelf met kettingen omhangen waar symbolen aanhingen waar ik nog enigszins respect voor heb, pakjes sigaretten/ shag gekocht en de binnenkant beschreven met “Dit is nu echt mijn laatste pakje/ baal shag!”, weddenschappen afgesloten (die ik jammerlijk verloor) en waar ik zelfs financieel mee achteruit gezet werd, me zelfs ter aarde heb geworpen om hulp te vragen van de Hogere Machten (want als ik het zelf niet kon, kon er dan niet effe iemand uit de hogere regionen mij komen helpen), relaties moeten verbreken omdat ik mijn belofte om te stoppen met roken niet kon waarmaken, BOEKEN vol geschreven die allemaal één doel hadden: mij rijp te maken voor het magische moment dat ik zou zeggen :” Nu is het genoeg, nu kap ik er voorgoed mee!”
Helaas… achteraf is dit allemaal zinloos gebleken en waren het slechts holle woorden. Geen woorden maar daden zegt men wel eens.. en daar moet ik het toch wel mee eens zijn. Dat blijkt namelijk wel.
Ik hoop dat het deze keer anders is. Ik hoop het echt.
Ik wil niet meer liegen tegen mijzelf, ik wil niet meer liegen tegen mijn lichaam, ik wil niet meer liegen tegen mijn Creator (wie het ook moge wezen).
Ik wil leven…. zonder peuk in mijn mondhoek

Ik wil vrij zijn.

Vrijdag… Vrij-van-het-roken-dag?

Wed 13 February 2013 19:45

Als ik niet ineens zulke gekke dingen ga doen als twee shaggies tegelijk aansteken of woest uitga of zoiets (wat ik trouwens nooit doe), dan denk ik dat vrijdag DE DAG wordt dat ik stop.Als ik zo in mijn baal kijk, dan moet dat ongeveer uitkomen. En dat komt mooi uit, want vrijdag heb ik officieel al vrijgenomen. Eigenlijk had ik ergens anders naar toe gemoeten, maar die zeer belangrijke afspraak, bleek vrijdag de 8e al te hebben plaatsgevonden (leve de agenda!). Maar dat weet mijn baas natuurlijk niet. En misschien moeten we dat ook maar niet vertellen. Maak ik er meteen mijn stoppen-met-roken dag van.
Sprak mijn zus over de telefoon en ik ontvouwde haar mijn plan en… zij wilde ook meteen stoppen. Zat al enigszins in de pijplijn, maar toch; het is weer een extra motivatie. Maar aan de andere kant, is het feit dat zij wil ‘meeliften’, ook weer een beetje gevaarlijk. Heb altijd wel een beetje het gevoel gehad dat ik voor sommige mensen een ‘voorbeeld’ moet zijn. En dat wil ik dus een keertje niet zijn. Ik wil dit hele stoppen-met-roken-ding, voor mezelf. Niet omdat ik andere mensen zonodig moet meetrekken naar een gezond en verslavingsvrij leven; laat ik nu eens heerlijk egoistisch aan mijzelf denken.
Sterker nog: de hele wereld mag voortaan van mij roken… ze doen maar. Mij zullen ze nooit meer horen klagen, omdat ik weet, dat zij ook allermachtig graag willen stoppen. Ik klaag of zeur niet meer, omdat ik het niet moeilijker wil maken dan het al voor ze is.
Als een rots in de branding wil ik zijn, onaangeroerd door iets wat ook maar op roken of sigaretten lijkt. Ik wil volledig tevreden zijn met mijn beslissing en voor geen miljoen gulden, op andere gedachten te brengen te zijn.
Toekomstmuziek.
Nu…. rook ik nog, en geniet er zelfs van. Zometeen weer koffie drinken bij de buurman die enkel rookt als ik kom koffiedrinken. Dat kan hij. Ikke niet. Bij mij is het altijd ‘alles of niets’ en steeds meer is het … ‘niets’ .
Ik ben misschien een complex persoon, maar ik ga nu eenmaal voor de waarheid. En roken… dat is zeker niet de waarheid. Dat is een leugen. Misschien ben ik geen leugenaar… maar .. ik ben wel lang zwak geweest. En lui.

Vrijdag.

Vechtdag

Vrijheidsdag

Geen woorden maar daden

Fri 15 February 2013 12:28

Nou moe, dit is de vierde keer dat ik probeer wat teksten in mijn dagboeken te krijgen, maar op een of andere manier is het steeds niet gelukt, hele lappen tekst (alsjeblieft Rinus!) zijn verdwenen.
Misschien moet ik het ook korter maken en hier dan maar aankondigen dat ik hier precies nog 1 peuk heb liggen.
Die zal ik oproken…
en dan is het rode balletje ten teken dat ik een roker ben, verdwenen.

Tot later

Laatste blog voordat ik met ‘de groene bal’ ga spelen

Fri 15 February 2013 14:31

Beste mensen, het einde nadert (of begint er iets).
Ik heb nog steeds een laatste peuk liggen, maar ik zal uw verklappen hoe ‘low one can go’ om zijn verslaving te blijven bevredigen.
Ik heb oude peuken bijeenverzameld om ze open te knippen en de goede tabak nog te verzamelen om nog één goeie peuk van te bouwen. Is dat niet vreselijk triest?
Helaas is het niet ongewoon voor me; ik heb deze procedure al vele malen gevolgd en het illustreert alleen maar hoe laag een ‘edel mens’ als ik (haha)kan zinken.
Alles… om me maar aan mijn belofte te houden om geen nieuw pakje te kopen, maar toch om het onvermijdelijke end tot op het laatst uit te stellen.
Zo ziet u maar… roken is niet zo’n klein beetje triest… het is in en in- triest.

Een virus? Een ban? Waarom kon ik niet inloggen

Sat 16 February 2013 09:17

Hallo allemaal,
Gisteren ben ik gestopt met roken, precies om 15:15 op 15 februari (jaja, de numerologie wil ook wat), ook al zei mijn stopstatus dat ik uren later dan die tijd nog steeds roker was. En hoe graag ik ook wilde inloggen (niet eens om mijn status aan te passen: ik had eigenlijk verwacht dat het rode balletje na de aagegeven tijd vanzelf een groen balletje zou worden)het lukte me gewoonweg niet.
Na mijn laatste dagboekbericht was het steeds ‘fatal memcache error’ en dan nog heel wat woorden. Enkel een wit scherm: het stopmetrokenblog site kon ik niet bereiken.
En dan word ik paranoide he. Ga ik denken dat mijn (negatieve)opmerkingen over Champix bij Erica1972 ervoor gezorgd hebben dat die pillenboer eigenhandig heeft gezorgd dat ik deze site niet meer op kan.
Ik bedoel: zo gek zou dat niet eens zijn. Want wie zit er achter deze site? Kan best overeindgehouden worden door Novartis, Pfizer en andere pharmacautische multinationals. En als ik, stoppertje met de nicotine vlekken nog op mijn vingers, meteen uithaal hoe gevaarlijk die Champix wel niet is, dan is zo’n ip-adres herkenner snel in zijn site ingebouwd (waardoor ik de site dus niet meer kan bereiken).
Maar goed, of ik had gewoon een virus, of de pillenboeren zijn tot het geloof gekomen dat ze de mensen in plaats van ziek te maken (want dan creeer je immers je eigen klantenkring) beter gezond gaan maken en laten mij daarom weer toe op dit blog.
Feit is dat ik weer kan inloggen op dit blog.
Daarnaast: ik ben gestopt (en ik loop voortaan om alles waar tabak in zit, met een grote boog heen).
Voor de mensen die geinteresseerd zijn, typ eens ‘smoking’ (of dangers of smoking of zoets) bij youtube… dat motiveert enorm!

BLijf me steunen!

Geen behoefte aan pleisters… dat is vreemd!

Sat 16 February 2013 18:29

Had toch wel gedacht dat ik nu toch wel zou tandnakken (=het plafond aflikken) naar nicotine. Maar afgezien van de halve pleister (ik las hier voor het eerst dat je die dingen ook kunt doorknippen: handig!) die ik gisteravond voor het slapen heb opgedaan en die ik vanmorgen vroeg weer afgedaan heb, heb ik eigenlijk geen pleister of zoiets meer nodig.
Het lijkt warempel wel of ik ongepland ‘Koude Kalkoen’ga!
En dat zou ik wel leuk vinden, want dat vind ik namelijk wel zo stoer om te zeggen, als mensen mij vragen hoe ik gestopt ben als ik er eenmaal vanaf ben (o nee, ben er al af!).
Enige waar ik een beetje last van heb, is een gevoel van honger en ik vind het niet zo erg om daar nu gewoon aan toe te geven.
Nou ja, ben er zelf verbaasd over.. maar het gaat goed (zo zonder hulpmiddelen).

Voorwaarts!

Ik ben nu al trots op mijzelf

Sat 16 February 2013 22:32

Wat is een mens toch snel tevreden!
Nog geen anderhalve dag zonder roken
en ik voel me al 80% beter over mijzelf.
Een gevoel dat ik … eindelijk de goede kant aan het opgaan ben.
Heb zelfs (en die is klassiek voor de meeste rokers onder ons)
de luxaflexen van de nicotinedampsels gereinigd. Daarnaast het gordijntje van mijn deur in de chemische bloemengeur gelegd en die hangt nu ook weer, wit en geurend, voor mijn eveneens gereinigde raam.
Lange tijd niet nooit serieus geweest!En dat voelt goed!
Langzaam groeit het gevoel dat ik wel eens zou kunnen gaan slagen
hier.
Met behulp van jullie trouwens…

Eerlijk is eerlijk

Testje: Wat gebeurt er als ik ‘Unox rookworst” zeg?</em>

Sat 16 February 2013 23:44

Daarnet had ik het over mijn luxaflex, die ik gereinigd had van nicotine aanslag; prompt zag ik een reclame van luxaflex boven mijn blog staan.
Even proberen als ik het over boerenkool met Unox rookworst heb, of de mannen van Google dan ook mijn blog versieren met een rookworst.
Dus… Tjonge jonge jonge, wat is het koud
en wat heb ik toch zin in boerenkool met worst.
MAAR WELKE worst zou ik nou toch moeten kopen?
Unox 😉 😉 worst
of toch die vette grove rookworst
van de keurslager??

Ik hoor gefluister in mijn oor….

Sun 17 February 2013 14:50

In mijn schoonmaakmanie die nu al bijna twee volle dagen duurt, word ik heel af en toe onderbroken door behoorlijk irritant stemmetje dat hele rare dingen zegt:
Zoals dit:
” Misschien hebben rokers wel extra sterke longen. Zij moeten immers meer moeite doen om lucht binnen te halen dan een niet roker. Misschien traint een roker zijn longen juist wel extra!!
Of deze:
“Misschien is het steeds naar buiten gaan juist wel goed, als je roker bent: daar is toch meer zuurstof voorhanden en misschien krijgt een roker dan wel meer zuurstof binnen dan diegenen die de hele tijd binnenzitten.
Of nog erger:
“Wat doe je als je nu een volle sigaret vindt?”
Mmm, ik ben er duidelijk nog erg mee bezig, zie dat ik het roken zelfs probeer te verzachten, een beetje een slecht teken.

Dag 2 (Geinspireerd door Martinestopt)

Sun 17 February 2013 23:39

Mijn dag 2

Veel te vroeg opgestaan. Mijn persoonlijke huisleeuwin brulde mij weer veel te vroeg wakker, nadat ik al een gruwelijke nacht had beleefd : wakker, slapen, wakker, slapen. Dat knipperlichtpatroon van slapen wijt ik trouwens voor 100% aan het verlaagde nicotinegehalte in mijn bloed en hersenen.
Toen ik uiteindelijk echt wakker was (en dus voelde dat ik k.t geslapen hebt), wilde ik me eigenlijk nog een keerje omdraaien, maar helaas: dat ging niet meer. De huisleeuwin had al bemerkt dat ‘The Big Provider’ wakker was en zodra ze weet dat je wakker bent, begint ze altijd vanuit het diepst van haar keel, de meest vreemde tongrollers uit te proberen.
“Mwierrrouwww, Mmmmmmrrrrrrroooooooouuuuuww., mmmmmmmmmmmmmmmmmmrrrrrrrrrrrrrwwwwwwwwrrrrrrrrriiiiiiiiiiiiieeeeooooouuuuwww”
Natuurlijk allemaal om mijn aandacht te generen zodat ik háár eten ga halen!
Dus sta ik in Godesnaam maar op en sleep me naar haar voerbak, kijk in het voorbijgaan stiekem naar de spiegel (of er na 1.5 dag onthouding van sigaretten al positieve dingen gebeuren in mijn gezicht, grom ontevreden naar beneden om ook eens wat aan dat kattegebrul te doen. Vervolgens kwak ik iets van runderpâté in de bak, en geef het haar ZONDER dat ik het voor haar geprakt heb, want
daar-heb-ik-nu toevallig-eventjes-geen-zin-in.!!!!
Ik heb tenslotte genoeg andere dingen aan mijn kop! Of liever gezegd. Juist niet… and that scares me.
Beelden van koffie verschijnen in mijn bloedsuikerspiegel en…..
ik weet dat het hier bij blijft. De spreekwoordelijk lont (de ochtendsigaret) die ik normaal in dat ochtendkruidvat (= mengsel om lichaam op te starten) zou gooien, die is er niet meer bij.
Lezen…. ik verwacht dat dit me af gaat leiden. Er zijn een paar reacties op mijn blog, een paar reacties op mijn reacties op andere blogs, een paar nieuwe stoppers bijgekomen, en paar falers afgevallen(want na de vorige avond die ochtend ineens niet meer te vinden) en …ik besef wederom, tot mijn schrik, dat ik dézé hélé dag echt niet meer mag roken.
Zit me toch niet lekker, dat vooruitzicht. Daarnaast voel ik me nog brak van die interval-nacht. Ineens bedenk ik me dat douchen me goed gaat doen (was me gisteren ook zo goed bevallen; die magische douche die van rokers… -tadaa!- ineens niet-rokers maakt;, douche dan daadwerkelijk en eenmaal schoon, voel ik me al beter…. maar heb tegelijkertijd vreselijke honger.
Of is het de trek in een sigaret? Ik weet het echt even niet meer.
Die hónger mag ik in elk geval stillen, schil daarom wat fruit, schil , zet weer koffie en ga zelfs maar wat schrijven in mijn blog.
13:00.
Het niet roken wordt (ondanks dat ik nergens meer tabak heb liggen) toch wel wat moeilijker nu. Zeker omdat ik nu ook het vreemde plan heb opgevat ‘het-Koude kalkoen- style’ te gaan doen. Ik wil geen pleisters op of snoepies eten om nicotine binnen te krijgen, datzelfde spul dat de altijd de voornaamste reden is geweest dat je uberhaupt tabak rookte.
Ik kijk nog eens naar mijn beeldscherm. Heb ik nu werkelijk publiekelijk verkondigd dat ik gestopt ben met roken? Kan ik nou echt niet meer terug?
Nee, ik kan echt niet meer terug. Daarom besluit ik korte metten te maken met alles waar zelfs nog maar de sporen van rook aan mag hangen. Alle deuren, ramen, vloeren schrob ik schoon omdat ik weet dat de stiekeme gele dampen van mijn sigaret zich smiechterig hebben vermengd met de 9001 creme wit beige kleur van mijn houtwerk.
Zo werd deze zondag, zomaar ineens een volledige dag durende schoonmaak dag. Maar dat vond ik nog niet eens zo erg. Een schoon leven vraagt immers om een schoon lichaam en een schoon lichaam vraagt om op zijn beurt, om een schoon huis.
Pff. Toch leek het allemaal veel gemakkelijker toen ik nog rookte…..
Nu ZIE ik alles, geef ik om alles,
toen interesseerde het me gewoonweg niet of zag ik het niet eens.

Shakin Stevens

Mon 18 February 2013 22:04

Wordt er toch wel moe van dat als ik hele berichten schrijf, deze blijkbaar met 1 druk op de knop verdwijnen. En ze daarna ook niet meer te vinden zijn….. welke knop is dat? Welke knop zorgt ervoor dat een hele lap tekst, zo in één keer verdwijnt, niet onder copy/paste knop zit, maar gewoon WEG is. Het is nu de vierde keer dat dit gebeurt, en ik word er een beetje kriegelig van.
Goed, had dus een heel verhaal opgeschreven over het feit dat je wel kan zeggen dat je je voorneemt te gaan ‘rocken als Elvis Presly’, maar dat dit in de praktijk heeft geresulteerd op het slappe aftreksel van iemand als Shakin Stevens.
Maar goed, dat ga ik niet allemaal nog een keer opschrijven, daar ben ik nu te moe voor. Ik heb deze dag in ieder geval overleefd, maar makkelijk was het zeker niet.
Tot een andere keer. Als ik de ‘knop die leidt naar de vergetelheid’ heb gevonden, dan zal ik wel weer wat langer schrijven, nu durf ik het niet meer.

Het sprookje van die éne sigaret</em>

Tue 19 February 2013 20:09

Kan gerust zeggen dat het rookvrij leven nu al een beetje ‘als vanzelf’ gaat. Je moet enkel goed voor ogen houden dat die sigaret (waarnaar men op sommige momenten toch behoorlijk naar kan verlangen) precies dezelfde sigaret is, waar je eigenlijk zo’n gruwelijke hekel aan hebt. Of, zoals ik vanochtende op youtube zag, de sigaret die je, zeker in het begin als oplossing ziet voor bijna elk probleem, is eigenlijk juist je grootste probleem. En als je dat steeds meer begrijpt, dat je verlossing juist niet zit in het roken, maar juist in het weerhouden ervan, dan ben je al een heel eind.
Maar toch, de verslaving zegt wat anders. Die idoliseert die 1-ne sigaret bijna als ware het Christuskind zelve. Het is een kwestie van je hoofd koel houden, ja, rookloos zou ik willen zeggen, zonder mist, want als je alles op een rijtje zet, dan weet je gewoon dat roken wel het stomste is wat je kan doen. Op welk moment dan ook.
Niets lost het op, niets maakt het beter, niets maakt het lekkerder, niets maakt het ontspannender, niets maakt het vertrouwder.
Dat zit allemaal in je hoofd en die gedachten, zijn, als je het nuchter bekijkt, gewoon niet waar.
Want alles wordt alleen maar moeilijker met een sigaret….. ja, zelfs al kon je het bij de ene sigaret laten. Die smaakt namelijk, zeker nu ik een paar dagen gestopt ben, toch al niet meer. Ik zou er alleen maar vervelend ‘high’ worden, de rook zal afschuwelijk aan mij plakken (dat zou ik nu veel meer ruiken), het ondermijnt mijn net opgebouwde vertrouwen dat de sigaret NIET heer en meester is over mijn leven.
Zo is elke fabel over hoe lekker die éne sigaret zal zijn, totaal te weerleggen…. als je tenminste de feiten onder ogen wil zien.Want als je dat niet wil, als je liever gelooft dat het die sigaret je echt iets gaat geven, dan heb je in feite al verloren. En moet je, als je eraan toegeeft, weer helemaal overnieuw beginnen. En dat is jammer, want als had geluisterd naar je je VERSTAND in plaats van je verslaving, dan was je niet gezwicht.
Dus, het gaat goed, heb nog steeds ontwenningsverschijnselen (in de vorm van een raar gevoel in mijn maag, lichte nerveusiteit en het gevoel dat ik steeds bezig moet zijn) maar die zijn nu steeds makkelijker te negeren en te weerleggen.
Na het eind van de dag hier je ervaringen opschrijven, helpt daar ook zeker bij.

We kunnen het !!!

Samen!!!

Doel van deze week is stoppen met roken, maar wat is het doel van volgende week?</em>

Wed 20 February 2013 23:01

Mijn doel voor deze week is het stoppen met roken.
Voor de rest mag ik alles wel doen.You name it, ik mag het .. van mijzelf.
Eén zonde tegelijk aanpakken, dat is nu mijn motto.
Gek, want vroeger geloofde ik daar nooit zo in; ik wilde altijd alles tegelijk, en wel meteen!
Maar tegenwoordig zie ik wel in dat je niet je hele wereld in één keer kan veranderen. Dat werkt gewoon niet, zeker praktisch gezien.
Maar omdat het allemaal zo goed gaat, durf ik nu ook de volgende aankondiging te doen.
“Na deze week waarin ik het roken zal hebben overwonnen,
komt de week waarin ik met koffie drinken (en suiker) stop.”
Een bijna even grote verslaving, want… stop daar ook maar eens mee, als je durft.
Ik kon het in ieder geval al jaren niet…
maar als ik kan stoppen met roken
kan ik zeker stoppen met koffie drinken

Dit blog is een dagtaak geworden

Thu 21 February 2013 21:49

Het valt me op dat ik bijna al mijn vrije tijd in dit blog stop.
Vind het prima hoor, zo analyseer ik mijn eigen (rook-)gedachten terwijl ik andermans (rook-)gedachten analyseer terwijl…
de uren verstrijken
zonder dat er door mij gerookt wordt.
Gunstig dus.
Daarnaast voel ik me bijna schuldig als ik sommige mensen niet steun door een woordje hier of daar of een klein teken dat ik met ze meeleef.
Bijna een beetje ongezond.
Maar goed… het gaat goed zo
dus waarom iets veranderen?

‘Never change a winning concept’

Niet goed

Gaat niet zo goed met me…. Nou ja, verslavingsgewijs dan.
Het is nu ook weer niet zo erg dat ik werkelijk echt op het punt sta om naar de winkel te rennen (om sigaretten te kopen),maar toch … ik heb gevoelens, gedachten en ‘rooktrek’ die ik toch niet helemaal achter mezelf had gezocht.
Het begon vanmiddag al, net na mijn werk. Ik zat in de auto en ik dacht “Ha, weekend!” en 1 seconde later dacht ik aan een sigaret. Apart, dacht ik nog.. ik schijn vrije tijd blijkbaar te associeren met een sigaret. Het is me trouwens vaker opgevallen dat ik vooral in de auto best vaak aan het roken denk.
Later in de avond werd het nog een graadje erger. Ik zou een radio uitzending verzorgen (rustig maar, het is maar internetradio) en ik merkte dat, tijdens de voorbereidingen, steeds aan roken dacht. Heel graag had ik tijdens de technische problemen (die zo groot waren dat we de uitzending moesten afblazen) een sigaret opgestoken, zodat voor mij duidelijk vast is komen te staan, dat ik roken met “spanningsverlichting” associeer.
Nu de uitzending dan is vervallen heb ik weer vrije tijd over en ook daarvan ben ik nog steeds ten volle overtuigd dat die op één of andere manier toch leuker is als je daar een brandende papierhuls gevuld met brandende tabak bij tussen je vingers hebt zitten.
Nee, lichamelijk voel ik dat ik er absoluut nog niet vanaf ben, dat roken. Ook geestelijk zie ik dat ik nog vreselijk moet oppassen. Want … ik associeer nu nog de leukere dingen met een sigaret… en dat… weten we allemaal wel, is absoluut onterecht.
Laten we hopen dat de tijd dit allemaal een beetje tempert. Nu… is het enkel dankzij het saaie leven dat ik nu een beetje volg, dat ik niet volledig door de mand val. Nu een feestje/iets anders leuks bezoeken, en ik zou mijzelf in het roken verliezen.

De aanhouder wint….. de schrijver in dit geval

Sun 24 February 2013 17:11

Heb een beetje een haat-liefde verhouding met dit blog. En dat komt niet door de mensen of door hun verhalen; het komt voornamelijk door het feit dat mijn schrijfsels iedere keer verdwijnen. Uren werk, uren hersenpijniging…hup,. foetsie! Dat is niet alleen niet-leuk… dat is gewoon gevaarlijk in de zin van ‘gevaarlijk voor je net overwonnen verslaving’ . En wat het dan was wat je precies verkeerd deed, dat weet je ook nog niet eens. Grrrrrrrr!!!
Maar wie weet is dat juist mijn uitdaging. Om steeds weer opnieuw te beginnen, net zoals ik opnieuw moest beginnen met het stoppen met roken.
Eén ding heb ik nu al wel door; dat is namelijk zorgen dat er geen tekst wordt weergegeven onder de tekst die je aan het schrijven bent. Dus dat vakje met ‘preview’ uitschakelen, zodat je alleen de tekst ziet, die je daadwerkelijk aan het schrijven bent. Dus niet die tekst daaronder, de tekst zoals die in je blog gaat staan. Als je dat voor elkaar krijgt, dan zorgt dat al voor veel minder problemen.
Wat ik ook heb ontdekt is dat het wel handig is dat je touchpad is uitgeschakeld. Dat was namelijk blijkbaar al die tijd niet het geval(wist niet eens dat ik een touchpad had, laat staan dat hij uit of aan kon) en zat met verbazing te kijken waar die cursor nú weer opdook.
Goed, terug naar mijn oorspronkelijk verhaal dat ging over mijn redenen om nooit meer te willen roken.
Ik wil niet meer roken omdat:
-ik wel klaar ben met het idee dat een auto die geheel van de binnenkant en de buitenkant is gesopt, je inderdaad sneller een poging te stoppen met roken doet wagen;
-ik niet meer geloof dat mijn glasgordijntje nog één behandeling in het chloor gaat overleven. Iedere keer ‘zo’n proper wit gordijntje’ (daar ben ik inmiddels achtergekomen) zorgt er namelijk ook al niet voor dat een mens serieus gaat proberen te stoppen met roken;
-ik geloof dat ik een eventuele discussie met mijn poes, als we eenmaal beiden in het Hiernamaals zijn aanbeland, niet ga winnen. Ik denk dat zij me telepathisch uit de hemelpoort zal vegen, omdat ik inderdaad altijd zo egoistisch ben geweest, de luchtkwaliteit in ons beider huis, te verzieken.
Moet trouwens opmerken dat ik het gevoel heb, dat zij de afgelopen tijd ietsjes minder afkeurend naar me kijkt, dan ze normaal doet. Kreeg laatst zelfs een spontaan likje over mijn hand!!!
-ik moe van het stoppen ben. Moe van de potentiele stopdagen doorkomen zonder daadwerkelijk tot stoppen te komen. Mijn eigen verjaardag, Oudjaarsdag, Nieuwjaarsdag, Ijsheiligen, Pasen, hemelvaartsdag, Goede vrijdag, verjaardag van mijn vader, verjaardag van mijn zus (is dezelfde als die van Hitler), verjaardag van mijn broer, 9/11 memorial day, franse of amerikaanse onafhankelijkheidsdag, dierendag, Wereld anti roken dag….
….. altijd bestempelde ik dagen als ‘potentiele stopdag’ , maar nooit kwam ik tot daadwerkelijk stoppen. Jaren achtereen heb ik naar bepaalde dagen/datums toegeleefd… omdat ze ‘mooi’ waren om te stoppen. Dat je kon zeggen: “Ja, met Hemelvaartsdag ben ik gestopt met roken… en inderdaad; sinds ik niet meer rook, is mijn leven als ware ik in de hemel!!!
Dat is nu allemaal afgelopen. Zo kan ik eindelijk eens in het NU gaan leven, in plaats van al dat leven in de toekomst, waarbij de toekomst alleen mooi was wanneer ik inderdaad gestopt zou zijn met roken.
– ik mijn eventuele kinderen geen cellulaire achterstand wil geven. Nu nog geen sprake van, maar ik dek mij nu alvast in voor mijn wederhelft, mocht er een ooit een ‘uitdagend’ kindje te voorschijn komen.
-ik niet tot het dommere/ zwakkere deel van de verzekeringspremiebetalers (=volk) gerekend wil worden. Men doet altijd een beetje geringschattend over rokers. Het idee is toch dat rokers zwakker en dommer zijn dan het niet rokende deel der natie.
Door op te houden met roken en mijzelf voortaan alleen nog maar te mengen (= camoufleren) met niet-rokers, kan ik tenminste nog de schijn ophouden dat IK tenminste NIET dom ben.
-ik als ik niet eens kan stoppen met roken, dat ik dan ook gerust al het andere waar ik de mensheid mee wil verblijden, maar gewoon moet vergeten. Dan kan ik niets….en zal ik niets kunnen.

Tot zover.
Hoop dat dit verhaaltje nu wel eens mijn blog haalt..

Stoppen met roken blog vroeger en nu : nu lijkt er meer ellende te zijn</
em>

Mon 25 February 2013 22:24

Ik kan me niet herinneren dat ik 3 jaar geleden- de laatste keer dat ik gestopt was met het SRB, net zoveel ellende heb gelezen als ik vandaag de dag op dit blog voorbij zie komen. Of ik ben daar nu ontvankelijker en gevoeliger voor, of ze hebben in de tussentijd wat bij die tabak gestopt dat er nu extra veel mensen onder de gevolgen van het roken zijn gaan lijden.
Een paar voorbeelden van ziektes/ aandoeningen die redelijk nieuw zijn voor mij:
-de ziekte COPD: had ik drie jaar geleden heel vaags wel eens van gehoord; tegenwoordig schijnt deze aandoening al zo normaal te zijn, dat de witte jassen er zelfs een ‘gouden’ randje aan hebben genaaid:Copd gold;
-dotteren:dacht alleen dat dit te maken had met mensen die te vet aten of die van nature een slecht hart hadden;
-longemphyseem: had ik vroeger al eens van gehoord, maar leek dat eerst een ziekte die alleen voorkwam bij mensen die zich echt helemaal de tering rookten… tegenwoordig lijkt deze ziekte tegenwoordig ook al veel meer de ‘normalere rokende’ mensen te treffen.
Ik was me natuurlijk al wel lang en breed bewust van het feit dat tabak de voornaamste oorzaak was van longkanker, van hart-en vaatziekten, van algehele de veroudering en van de algehele ondergang van jeugdigheid en conditie (maar stopte dat altijd ver weg).
Nu, mijn probleem en begrijp me alsjeblieft goed:
Ik hang hier als kersverse niet-roker erg graag rond, maar ik moet toch behoorlijk wennen aan alle ziektes en aandoeningen waar ik diententgevolge ook meteen meer word geconfronteerd.
Laatst verweet iemand op dit blog mij dat ik door bepaalde beelden en youtubefilmpjes op mijn eigen blog neer te zetten, ik de mensen hier onnodig confronteerde met de ellende die het roken veroorzaakt.
Daar was ik het niet mee eens. Mijn stelling was namelijk; als je ziet wat roken veroorzaakt, dan kan een gruwelijk beeld of een gruwelijke ziekte, net de trigger om het roken voortaan te laten.
Toch moet ik toegeven dat ik langzamerhand deze persoon ietsjes beter begin te snappen. Ietsjes maar.
Iedereen, zo beweerde hij namelijk in een reactie onder een blog van mij, weet heus wel dat roken slecht voor de mens is, maar vanwege de pijn en emoties die bepaalde beelden en filmpjes zouden kunnen oproepen, is het niet verstandig om die pijn middels beelden en ziektes, op te rakelen. Men zou daar alleen maar meer gespannen door raken en daardoor weer meer richting het roken gedreven worden.
Aardig bedacht, schreef ik toen, maar ik bleef erbij dat er toch ook een soort bewustwording moet plaatsvinden.
Dat men weet wat het roken allemaal in een menselijk lichaam aan ellende kan aanrichten. Ik bedoel: je moet toch ook iets te winnen hebben, iets ontlopen kunnen , aan iets ontsnappen als je overweegt een rookloos leven te gaan lijden… eh leiden. 😳 freudiaanse verschrijving???
Ik denk dan ook dat de eerder aangehaalde persoon en ik wat dit standpunt betreft dan ook niet nader tot elkaar zullen komen.
Maar nu het nieuwe: ik denk nu wel te weten WAAROM dat verschil van mening er is. En die kennis heb ik niet gekregen op basis van mijn zintuigen, nee, deze bewering is puur gestoeld op basis van een ingeving van mijn intuitie. Ik denk namelijk dat deze persoon en ik, uit twee verschillende lichamelijke toestanden spreken.
Ik denk dat hij gewoon meer klachten door het roken heeft opgelopen dan ik. En dat hij daarom niet meer met nare beelden geconfronteerd wil worden.
Maar ik kan het wederom fout hebben, en laat hem dat dan ook vooral in een reactie onder dit blog aangeven.
Tenslotte: wie is me me eens dat de relatief gezondere roker ontvankelijker zal zijn voor de dreigende werking van ziektebeelden dan de al zieke roker?
of omgedraaid:
Spiegelingen van gezondheid zullen aantrekkelijker zijn voor de al zieke mensen dan voor rokers die nog relatief gezond zijn.
Wat vinden jullie daarvan, mede-bloggers?

Waarheid als een koe?
Of toch nog wel de moeite van het overdenken waard?

Het doek is gevallen

Tue 26 February 2013 19:50

Ik zal het maar meteen ‘out in the open’zeggen: het doek is gevallen…
Ja, ik weet het, maar kom op; zoiets ‘en plein publique’ toegeven strekt een mens toch ook tot eer. Toch?
Dat wat mij blijkbaar scheidde van de medemens, is niet meer.
Zo, nu ik jullie heb verleid mijn blog aan te klikken en dus jullie attentie heb (en allemaal hopelijk heerlijk op het verkeerde been heb gezet door nét zoveel al leesbare blogwoorden neer te zetten dat het net lijkt, dat het een negatief faalhaasverhaal gaat worden(Voor de niet Geenstijllezers: dat ik dus weer heb gerookt).
Immers, ik schrijf: “Het doek is gevallen” en dat kan dan maar één ding betekenen: die zogenaamde laatste leugenaar is gezwicht voor een sigaret!”
Maar integendeel:Ik wil gewoon jullie aandacht trekken om te melden dat ik ZO VRESELIJK BLIJ ben dat ik van dat VERVLOEKTE roken af ben. Dat ik merk dat mijn hele sociale leven (= werk) er nu al op vooruit is gegaan. Alsof…. er een soort doek is weggevallen…. alsof roken een gordijn was dat de communicatie van mij met de andere mens dempte. Nu de rook om mijn hoofd is verdwenen, lijkt het wel alsof iedereen dichterbij komt. Althans, dichterbij dan ik gewend was. Zou dat komen omdat ik niet meer naar rook stink?. Deze hele ‘change of attitude’ die bevalt me gewoon erg goed.
Daarnaast hoor ik mezelf gewoon meer lachen, ja, ik begin mezelfs een licht te voelen in deze donkere wereld van rokers (op mijn werk zijn er nogal wat).
Dat wilde ik aan jullie en de nieuwelingen kwijt.
Nog even samengevat: het gaat nog steeds heel goed, begin de rokers te zien als wat ze zijn: zelfdestructieven die vol pijn en ellende naar een vreselijke ziekte aan het lopen zijn.
Ik niet… ik hoef niet meer
Ik wil het niet meer
Ik kán het niet eens meer!
Want ik zie roken nu voor wat het is:
Een volstrekte zinloze bezigheid, duur, gezondheidsondermijnend, sociaal isolerend, tijd opslurpend en vooral… beangstigend.
Hoera voor ons niet-rokers!!! Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald!!!!!!!

PS: dank voor al die :thumbs_up: leuke en interessante reacties op mijn vorige blog

Waarom dit blog werkt

Thu 28 February 2013 00:25 –

Niquitin, Champix, Nicotinell, Nicorette, Zyban en alle hulpmiddelen die ik hier vergeten ben op te noemen, hebben aan ‘ons’ stoppen met roken blog een zeer grote concurrent. Misschien wel hun grootste concurrent. Door op dit blog te lezen en te schrijven wordt de rookverslaving op alle mogelijke vlakken duidelijk.Geestelijke en lichamelijk ongemakken worden gevoeld, beschreven, gedeeld en gelezen. Op die manier kan een ander, mocht die zelf met dezelfde ongemakken geconfronteerd worden, ze van mijlenver af herkennen ….en er makkelijker mee kan omgaan. Tegen dat inzicht, aangedragen door alle bloggers zelf, kan geen enkel chemisch hulpmiddel tegen op.
Want inzicht in het roken… daar gaat het mijns inziens allemaal om. Het gaat denk ik nog niet eens om het feit dat je lichamelijk of geestelijk verslaafd zou zijn. Het gaat erom te zien wat roken is: ridicuul.
Nog wat andere pluspunten van dit blog:
-iedereen is een lotgenoot van elkaar. Hoewel we elkaar niet kennen hebben we toch een band met elkaar.Omdat we nu eenmaal in hetzelfde schuitje zitten. We praten dan ook tegen de ander, alsof we eigenlijk tegen onszelf praten. Want… op het moment dat we al die mooie, leuke, grappige, opbeuremde woorden verzinnen om ‘de ander’ te helpen, helpen we eigenlijk onszelf;
-het blog is goedkoop, altijd open en voor iedereen toegankelijk.
Geen dure laserstralen die je oorlel doorboren, geen dure stoppen-met-roken cursussen waar je binnen een paar uur of een paar dagen van je sigarettenverslaving wordt afgeholpen; nee, je logt gewoon in, je leest wat over wat ‘die ander’ allemaal heeft meegemaakt (of je slaat hem/haar juist over) en je deelt vervolgens jouw eigen problemen (of positieve momenten). En als je nog puf overhebt, probeer je ook actief diegene te helpen waarvan jij denkt dat je de juiste woorden voor ze hebt;
– er heerst op het blog wel degelijk een soort ‘peer-pressure’ (sociale controle)Maar het is er wel eentje die niet heel dwingend is. Maar toch, hij is er wel degelijk. En men trekt zich er ook wel wat van aan, dunkt me. Men wil tenslotte niet alleen zichzelf niet teleurstellen door weer te gaan roken; men wil ook niet dat andere mensen dat dan te weten komen of erger zelfs; dat ze om die reden (dat jij gefaald hebt) zelf ook weer gaan roken…schapen als we nu eenmaal zijn.
Tot nu toe ben ik dan ook alle dagen na mijn stopdatum hier wel even geweest. Ik voelde ook dat dat noodzakelijk was. Al was het alleen al om de tijd door te komen. Die krijg je namelijk genoeg als je niet meer rookt. Ook denk ik dat dat hele roken op een of andere manier toch een beetje ‘in mijn systeem’ zit. Daarom denk ik dat het goed is om zachtjes en op een onschadelijke manier afscheid te nemen van het roken. En dat doe ik dus niet door te roken, maar wel door te lezen en te schrijven OVER roken: oftewel met roken bezig zijn maar op een onschadelijke en positieve manier.
Ik ben dan ook heel blij met dit blog, blij met de mensen, blij met alle woorden die uit ieders harten klinken. Iedereen gunt de ander een goed, gezond en vooral rookvrij leven en dat medeleven is in deze agressieve en egoistische tijd, gewoon heel bijzonder.
Tot slot moet ik u allen nog even vertellen dat ik vandaag getennist heb. De laatste keer dat ik tenniste, rookte ik nog. Toen werd ik met
6-0 , 6-0 van de baan geveegd.
NU , de eerste keer tennisen nu ik niet meer rook, werd het 7-6,
6-4…..
voor mij
Rara hoe kan dat :mrgreen:
Tot lezens
Tot morgen

Welterusten

RAZENDE ROELAND : ENERGIE VOOR 10

Sat 2 March 2013 15:25

Merk dat ik energie heb als ware ik
10 bronstige hengsten.
Moet hele huis schoonmaken en kleren opvouwen , afwassen en heb er gewoon ZIN in….
what happened?
En heb al boodschappen gedaan, andere boodschappen opgehaald, naar de stort geweest, naar balken (voor tuinbak) wezen kijken en o ja, ook natuurlijk blog gelezen en gereageerd
Als dat het leven van een niet-roker is..
dan gaat er nog heel wat gebeuren in mijn leven!!!
Energie als nooit tevoren
(ieder geval als lang geleden!!)

<em>
De verslaving kapotgeknuffeld?


Sun 3 March 2013 11:09 –

Wonderlijk.

Nu al twee weken volop bezig geweest hier op dit blog. Dagelijks het wel en wee van anderen gevolgd en om de dag zo’n beetje, mijn eigen sores neergeplempt. En HEEL VEEL reacties gegeven…omdat ik met die reacties niet (alleen) tegen ‘die ander’ praat, maar misschien nog wel meer met mijn eigen onderbewuste rookgeest.
Toch, nu ik voel dat ik al wat vaster in mijn rookloze schoenen sta ,kan het dagelijks hier komen, toch mentaal en gevoelsmatig wel eens als een overkill aan info, aanvoelen.
Al die verhalen (vaak schrijnend) die niet alleen maar over het roken gaan, maar vaak veel meer over MENSEN in het algemeen (die toevallig roken of daarnet mee gestopt zijn);ze zijn soms allemaal zo heftig!
Al die gevechten die geleverd worden… ik vecht ze zonder dat ik het soms echt wil, allemaal met de mensen mee. Wil ik dat wel?
Ging eerst roken me tegenstaan, nu begint alles wat maar enigszins met roken te maken heeft me tegenstaan. Is dat niet raar?
Nog meer woorden over het roken, nog ergere ziektes/ontwenningsverschijnselen, nog fantastischer feestjes die dan wel weer leiden tot een nieuw rookbegin, nog viezere collega’s die nog wel roken…..
steeds al die woorden in je opnemen,
elke dag maar weer.. als ware je nu aan WOORDEN OVER ROKEN verslaafd.
Dit blog gaat verdorie ook wel een beetje lijken op het roken..
daar kon je ook de hele dag mee bezig zijn, maar dat bevredigde ook nooit!
En dit blog zal mij denk ik dus ook nooit helemaal 100% gaan bevredigen. En wel vanwege één ding.
Het is een blog OVER HET ROKEN.
En ik hoop juist dat ik alles wat met het roken te maken heeft, achter mij zal kunnen laten… dat het hele roken voor mij helemaal geen issue meer is, dat het geen enkele rol meer speelt in mijn leven.
Misschien zijn zelf de mensen met wie ik hier samen gestopt ben, daar ook deel van.
Reizigers die elkaar ontmoeten en waar we weer afscheid van moeten nemen.

Wat zijn jullie gedachten over mijn somber zondagochtengevoel???

355 sigaretten/ shaggies niet gerookt: volkomen belachelijk

Sun 3 March 2013 19:51 –

Als ik er nu niet mee gestopt was, dan had ik dus 355 sigaretten gerookt in ietsjes meer dan twee weken: ik kan daar eigenlijk met mijn verstand niet bij. Dat zijn heel wat sigaretten: dat zijn 355/19 = 18 pakjes sigaretten. 18 x 5,50 = bijna 100 euro aan sigaretten (beetje overtrokken, want ik rookte shag en sigaretten door elkaar heen, dus het getal klopt niet echt).
Dat geld… valt me eigenlijk nog mee, maar zonde is het wel.
Echt mensen, dat roken… wat een verspilling, maar vooral van je gezondheid.
Ik kan me nog wel eens herinneren dat ik jaren gestopt was en dat ik toen ergens 1 sigaret had genomen (wat natuurlijk leidde tot de volgende,enz enz).
De volgende morgen zag ik pas wat voor uitwerking die ene sigaret op mijn gezicht had: meteen een bleke, ziekachtige huid en donkere kringen onder mijn ogen. Het was in ieder geval duidelijk te zien dat ik gerookt had en dat het effect dat het op mijn huid/ogen niet al te best was.
Wat een zegen dat je lichaam je blijkbaar een beetje spaart als je een fervente roker bent… dat je een laagjes mucus krijgt (in je longen, darmen etc) dat je niet helemaal vergiftigd wordt.
Maar aan de andere kant…. als je zichtbaar lichamelijk aftakelt, dan zet dat een roker/rookster natuurlijk ook wel aan het denken
Ben vreselijk blij dat ik niet mijn lichaam meer aan dit soort pijniging blootstel.

Het zit toch allemaal dieper dan ik dacht.

Mon 4 March 2013 23:10

Zat net in de auto en ….had vreselijke zin in een sigaret.
Maar dan ook echt…VRESELIJKE ZIN ….in een sigaret. Je weet wel, zo’n sigaret waarvan je denkt dat die al je gevoelens o.k. maakt. Zo’n sigaret waarvan je denkt er maar eentje te hoeven en jij + de hele wereld = weer dikke mik.
Toen ik echter ‘in dat gevoel van verlangen ging zitten’ (kan het niet echt anders beschrijven dan dat) en probeerde te achterhalen waar dit verlangen nou vandaan kwam, bemerkte ik ineens dat er achter dat verlangen wel degelijk een emotionele/gevoelsmatige behoefte zit. Er is ‘ iets’ (wat mijn aandacht vraagt) en in plaats van er naar te luisteren, geef ik het (of mijzelf) een sigaret. Nog iets later (jaja, het was ‘some drive’!) besefte ik ook dat dit gevoel net zo makkelijk gevuld dan wel verdoofd zou kunnen worden (dan wel altijd verdoofd WAS) met alcohol of een andere ‘bewustzijnsveranderende’ drug.
Kortom. Er is iets… een gevoel… een verlangen… een pijn…of een herinnering dat ik altijd doofde met een extern middel en ik besefte ook ineens (en dat was het allerengste van de autorit) dat het PUUR WILSKRACHT is geweest dat ik mezelf niet veel vaker mezelf verdoofd heb om dezelfde reden.
Aan de ene kant verhelderend autoritje, aan de andere kant… mijn bravour over het niet-roken… is op flinterdun fundament gebouwd… daar ben ik wel even achter gekomen.
Nou ja…. we blijven doorgaan.
dag voor dag maar eventjes……

Gedichie

Thu 7 March 2013 08:01

Ik poste net een reactie bij iemand, gebruikte een bepaald woord en toen schoot mij een piepklein gedichtje te binnen wat ik ooit, in een ver verleden, over het roken heb gemaakt.

HEt gaat zo:
Roken
waarom
verdwazing
alom
uche kuche ademnood
uche kuche dood

En ik geloof dat ik er nog eentje had geschreven,maar die moet ik even opsnorren..
kan me herinneren dat er in voorkwam:
…”ik zit vast en kijk met verbazing
naar die ketting van verdwazing (= roken)..”
en dan ging het nog verder, hoe weet ik even niet meer.
Trouwens,wat dachten jullie van een wedstrijdje gedichtjes maken?
Over (of beter gezegd: tegen) het roken.. natuurlijk!
Uw inzendingen komen natuurijk op je eigen blog, misschien voor de herkenbaarheid wel handig onder de naam
DICHT DE PUT VAN DAT DEKSELSE ROKEN .. gedicht 1 (2,3,4,5,6,) etc
Leek mij wel een aardig idee?
Misschien kunnen we het wel eens bundelen en bij een gelegenheid aan elkaar geven of zo…
tis maar een idee

Dicht die dekselse put van het roken (1)

Fri 8 March 2013 07:39

Gelukkig dat @Corneliei haar taak zo goed op zich neemt, blij dat ik juist haar heb aangesteld als opperjurylid :mrgreen:
Nou daar gaat ie dan…..
___________________________________
Wat zal ik je missen
de stank om mijn lijf
de rook die mijn
ogen in droogte deed knipperen
het wegvijlen van de gele vlekken
op mijn vingers
met een nagelvijl
wat zal ik je missen
het ochtendconcert aan hoestgeluiden
de gele, groene of diepbruine fluim
opgerocheld tijdens het douchen
het spel om met waterkracht of teen
de fluim in het putje te doen laten glijen
Wat zal ik dat missen
die schaamte als ik naar de tandarts ging
de week ervoor nog even heel hard poetsen
dat verbod niet meer te mogen roken
op de dag dat ik de afspraak had
maar in de auto er naar toe
er toch aan toegeven
wat zal ik dat missen
het gekrab met een nagelschaartje
aan de bruine vlekken op de achterkant van mijn voortanden
of het tellen van de sigaretten
die ik allemaal had gerookt op een dag
vooral het tellen van de sigaretten
die ik nog had voor de rest
van dezelfde dag was belangrijk
want of dat nog wel uit kon
wat zal ik dat missen
het kijken naar de klok op zondag
of de wijzer al richting negen uur ging
het nog net op tijd in de kleren schieten
wat ook maar voor handen lag
joggingbroek, badjas, badslippers
eigenlijk was alles wel goed om soms zelf
ongedouched en met ongekamde haren
mijn geliefde sigaretten te gaan halen
alles was immers geoorloofd
als ik maar mijn verplichte gang kon maken
naar de Shell benzine pomp
wat zal ik je missen
als ik weer eens had besloten met je te breken
het naarstig gezoek naar peuken in de tuin
dan het drogen van de gevonden vondsten op de kachel
vervolgens het openknippen en het vooral het rollen
van nieuwe sigaretten die ik dan tóch nog op mocht roken
want stoppen was in mijn geval nooit echt stoppen
maar vooral het stoppen traineren en me daarna vooral niet generen
om de verslaafde die ik geworden was
met een zaklamp in de nacht op zoek naar weggeworpen shaggies
en het maakte me niet eens uit of die shaggies van de buurman kwamen of van mij
Wat zal ik het missen
dat constant afwegen of ik nog wel gezond was
wat deed ik allemaal goed maar vooral
wat deed ik allemaal fout qua mijn gezondheid
hoe lang zou ik nog ongestraft kunnen roken
elke dag dat schuldgevoel, elke dag dat tegenstrijdige
elke dag die angt om er echt eens ziek door te worden
Wat zal ik dat missen
de verplichte gang naar buiten
dat teleurgestelde gezicht van mijn moeder
dat gekleum in de kou
dat voorbeeld dat ik gaf voor mijn kleine
neefjes en nichten
Wat zal ik het missen
het verbaasd bekijken
van de rimpels en de lijnen
om mijn mond en ogen
en het weten dat vele niet-rokers
veel ouder dan ikzelf
deze nog helemaal niet heeft
Wat zal ik het missen
dat bijeengepakt staan met vreemden
vieze, zielige, looserachtige mensen
in smerige rookhokken her en der
enkel bijeengebracht door één gemeenschappelijke
factor
namelijk het feit
dat wij allen die fantastische sigaret
niet konden missen.
O sigaret, wat zal IK jou toch missen!!!
*als kiespijn that is

Naar aanleiding van het blog van @Magerekat

Sat 9 March 2013 16:41

Vroegah….

liet diezelfde lieve overheid reclames toe die zeiden dat de sigaretten niet eens de keel zouden irriteren (jaren 50)…
hoe bedoel je leugenachtig?
Scroll anders naar beneden totdat je de sigarettenreclame ziet:
https://sites.google.com/site/quackinvestigator/deinvloedvanpublicrelationsoponsleven
Ik wil maar zeggen, lieve @Magerekat
Als er maar geld in het spel is, verkondigt of verzwijgt de overheid zelfs de meest blatante waarheden…
vroegah en nu
(een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken… )

Bill Hicks. Veel te vroeg gestorven aan de sigaret- nog altijd geniaal

Sat 9 March 2013 23:40 – Blog

De voordelen van een leven zonder roken: energie terug

Sun 10 March 2013 15:15

Dit weekend voelt aan als een beetje een loom weekend, ja bijna een verloren weekend (qua daden/klussen dan). Zo heb ik niet veel gedaan (behalve hier op het SRB rondhangen dan) want eigenlijk kán er ook zo weinig gedaan worden: gisteren vanwege de regen, vandaag vanwege sneeuw. En omdat ik de laatste weken al mijn hele huis systematisch en metohodisch heb schoongemaakt (vanwege een almaar groeiende nicotine-sporen haat), heb ik gewoon niet veel meer te doen.
Ik verveel me dit weekend dus gewoon een beetje(maar rust wel lekker uit, dat dan weer wel).
Op een gegeven moment toch naar buiten gegaan, aanvankelijk met het toch ook wel goede idee om de schuur eens op te ruimen. Ineens herinnerde ik mij de inhoud van een brief die ik laatst heb mogen ontvangen. Van de gemeente waarin ik woon. “….De groenstrook naast uw tuin moet geheel vrijgemaakt worden van alle verharde paden dan wel afrasteringen…. En wel voor 1 april. Anders.. bla bla, dreig dreig, vinger vinger”. U moet weten, ik woon permanent op een camping en net als iedereen hier, heb ik het stuk groen naast de tuin geannexeerd en het nadien steeds als een mooie achter uitgang naar het water gebruikt .
Maar we wonen tenslotte in Nederland, waar de regels eerder gebaseerd zijn op de stelling ‘mag niet behalve als het’ terwijl die stelling ook ‘Mag wel, behalve als’ had kunnen wezen.
Of we dus allemaal voor de gestelde tijd eventjes alle met bloed, zweet en tranen neergelegde paden willen verwijderen.
Met de gedachte dat dit tuinklusje inderdaad eens ‘moest’ gebeuren liep ik dus al een tijdje onder mijn ziel. In plaats van de schuur op te ruimen, besloot ik, nadat ik mijn permanent buiten opgehangen boksbal een paar flinke klappen had verkocht, toch maar aan het verzoek van de gemeente te gaan voldoen.
En ik wist… het zou een behoorlijke klus worden.Maar het bleek een nog grotere klus dan ik dacht. Onder de loodzware tegels (60×60 cm beton) waarvan ik wíst dat ze er lagen, lagen er ook houten tegels die met wortels doorvlochten waren.Die had ik daar inderdaad ooit eerder had neergelegd, nog voordat ik dat stenen pad had neergelegd, maar was deze compleet verget
Een bijkomende klus bleek ook het scheppen van de zware kleiaarde. In de loop van de tijd had ik heel wat van zulke aarde overgehouden van al mijn andere klussen (zoals bijvoorbeeld het leggen van de fundering van mijn nieuwe houten vloer in mijn yoga huis). Deze aarde (die andere mensen naar gewoon naar de stort van de gemeente zouden wegbrengen) had ik gewoon in de groenstrook gegooid, en wel zonder enige beleid qua neergooien. Met als gevolg dat deze hoop kleiaarde nogal hoog aan één kant bleek te liggen. Wat daar erg aan is? Nou erg is dat bij eventuele regen het water precies de kant van mijn schuurtje op loopt.
Die hoop moest dus ook nog even wat beter verdeeld worden.
Dus schop en hark uit het vet.. en aan de slag dan maar, allemaal onder het motto
“Als Mozes niet naar de berg wil komen, verplaatsen we gewoon de berg”
Maar vergist u niet…. dat is best wel even een ‘hell of a job’ En nu ben ik nog best jong en ook niet al te slap qua spieren, ja heb zelfs ruime ervaring met spitten (heb naast dat ik een paar jaar mijn eigen hoveniersbedrijfje heb gehad, ook nog wel eens een paar keer mijn volkstuin omgespit), toch moet je daar wel even je hoofd naar zetten.
Maar nou het gekke….
Iedere keer als ik dacht ik pauze moest nemen en bijvoorbeeld binnen koffie te gaan drinken, stelde ik dat moment vanzelf uit, want ik was gewoon nog niet moe!
Iedere keer behaalde ik de doelen van de zware klus (die ik mentaal in beter behapbare stukjes had opgedeeld:eerst het stenen pad weg, dan dat houten pad uit de boomwortels wrikken, dan de houten bielzen wegslepen etc etc) maar wanneer ik ze eenmaal had behaald, begon ik als vanzelf met het volgende deel van de klus.
Als een dieseltrein schepte ik gewoon maar weer verder, gooide mijn kruiwagen vol met zware stenen, bracht deze weg, laadde ze weer uit, verplaatste treinbielzen alsof het luciferhoutjes waren(nee , dat is overdreven) en kon zo toch best een megaklus, gewoon in één keer afmaken.
Goed, ben nu dan wel een beetje gebroken… maar hee, mijn weekend is gered.
Niet roken ROCKS!!!!
Energie is terug!!!!
Hallelujah!!!

Naast de serieuze business van het stoppen met roken, een hoop lol!!!!

Sun 10 March 2013 22:09

Vele malen op een dag, vooral als ik ‘bezig’ ben met het Stoppen met rokenblog, betrap ik me erop dat ik hardop aan het lachen ben.
Erg leuk. Ik voel me hier dan ook reuze thuis, heb een paar hele leuke ‘tante’s hier ontmoet en zie dat ik hier best van waarde kan zijn (net als alle andere hier trouwens)
Als dank voor iedereens input, hier ongeveer het mooiste liedje dat ik ken

Rondje hardgelopen….viel niet tegen

Mon 11 March 2013

Omdat er een reele kans bestaat dat mijn oude oma (neeeeheee, niet jíj @Corneliei) weer naar mijn buik begint te wijzen zodra ik haar weer zie, wil ik nu koste wat kost voorkomen wat ze me vorige keer aandeed (staaltje van Amsterdams humor): vragen of het een jongetje of een meisje werd.
Daarom heb ik deze avond voor de verandering het stoppen met roken blog eens een keer gelaten voor wat het was (Arrghg!!! Nee! Ik wil niet!Wil lezen….wil schrijven…. wil steunen…. MOET steunen) en ben ik waarachtig naar buiten gegaan om een rondje te gaan hardlopen.
Immers, genoeg bos om mij heen, donkerte reeds ingevallen (dus voor gek sta ik alleen voor de bomen) dus schoentjes aangedaan en lopen maar.
Net als gisteren, bij die krachtsinspanning van mijn hele tuin om te spitten, viel me dat hele hardlopen van vandaag me helemaal niet tegen! Goed, ik wist dat ik toch zeker wel één pauze in zou moeten lassen: ik wil mezelf immers niet al te veel afpeigeren,op zo’n eerste keer
Die pauze hoefde ik uiteindelijk pas in te lassen toen ik meer dan driekwart van het rondje had gelopen! En zelfs al toen ik de pauze nam, voelde ik aan mijn lichaam (hart, longen, moeheid benen) dat ik met gemak door had kunnen lopen. Met andere woorden: ik ben dus nu al, gewoon, zonder training enzo, al toch weer behoorlijk fit!!!
Het gaat dus duidelijke de goede kant op mensen; een leven als fervent sportman zit er volgens mij best nog wel in!
Ik ga gewoon door met waar ik nu mee bezig ben;
-stoppen met roken (zolang ik er hier op het blog mee bezig ben, zal ik dus geestelijk nog wel niet helemaal gestopt zijn);
-sporten;
-afvallen;
-@Corneliei pesten;
-water drinken.
en vooral
levens
lezen
(en mijn leven hier ook
een beetje
delen).
Toi toi!!!


Geinspireerd door @Tunde en @Mariskab

Tue 12 March 2013 17:32

De een noemt mijn levensbeschouwing bizar (die met die hond) en de ander is gewoon te lui een nieuw blog te schrijven……
Vandaar dat ik zeker weet dat ik beide dames op hun wenken zal bedienen als ik hier een verhaal neerplemp dat ik net na een eerdere aanmelding bij ditzelfde stoppen met roken blog heb geschreven (zo;n jaar of drie geleden).
O….. en @Parel9 zal dit verhaal ook wel kunnen waarderen.
Scheelt weer tijd…
Grijp alle mogelijkheden aan om je medemens wakker te schudden
Beste Medestrijders voor een rechtvaardige en waarachtige wereld!!!!
De wereld kan tegenwoordig nogal dreigend overkomen. Van alle kanten proberen psychopaten in de politiek dan wel bankwereld (men herkent deze types aan hun kippenek, een wezelachtige uiterlijk en een slijmerige manier van doen/communiceren) proberen hun lust tot controle op ons bot te vieren. Schijnbaar zitten deze mensen op zulke hoge posities en hebben zoveel macht, dat de gewone burgers zich soms (te) klein voelen om iets tegen hun tegennatuurlijke aspiraties te kunnen doen.
Niets is minder waar!
Elk mens kan in elke situatie waarin hij verzeilt, kansen zien om de mensen wakker te maken, in te lichten over de staat van de wereld waarin deze verkeert. Ook ik dacht dat ik maar weinig momenten kreeg om de mensen wakker te schudden, om mijn kennis omtrent de dingen die nu aan de gang zijn, te delen met de mensen. Ik heb mijzelf eens van een afstandje bekeken. En zo zag ik dat ik wel degelijk alle momenten herkende dat ik mijn kennis kon delen. Zo zie ik mijzelf bij het tankstation: de kassier/-iere vraagt of ik gebruik wil maken van de aanbieding kauwgom of mentos-snoepjes, voor maar 1 euro. Ik pak demonstratief het pakje en lees het voor: bij het woord ‘ aspartaam’ leg ik het product met oprechte walging op mijn gezicht terug en kijk de kassier/-iere gekrenkt aan. “Probeer je me soms te vergiftigen”, waarna ik een tirade begin over de slechte gevolgen van aspartaam gebruik. Natuurlijk zorg ik ervoor dat de persoon achter de toonbank geen schuldgevoel krijgt. Maar waar ik wel voor gezorgd heb, is dat er weer iemand bewust is gemaakt van de bewuste toevoeging van hele schadelijke zoetstoffen die de gezondheid van de mensen schade toebrengt.Toegegeven, het is een interactie van een mens met een ander mens, maar je weet niet hoeveel andere mensen de kassier/-iere na mij over datzelfde onderwerp aanspreekt.
Ander voorbeeld.
Ik ga naar de apotheek en vraag om fluoride-vrije tandpasta. De verkoop/-ster zegt dat ze dat niet hebben (of wel natuurlijk) , maar ongeacht of ze deze tandpasta wel of niet hebben: er is weer een kans om een mens te onderwijzen omtrent de gevolgen van fluoride, door ze bijvoorbeeld te vertellen dat de Nazi’s al fluoride in de watervoorziening van de concentratiekampen bijvoegden om ze willoos en gedwee te maken, want dat effect heeft fluoride nou eenmaal, zo giftig is het spul.
Laatste voorbeeld: ik wil stoppen met roken, en ik zal ook stoppen met roken. Nu is er een stopmetrokenblog.nl waar nu ongeveer 3000 mensen bij zijn aangesloten, allemaal strijdend voor hetzelfde doel: stoppen met roken. Toen 11 september naderde, nam ik mij voor weer een poging tot stoppen te ondernemen, en ik maakte een blog aan om mijn voornemen kracht bij te zetten. Natuurlijk liet ik mij de kans niet ontgaan de mensen ook nog even te herinneren aan 11 september en wat er werkelijk gebeurd is op deze datum, in tegenstelling tot het officiele verhaal. Weer een kans om mensen te bereiken!!
Hier volgt wat ik op dat blog schreef:
Moet ook zeggen dat ik het afgelopen half jaar behoorlijk bewust gerookt hebt, behoorlijk met mijn eigen instemming heb gerookt. Van: nu doe ik het wel weer, maar zometeen stop ik er weer mee. Dat moment kwam snel genoeg, namelijk als de verbouwing van mijn huis af was. Toen 11 september voorbij kwam, je weet wel, de verjaardag van de grootste misdaad sinds het begin van de aarde, de misdaad dat mensen binnenin de Amerikaanse regering een plan hebben uitgedacht (PRJOJECT FOR THE NEW AMERICAN CENTURY) om via een soort een ‘nieuw Pearl harbor’ (google project for the new american century + new pearl harbor) een geldige, legitieme reden hadden om Irak en Afghanistan binnen te vallen, door een voormalig Cia agent Osama Bin Laden , oftewel Tim Osman (google: Cia agent Bin laden + Tim Osman) de schuld van de aanval op de Twin Towers te geven, terwijl alle aanwijzingen er op wijzen dat de familie bush (broer Marvin Bush was veiligheidmanager van de Twin Towers ten tijde van de aanval : toevallig? Twee weken van te voren was er allemaal geboor en gedrill zogenaamd om nieuwe internetaansluitingen aan te brengen: jaja) de Dick Cheney’s , de Paul Wolfowitzes dit allemaal zelf hebben georchesteerd, om een lang en oud plan in werking te laten treden: veiligstellen van de grondstoffen voor het Westen (Amerika) en een toenemende politiestaat om te verzekeren dat als mensen eenmaal de waarheid te weten komen, ze geen kans hebben om terug te vechten, aangezien elke vorm van protest in de kop gesmoord gaat worden, en alles al van ze bekend is en ze dus voortijdig geneutraliseerd worden, a la stasi deutschland. Mensen die meer willen weten over deze materie: kijk deze video’s op google video: terrorstorm, loose change: final cut, blueprint for truth, endgame, police state 4: the takeover, invisible empire, fabled enemies, zero, the antrax war. Of ga naar websites als infowars.com, wacholland.org, architects and engineers for 9/11 truth.
11 september dus, de tijd waarop de leugen weer gepromoot wordt, waar er een tweedeling wordt gecreeerd tussen moslim-landen en niet moslim landen, om het publiek tegen elkaar op te jutten, en ondertussen allebei hun grondrechten steeds meer in te perken. Ik wil een eind aan de leugens maken, te beginnen met de rookleugen, waar ik wel zelf bewust aan mee doe.
Ik ben weer gestopt met roken….. en ik hoop dat weer veel mensen met mij meedoen, en ik weer veel inspiratie op het blog zal opdoen….
Wat ik met dit artikel wil duidelijk maken: zie elk moment als het goede moment om je medemensen wakker te maken. Ook al denk je dat je voor lul staat, dat maakt niet uit: jij hebt je plicht gedaan…… en daarnaast, je hebt je medemensen nodig, alleen SAMEN kunnen wij problemen van deze orde aan.
Dus, gaat heen in de wereld, en verspreid je woord!!!! Zorg ervoor dat iedereen waarmee je in contact komt, de waarheid heeft gehoord!!!!
Voila…
Gekverklaringen, verwensingen en psychiatrisering (sluit die jongen op!)kan en mag in de reacties hieronder
Tataa!!!

Een voordeel en een nadeel van het stoppen met roken

Fri 15 March 2013 07:35

Aan het begin van deze week ben ik naar een kledingwinkel geweest met de naam ‘Charles Vögele’, misschien kennen sommige bloggers deze winkel wel. Voor mij is dit nu de tweede keer in mijn leven (1 x in de stad, andere x in het dorp) dat ik er naar toe ging om wat te kopen. Voorheen dacht ik namelijk dat het een klerenwinkel voor enkel dames was en liep ik de winkel dan ook steevast voorbij.
Echter, van mijn onvolprezen buurman hoorde ik onlangs dat HIJ daar zelf ook vaak zijn kleren kocht en dat hij althans, de kwaliteit van de kleren zeker niet vond tegenvallen, zéker niet ten opzichte van de prijs.
Zo liep ik maandag na mijn werk dus door ons dorp, eigenljk alleen van zins om wat eten te kopen. Al lopende trok één van de paspoppen in de Charles Vögele winkel mijn aandacht. Misschien ken je dat gevoel wel, dat je onterecht denkt dat er ergens een mens heel stil naar je staat te kijken.Toen ik mijn hoofd draaide in de richting vanwaar ik dacht dat de vermeende bespieding plaats vond, zag ik in de etalage al die kleren hangen. En omdat ik na dat eerdere bezoek in één van die Vogel zijn filialen wist dat daar toch ook mannenkleren tussen moesten hangen, kreeg ik ineens een idee. Ja zelfs een heel nóbel idee!
Waarom zou ik mijn collega’s op mijn werk niet ook eens wat afwisseling in de ogen gunnen? Waarschijnlijk was dat idee niet helemaal op dat moment geboren, want het is namelijk wel een feit dat ik tegenwoodig, als ik mijzelf aankleed, slechts uit drie verschillende truien kan kiezen om die dag te dragen; de oranje scheepskabelwollen trui annex vest, het lichtgrijsblauwe vest of de grijspaarse schippertrui?
En dat werd niet alleen voor mezelf een beetje eentonig.
In feite heb ik wel een stuk of twintig truien in de kast liggen, maar zoals de meeste dames op dit blog kunnen beamen, DAAR GAAT HET NIET OM!Het gaat erom….. hoeveel truien heb ik effectief om aan te trekken? Behalve die drie die ik eerde noemde, dus geen….want de rest van die twintig truien zijn allemaal te kriebelig, te warm, te dikmakend en of te krap (dan wel ongewoon te raar).
Daarom besloot ik ter plekke – zeker omdat ik wist dat ik met dat niet-roken heel wat geld bespaard had- dat ik van mijzelf 1 HELE NIEUWE trui mocht kopen. Misschien moet ik u erbij zeggen dat voornemen een heerlijk gevoel in mijn binnenste deed opgloeien. Nieuwe kleren kopen is voor mij namelijk echt een luxe. Alleen toen ik nog bij mijn ouders woonde, kocht/kreeg ik vroeger echt helemaal NIEUWE kleren. Als student, student, student, student, student, wereldreiziger, kibboetsbewoner,eigen ondernemer (nu tevreden @Corneliei?) kocht ik voornamelijk tweede-handskleren uit kringloopwinkels of van vlooienmarkten. En ik was daar eigenlijk altijd volkomen gelukkig mee geweest.
Trouwens, nu we toch een man een paard noemen (@corneleliei heeft nogal een zielsreinigende werking op mij) wil ik hier dan meteen opbiechten dat ik ook nog wel eens een tijdje nóg goedkoper aan kleren ben gekomen! Toen maakte ik namelijk nachtelijke rooftochten naar de container met kleren voor stichting Humanitas,u weet wel voor arme mensen in Roemenie en Bulgarije en zo. Dan nam ik s’avond mijn fiets en ging ik met zaklantaarn op weg naar de Humanitas container en dook ik in één soepele beweging de container in… om daar op mijn dooie gemak kleren uit te zoeken die ik in feite dus van de zielige Oostblokkers stal. Maar ja, toen bezigde ik het adagium: ‘Eigen armoedlijders eerst” Hoewel, nu ik erover na denk, zo denk ik er eigenlijk nog steeds over..
Terug naar die klerencontainer… behoorlijk beschamend dus allemaal, dat durf ik vijftien jaar verder wel eerlijk toe te geven. Maar gelukkig kan ik me een beetje verschuilen achter het feit dat ik in die tijd dan wel volkomen gek moet zijn geweest. Ten eerste blijkt dat wel uit het feit dat dit allemaal in Limburg plaatsvond omdat ik daar woonde. Zeg nu zelf…niemand die geestelijk gezond is gaat daar toch wonen (@Aquarius af! Terug in je Limburgse bedje; jij moet uitzieken vandaag!)
Ten tweede was toen de Prozac pil net uitgevonden ik was ongeveer het eerste proefkonijn waar ze dat ding op uitprobeerden. Ik had namelijk bij het toenmalige Riagg aangegeven ‘dat ik een beetje eenzaam was’….
TJa, vind je het gek? Voor het eerst alleen op kamers, geen enkele vroeger vriend meer dichtbij, moederziel alleen wonend in het buitenland (nou ja,net over de grens in het Belgische Limburg dan Vroenhoven… zoek het maar eens op).
Daarom besloot die Maastrichste ‘psyche- hater’ dat ik ‘die nieuwe pil’maar eens moest gaan uitproberen. Want pillen = Kassa….voor hem dan….
Die ‘nieuwe pil’ bleek Prozac. Tegenwoordig ook wel bekend als de pil die aan de basis ligt van ongeveer elke schoolschietpartij in Amerika van de afgelopen twintig jaar. De pil waardoor moeders hun eigen kinderen eigenhandig in stukjes hakken en vermoorden, de pil die ik dus ook in mijn mik gedouwd kreeg. Prozac is op basis van Fluor en als je mijn blog een beetje bijhoudt, zul je weten dat ik geen fan ben van fluor. In ieder geval kan ik inmiddel met zekerheid stellen dat de combinatie alcohol, prozac, en het door ons op dit blog natuurlijke meest verfoeide middel tabak, GEEN gelukkige combinatie vormde tezamen ; dat kan ik nu toch wel concluderen! Sommige (uitgaans-)ochtenden werd ik wakker, in een portiek buiten op straat, zonder portemonnee en zonder idee enige herinnering wat er die vorige avond alemaal gebeurd was.
En dat was toendertijd half niet zo grappig als het nu misschien voor anderen wel kan overkomen.
Maar goed, zoals gezegd, alleen dat kleren grabbelen uit die Humanitascontainer, beschouw ik als het toppunt van mijn toenmalige leven.Die nachtelijke kleren-pik-avonden beschouwde ik gewoon als een momentje voor mezelf (en voor die vijf andere vriendjes in mijn hoofd, die overdag te schijterig waren om over straat te lopen, maar dat begrijpt alleen @naaat, he @naaat?)
Zaklantaarn erbij, flesje wijn erbij, sigaretje erbij (de klerendrop gaten waardoor je kleren kon gooien zullen er van de buitenkant aangezien hebben als stomende schoorstenen) en sorteren maar!
Met vele zakken kleren kwam ik die nacht dan weer volledig tevreden thuis.
Maar die tijd is dus over.Omdat ik nou een iets betere baan heb, kan ik mij dus ook eens wat nieuwe kleren veroorloven. En nou het voordeel zoals ik die in de titel heb beschreven:
DEZE ZULLEN ALLEMAAL BRANDVLEK/-GAT vrij blijven in het vervolg. Moest ik eerder wekelijk truien weggooien danwel tot verflap degraderen omdat er een roodgloeiend tabaksdeeltje op was gevallen, is dat nu bijkans niet meer mogelijk (misschien dat een deeltje van een andere roker mijn kleren nog wel eens vinden, dat weet je natuurlijk nooit. Heb meteen maar liefst 4 truien gekocht…prijs…. 39,95! Als dat geen goeie deal is, weet ik het ook niet meer. Waarom ze zo goedkoop waren? Ze waren allen naar het 10-tjes rek verbannen, maar het waren prachtige truien, niets op aan te merken. Zat zelfs een lekkere fleecetrui bij, en die gaat nu ook niet meer door één enkel gloeiend asdeeltje, volledig in vlammen op (wat dat doen fleecetruien namelijk; die zijn erg brandgevaarlijk).
Nu het nadeel.
Er is iemand in mijn omgeving die steeds vieze winden laat… ik ben er nog niet achter wie dat is. Misschien komt het omdat ik sinds ik niet meer rook, een wat beter reukvermogen heb.
Of zou het toch zijn omdat ik (Aha, stinkiestankerd gevonden!) qua voeding de teugels een beetje los heb gelaten. Ik meen dat ik tegenwoordig het recht heb om als compensatie alles wat in de wereld groeit dan wel geleefd heeft, in mijn bek mag schuiven. Was ik eerst volledig schizofreen (wel roken… maar dan wel gezond eten) nu is die naar schizofrenie bipolair gedraaid (de andere kant omgeslagen):
Niet roken betekent dat ik als beloning alles eten wat ik maar wil.
Dat moet dus ook veranderen.
Volgende week ga ik een week op sap en smoothies leven. En misschien een kop koffie in de morgen (niet op mijn werk)… zonder suiker
Intuitief voel ik namelijk dat die suiker bijna net zo een verschrikkelijke slechte invloed heeft als roken.
Lees jullie!

Nog niet in veilige haven

Sun 17 March 2013 22:15

Hoewel sommigen medebloggers me hebben aangespoord een absurdistisch, opportunistisch en misschien wel een tikkeltje realistisch blog te schrijven…moet ik dat even voor de toekomst bewaren. Ten eerste: geen inspiratie, ten tweede:geen tijd, ten derde:geen zin… want hou niet van de druk met iets op de proppen te moeten komen. So now you know it, @Corneliei…. creativiteit kun je niet dwingen… dat weet jij toch wel als lerares?
Dus… ik gebruik dit blog even waar het ook wel eens voor is. Even klagen en steunen want ik voel dat het in mijn hoofd qua niet roken nog steeds niet helemaal goed zit. Mij bekruipt steeds het gevoel dat er maar iets hoeft te gebeuren, dat ik dat als excuus zou gebruiken om te gaan roken.Ik bedoel; het nieuws (Cyprus) is nu al niet positief en een schok of een vervelend bericht, zou best wel eens de oorzaak kunnen zijn dat ik denk: fuck it. Ik steek er gewoon een op. En natuurlijk nog een, dat weet ik inmiddels ook wel.
Het gevoel is zelfs zo sterk dat ik net een leeg (maar mogelijk vol en uit de zak gevallen) pakje wilde oppakken van de straat. Het was dat ik in de auto zat( mijn oog viel er toevallig op) en dat het wel erg raar zou staan voor die ene honduitlater (@mariskab ??)als ik met de auto weer helemaal achteruit zou rijden om met een graaiende hand uit de auto iets van de straat zou oppakken. Dus enkel om mijn image naar de buitenwereld heb ik het niet gedaan.
Maar je ziet… hoe diep het zit.En ik moet niet aan de gevolgen denken als dat een vol pakje bleek te zijn.
Ik moet duidelijk dus nog even aan mijn overtuigingen en motivaties werken.
Ik voel me voor de rest prima.. maar ik voel nog steeds een beetje een leegte, om niet te zeggen dat ik iets van een hele milde vorm van depressie voel opkomen. Gek he… ík die depri kan zijn.. en om wat eigenlijk??
Graag uw raad in de reacties beneden.
En antwoord op de vraag: waarom zou ik TEN ALLE TIJDE NOOIT MEER EEN SIGARET AANSTEKEN?
Wat…. (zoals ik ergens las) als ik nog maar twee maanden te leven had?
Zou ik dan nog steeds niet van mijzelf mogen roken??
Ik kan het jullie nu echt niet zeggen…..


@Pitbull: Het verhaal van de hond (Af @mariskab)

Wed 20 March 2013

Mijn vader woonde voor zijn werk ooit in Amerika. Ben er daarom ook een paar keer geweest. Een van die keren gebeurde er het volgende: er brak een gevecht uit tussen mijn vaders honden: een poolhond en een teckel. Zoals alleen teckelbezitters zullen begrijpen, was de teckel natuurlijk de schuldige..want.. dat had ik zelf gezien.
Op de uitgebroken consternatie (hoge gepiep van de teckel deed het hem) kwam mijn stiefmoeder af. Die haalde de honden uit elkaar, maar gaf toen vooral de grote poolhond de schuld, verkocht het verolgens een paar flinke tikken en sloot hem daarna op in zijn kennel (een soort plastic hok met tralies). Ik, toen al slecht tegen onrecht kunnend, besloot de poolhond te troosten omdat ik zag dat hij helemaal niet schuldig was…niet verantwoordelijk was voor de aanleiding van het gevecht (maar dat kon ik allemaal niet aan mijn stiefmoeder duidelijk maken omdat zij enkel Spaans en Engels sprak). Ik stak dus met enkel vriendelijke intenties
mijn hand in de kennel van de poolhond….
Helaas voor mij dacht de poolhond dacht dat ie nog meer onterechte klappen kreeg en besloot het potentiele gevaar (mijn onschuldige kinderhandje) te neutraliseren door het als een otter af te kluiven (als ware het de stam van een denneboom) en vooral
NIET
meer los te laten.
Zie het beeld voor je van een houtwerker met zijn hand in de freesmachine….
Er werd niet niet meer losgelaten en alleen maar meer en dieper gebeten
53 gaten in mijn handje verder…. moest ik naar het ziekenhuis.. Tetanus injectie in mijn bil gekregen (die bijna nog erger was dat de beten zelf: zie nu eens een zuster voor je, je weet wel type: russische masseur (m/v) : haar op de borst, armen als scheepskabels en onderwijl ze ‘ the jab der jabs’ uitvoerde, steeds een dikke sigaar rokend. Dat was het eerste geval van ‘ Tjakkaa’ die ik van mijn leven meemaakte en die was voor helemaal niet zo positief als ze je tegenwoordig willen laten geloven
Wat wil ik nu vertellen met dit verhaal?
Ik zie partner @Corneliei als de teckel…..
@Pitbull: Het verhaal van de hond (Af @mariskab)
Wed 20 March 2013 08:12 – Blog
Mijn vader woonde voor zijn werk ooit in Amerika. Ben er daarom ook een paar keer geweest. Een van die keren gebeurde er het volgende: er brak een gevecht uit tussen mijn vaders honden: een poolhond en een teckel. Zoals alleen teckelbezitters zullen begrijpen, was de teckel natuurlijk de schuldige..want.. dat had ik zelf gezien.
Op de uitgebroken consternatie (hoge gepiep van de teckel deed het hem) kwam mijn stiefmoeder af. Die haalde de honden uit elkaar, maar gaf toen vooral de grote poolhond de schuld, verkocht het verolgens een paar flinke tikken en sloot hem daarna op in zijn kennel (een soort plastic hok met tralies). Ik, toen al slecht tegen onrecht kunnend, besloot de poolhond te troosten omdat ik zag dat hij helemaal niet schuldig was…niet verantwoordelijk was voor de aanleiding van het gevecht (maar dat kon ik allemaal niet aan mijn stiefmoeder duidelijk maken omdat zij enkel Spaans en Engels sprak). Ik stak dus met enkel vriendelijke intenties
mijn hand in de kennel van de poolhond….
Helaas voor mij dacht de poolhond dacht dat ie nog meer onterechte klappen kreeg en besloot het potentiele gevaar (mijn onschuldige kinderhandje) te neutraliseren door het als een otter af te kluiven (als ware het de stam van een denneboom) en vooral
NIET
meer los te laten.
Zie het beeld voor je van een houtwerker met zijn hand in de freesmachine….
Er werd niet niet meer losgelaten en alleen maar meer en dieper gebeten
53 gaten in mijn handje verder…. moest ik naar het ziekenhuis.. Tetanus injectie in mijn bil gekregen (die bijna nog erger was dat de beten zelf: zie nu eens een zuster voor je, je weet wel type: russische masseur (m/v) : haar op de borst, armen als scheepskabels en onderwijl ze ‘ the jab der jabs’ uitvoerde, steeds een dikke sigaar rokend. Dat was het eerste geval van ‘ Tjakkaa’ die ik van mijn leven meemaakte en die was voor helemaal niet zo positief als ze je tegenwoordig willen laten geloven
Wat wil ik nu vertellen met dit verhaal?
Ik zie partner @Corneliei als de teckel…..

de schuld van al jouw problemen @Pitbull):je wordt tenslotte een rookvrij leven ingeduwd… en je vraagt je af of je daar wel klaar voor bent.
ik zie jou Pitbull graag als de onschuldige poolhond (maar met het karakter van je zelfverkozen naam : als jij, @Pitbull, iets vasthoudt (of iets ergens aan begint)…
dan laat je niet meer los
Bijt mij toch niet meer, beste Pitbull,
en bijt ook je SRB bloggenoten niet, beste @Pitbull
Bijt daarentegen die innerlijk rookhond van je (die blijkbaar ook wel eens een ‘out of body experience’ beleeft zodat jij weer de illusie ervaart dat diezelfde rookhond ergens meervoudig (@naaat) op de brandgang staat te roken.
Bijt díe hond
en kus
daarna ter verzoening
je partner @Corneliei
met een rookloze
mond
Speciaal voor jou en @Corneliei

Prettige rookdag…het kan nu al
een van de laatste
zijn…Vergeet niet blij te zijn dat je gestopt bent


Thu 21 March 2013 20:01

Terwijl @Marlenestopt hieronder mij aan het inventariseren is hoe ze het mijnenveld van de mogelijke rooktriggers moet ontwijken,
realiseerde ik mijzelf vanmiddag, al rijdende over een brug, ineens dat ik ‘er’ vanaf was…al bijna anderhalve maand (beetje wishful thinking mag toch wel)!
En ik realiseerde me ook dat ik er tegenwoordig al totaal geen moeite meer mee heb en daar werd ik, daar in die auto op die brug (zou dat soms een overdrachtelijke brug zijn?) ook ineens vre-se-lijk blij om.
Temeer omdat ik weet hoe ik met dat stoppen met roken heb zitten tobben… hoe veel maanden, zelfs jaren (minstens 2 jaar) ik bijna elke dag tegen mezelf zei… “en nu ga ik stoppen met roken” om de volgende morgens zonder maar een greintje schaamte, toch weer een nieuw pakje te kopen.
Het is ontzettend moeilijk geweest… de mentale voorbereiding van het stoppen.
Het is ook best wel ( nee, gewoon fucking) moeilijk geweest om lichamelijk te er af te komen maar daar heeft het SRB bij geholpen: gewoon als ware het een infuus naar de PC blijven zitten en als een bloedtransfusie reageren en bereageerd worden.
En nu…
nu ben ik er eindelijk vanaf … heb ik er al die sores en die zorgen niet meer om
en
ik
ben
daar
VRESELIJK BLIJ OM
Díe HEL (denken, willen maar niet uitvoeren, denken …willen, en dat het dan maar half lukt (verminderen), dan weer opnieuw beginnen, falen en weer zeer teleurgesteld zijn, dan een paar dagen dat het weer lukt om daarna de handdoek weer in de ring te gooien…ad infinitum!
Die litanie van ‘broken promises
gelukkig nooit meer

De roker versus de niet-roker

Sat 30 March 2013 09:54

Nu ik uit meerdere windrichtingen heb vernomen (ja, noem het gerust met mijn neus geroken) dat er weer een aantal mensen aan het dampen (=roken) zijn geslagen, moet ik maar weer eens een blog schrijven dat écht over het roken gaat. Vanmorgen nog dacht ik: “Tjee, wat sta ik tegenwoordig toch als vanzelf vroeg op (7:30)”; dat móét wel van het stoppen met roken komen”.
Toen ik nog rookte, stond ik pas om ongeveer 9:30 op of werd dat zelfs 10:00 En moet je nagaan wat dat zou worden als ik ook nog geregeld alcohol zou drinken (wat ik allang niet meer doe), dan werd het tijdstip van ontwaken al gauw 11:30 of zelfs over de middag heen getild.
En nu? De zon schijnt, heb nog vele dingen te doen, WEET DAT IK DE DINGEN KáN DOEN (fysiek fit, enkel geworden doordat ik niet meer rook), heb alle tijd van de wereld (ook sinds ik gisteren weet dat ik maandag vrij ben 😛 😛 ) en verheug me gewoon op het de hele dag bezig zijn….. creeeren van mijn leven en het naar wens krijgen van mijn woonplek. Dat doe ik dan door bijv. het opgespaarde afval weg te brengen (hier storten betekent 1:40 per zak betalen, opsparen en naar de gemeente brengen is 1,40 voor 4 zakken), de grond egaliseren voor een nieuw te leggen grasmat, auto van binnen schoonmaken,
(laatst namelijk al geheel de onderkant van de auto getectyleerd ; helaas ook meteen mijn ogen, gezicht en haar meegenomen, die ik enkel door terpentine weer kon schoonmaken dat niet gunstig bleek voor de huid kan ik nu achteraf wel verklappen—> erg veel au en een rooie kop voor twee dagen)
dingen ophalen met de kar die ik gisteren van iemand geleend heb, zondag een tennistournooi, de vaat nog uit de douche halen (je moet die afwas die je ook opspaart toch ERGENS laten en ach, die douche die gebruik ik toch nauwelijks… natuurlijk een grapje dat ik mijzelf hier , in literaire vrijheid, toesta), de vaat toch eens doen, kleren wassen, misschien wel platen hout ophalen voor mijn nieuwe koepel in het plafond…. enz enz..
Gewoon te weinig tijd om alles te doen wat ik wil. Maar ik ‘die trying’ om alles af te krijgen voordat ik dinsdag weer naar mijn werk moet.
Ik moet er niet aan denken wat er van mijn plannen zou komen, als ik nog gerookt had… dan zou de afwas misschien net gedaan worden, misschien de wassen ook nog wel gedraaid, maar voor de rest.. mehhh… geen zin.
Jongen en meisjes die weer aan het roken zijn geslagen….
Bedenk dit
IS DAT ROKEN ECHT HET ENIGE WAT JE NOG WIL IN HET LEVEN
…. DAT VERDOMDE ROKEN ….
DAT ALLES BLOKKEERT
DAT ALLES FRUSTREERT
DAT ALLES DEMOTIVEERT
Want roken gaat alle andere dingen vernietigen…
zie het plaatje maar voor je van de man en de vrouw in het karretje met de zuurstof tank
Die doet wel tenminste wat hij/zij het liefste wilde doen: roken
maar roken
heeft de nare eigenschap om het alleenrecht over je tijd op te slokken
roken zorgt ervoor
dat je langzamerhand
geen andere dingen meer doet
Succes met de keuze ‘roken of niet roken’
ik ga in ieder geval weer verder met het bouwen aan een leuk
LEVEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. en ik had ook nog tijd voor dit blog, moet je nagaan!!!!!!!!!


Groen licht is gegeven: blog mag weer terug: 1 april is voorbij

Tue 2 April 2013 01:03

Sommige mensen denken dat het grappig is dat ze zijn gaan roken door een ruzietje met deze of gene. Zeggen (schrijven) doodleuk “Tja, ik had gewoon iets van “Hop, gewoon die sigaret weer in mijn kop.”
Ik, niets vermoedend lezend hier op het SRB, altijd, lees in ene dat berichtje van @….. B (haar naam rijmt op Mohammed B.).
Ik denk:
“Oh, nee! NIET mijn hartshond!!
Alstblieft,
oh Heilige Paashaas,
laat het niet waar zijn! In ieder geval niet haar!!!”
Wil haar vervolgens uitschelden voor vuile rook-t..f (want ze blijft natuurlijk wel een hond), bedenk me ineens dat ik gisteren van @Henriette1309 een ander mooi scheldwoord (i.c. ‘muts’) heb geleerd, gebruik dit scheldwoord dan maar als ‘zachte’ inleiding en begin vervolgens een of ander vaag verhaal (waar ik helegaar niet achtersta) met de strekking
“Ach, het is er maar 1-tje, en kan je dit keer niet net doen alsof er niets gebeurd is”?
BLIJKT HET EEN 1 APRIL GRAP!!!
Nou zulke grappen kan ik dus absoluut niet waarderen!!!
Ik krijg potjandosie (mag ook al niet schelden zoals ik zelf wil van die humorloze vegaburger) een halve hartverzakking hierzo; zat met mijn rechterhand al graaiend in mijn ‘ik-ben-sterker-dan-jij-rotshagbaal’ (die ik tot nu toe al die tijd heb kunnen weerstaan), keek met behulp van de zaklantaarn in mijn linkerhand alvast een beetje naar buiten in mijn tuin of er ooit weggeworpen shaggies lagen om, bij genoeg vondsten, meteen weer een nieuw shaggie van te draaien.
Moet straks zelfs de pizzaboer afbellen die ik had gevraagd of ze naast de pizza van zometeen,ook meteen maar een pakje sigaretten konden meenemen.
Vrouwen en humor..
het blijft een lastige combo
en
voor mijn ‘roken of niet roken-staat van zijn, in ieder geval LEVENSGEVAARLIJK


Ik ben een blije niet-roker, maar soms……

Tue 2 April 2013 03:07

Het zijn momenten en ze vervliegen eigenlijk zodra je ze opmerkt.
Vanmiddag nog: zonnetje schijnt, een of andere klus geklaard, men geeft je als beloning een kop koffie en…
,…en dan komt er dus niets meer.
Jarenlang kwam er wel iets… zat je onderuitgezakt te praten, kop koffie bij de hand, baal shag op tafel.
Communicatie en roken, het hoorde bij elkaar als mes en vork tot bestek.
En daarnet weer zo’n zelfde rooktrekmoment: schoonmaaktirade nummero 10050.
Het hele weekend al beziggeweest met schoonmaken, herschikken, opschorten en afknippen… maar allemaal buiten. Tijd om binnen toch ook eens de boel een aan kant gemaakt worden.
Na in mijn ogen althans, toch in relatief korte tijd, een prestatie van formaat af te hebben geleverd (alles wat ik moest doen, in ieder geval voor een déél gedaan), is er dat ene, korte, en best wel felle moment….
“Zo, óók weer gedaan. en Nú …….
Nee, niet meer dus
De vervulling van dat éne moment komt niet meer, nooit meer
Maar toch, ‘het’ zit zó in mijn systeem
Daarom moet ik mezelf aanleren om iets anders te laten volgen op de woorden
“Zo, ook weer gedaan….”
Maar eens proberen:
“Zo, ook weer gedaan (dit blog geschreven)
en nu naar bed!”
(is ook veel gezonder trouwens)
Welterusten lieve bloggenoten
en zoals Sonja Barend placht te zeggen,
morgen
gezond
weer
op (zeker als je een roker was maar nu een niet-roker bent)

50 dagen rookvrij en de rokende tennisspeler

Sun 7 April 2013 11:13

Het is dat andere mensen hier beter mijn stopstatus bijhouden dan ikzelf (dank @naaat, @Corneliei,@Jokija1954 die al reageerden voordat ik mijn 50 rookvrije dagenpasje had gepubliceerd) maar anders was ik vast dag 51 ingegaan zonder mijn 50 dagen rookvrij-pasje te publiceren).
Maar gelukkig krijg ik dan van iedereen dan meteen allerlei prikkelige priveberichten waarin er mij gevraagd wordt ‘of ik soms nu al ZO stoer ben, zo blasé ben geworden dat ik ‘dat hele SRB’ niet meer nodig heb? ‘
Stoer. Ja.
Blasé…. altijd.
Of ik het SRB nog nodig heb?
Nou, wat ik in ieder geval wel weet……..IK HEB GEEN TIJD MEER OVER SINDS IK NIET MEER ROOK!!!
Moet werkelijk zo veel doen nog en ik krijg het gewoon niet allemaal voor elkaar. En ja, dan valt het SRB wel eens buiten de boot, wordt reageren en lezen hier wat lager op de prioriteitenlijstjes geplaatst.
Maar ik volg sommigen nog zeker, maar vooral de nieuwere moeten zich zonder mijn hulp en aandacht doen (of ze moeten ter lering ende vermaeck mijn blogs lezen, want dat kan natuurlijk wel).
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Nu even over het roken: gisteren moet ik tenniscompetitie spelen. Je zou zeggen: ‘Leuk!” en dat is het ook wel, maar het is wel zo dat meteen je hele zaterdag er door wordt opgeslokt. Ook de nazit duurt altijd langer dan ik eigenlijk wil.
Een van onze tegenstander bleek te roken (niemand van mijn team rookt).
Je zag hem wat aarzelend zijn pakje zware Van Nelle ( Koest @mariskab!!!) op tafel leggen, en nadat ie een paar keer de algemene rooktolerantie had gepeild (niet eens met woorden, maar hij peilde de gezichten hoe de mensen naar zijn pakje shag keken), begon hij gerustgesteld een behoorlijke boomstam te draaien.
Ik moet zeggen, de man had een behoorlijk frisse, rood bebloste huid, geen vieze gele rook vingers waarvan @mariskab er op een gegeven 5 had (haar grote teen laat ik nu maar even buiten beschouwing), wel helemaal grijs, maar heldere ogen en over het algemeen, een behoorlijk sympathieke indruk makend.
Je zag dat hij echt even ‘zijn momentje’ ging beleven. Hij stak hem op, kuchte niet, rochelde niet, en rookte langzaam en tevreden op. Het was duidelijk een contente roker.
Ik bekeek hem zo even, vergelijk zijn huid, algemene gezondheidsuitstraling met diegenen die allemaal niet rookten (en waarvan ik in het begin WEL dacht dat ze rokers waren) en ik dacht: “Goh, dat roken doet blijkbaar nog niet eens zo heel veel kwaad. Die mensen die niet roken, zien er toch echt slechter uit (waarvan één later 2 dagen per week in de nachtdienst bleek te zitten.. dat verklaarde mij een hoop).”
Op een gegeven moment begon ook het zonnetje te schijnen en ….. ik werd gewoon jaloers op de man (die Rien heette). Hij rookt niet veel, ik heb hem in 7 uur tijd misschien 3 shaggies zien roken) en het scheen hem allemaal niets te deren. Hij bleek ook nog een hele goede tennisser (versloeg mijn teamlid en het dubbelpaar waar ik ook inspeelde) en draafde zonder enige probleem van de ene naar de andere kant van de tennisbaan.
Tot…. op een gegeven moment toch het gehoest kwam…. een paar keer maar, maar toch een echt duidelijke rokershoest
En dat klonk mij als muziek in de oren
Wat WAS ik DAAR blij om!!!
Misschien een beetje gemeen van mij, maar als rokers rokers kunnen zijn zonder dat ze er blijkbaar last van hebben, dan wordt best wel moeilijk je zelf gemotiveerd te houden.

Niet-rokende laatste leugen 0 – Rokende laatsteleugen 1

Sat 13 April 2013 23:35

Zoals enkelen van jullie weten, speel ik graag een potje tennis. Zo ook vandaag, al valt het vrijblijvende wat er meestal aan verbonden is, er op zaterdag altijd een beetje vanaf … want: competitie …en dat is altijd bloedje serieus.
Vandaag moesten we naar Putten, een zichtbaar rijke gemeente in Gelderland (??), vroeger redelijk gelovig maar tegenwoordig net zo seculier als alle andere gemeentes.
Eerste wat me opviel toen we gearriveerd waren en eenmaal zaten, met de koffie dampend voor ons: bijna iedereen van onze tegenpartij (maar één van de zes niet) rookte… en niet zo’ n klein beetje ook! Het leek op een gegeven moment zelfs op een woonkamer van een psychiatrische kliniek, zo dwangmatig rookten die mensen! Maar wat schetste mijn verbazing (@Corneliei ) nog veel meer :Al de mensen die aan andere tafeltjes zaten, rookten allemaal ook. Het was gewoon één grote paffende bende mensen (maar verder natuurlijk zeer sportief ). Ons tennisteam viel op , enkel om het feit dat wij NIET-rokers waren.
Enfin, ik moest als eerste van ons team tennissen, en wel: de enkelpartij. Ik moest tegen een vent van mijn leeftijd, slank, sportief, blond, beetje type tennisleraar/skileraar. Terwijl ik de welkomsttaart snel in mijn mond propte (er was namelijk net een baan vrij en als we niet binnen 5 minuten zouden gaan spelen dan zou de vrije baan vergeven worden en konden we waarschijnlijk pas een half uur of uur later spelen) rookte mijn tegenstander in spe nog snel een sigaret. Grappige was dat de jongen ook Laatseleugen heette (nou ja, zoals ik dan in mijn echte leven heet) en ik zag het eindresultaat in mijn gedachten natuurlijk al helemaal voor me:
Rokende Laatsteleugen 2…… niet-rokende laatste leugen 6
(en de tweede en laatste set zou ik met nog eens zulke cijfers winnen zodat het uiteindelijk resultaat dus 1-0 voor mij zou zijn .
Natuurlijk zou ik van hem winnen door datgene wat ik door het niet-roken tegenwoordig allemaal gewonnen had: conditie, meer lucht, meer uithoudingsvermogen, meer loopvermogen
Dat ging dus even IETSJES anders…..
Hoewel in feite best aan elkaar gewaagd waren, werd ik toch met behoorlijk grote cijfers van de baan geveegd. De reden hiervan was dat hij me voornamelijk tegen mijzelf liet spelen (en dus:hoe beter ik speelde hoe moeilijker ik het had); ik bracht de ballen dan wel hard terug, hij bracht ze dan net zo hard terug maar dan richting de andere kant van de baan. Hij liet mij lopen met mijn eigen ballen, terwijl ik hem in het geheel NIET liet lopen.
Daar kwam ik dus pas achter toen het al 4-0 voor hem was. Pas toen bedacht ik dat ik het over een andere boeg moest gooien maar dat mocht voor die set althans niet meer baten…. die verloor ik met 6-0.
Toch dacht ik het nog steeds te kunnen winnen; we speelden namelijk binnen in een hal en het was daar zo heet dat ik dacht dat die rokende Laatsteleugen op een gegeven moment als vanzelf van uitputting zou bezwijken: omdat het natuurlijk een roker was! Die zou het vast niet zo lang kunnen volhouden als ik. Ik verwachtte dat niet alleen, ik hoopte dat zelfs. Sterker nog… ik SPRAK mijn voorspelling ook op een gegeven moment uit. Daar moest hij wel om lachen en die eerlijkheid van mij deed hem vertellen dat hij ook wel eens eerder gestopt was met roken, een poging van 1 jaar en 1 poging van 9 maanden. Wat zijn moment van bezwijken betreft, daarin moest hij me meteen uit de droom helpen zei hij, want hij ZOU in ieder geval NOOIT STOPPEN met lopen. En verdomd, alle dropshots die ik gaf, die had die rotzak, alle crossballen had ie ook, zelfs de in de hoek geplaatste ballen (ik had inmiddels geleerd van de eerste set) wist hij terug te slaan.
Die jongen was gewoon niet kapot te krijgen. Hij zweette dan wel als een otter (maar dat deed eigenlijk ook; kwam gewoon door de warmte in die hal), hij liep intussen als een gazelle!
Het werd uiteindelijk 6-0 6-2, een resultaat dat zelfs door hem ‘geflatteerd’ genoemd werd. Het deed geen recht aan mijn sterkte zo zei hij.
Thanks… but no thanks!

Memo aan mezelf:

Maak nooit meer de fout dat je vertrouwt op de zwakheid van de anderen. Want je kan je daar namelijk VRESELIJK in vergissen. De man bleek later namelijk (toen we een versnapering deden na de partij) het woord ‘sportman’ op zijn voorhoofd getatoeerd te hebben (bij wijze van spreken dan); zovéél had de jongen al gesport in zijn leven. Vanaf zijn vijfde levensjaar getennist tot zijn tweeentwintigste. Toen op zijn 35e weer begonnen tot nu (37e) EN AL DIE TIJD ERTUSSEN NAAST HET TENNIS OOK NOG 3 KEER PER WEEK gevoetbald (en dit ZONDER jarenlange onderbreking).
Nou, en DAAR kan deze voormalige couchpotato dus gewoon niet tegenop.
Helaas pindakaas, volgende week weer een nieuwe kans
Wat ik maar even wil zeggen:
Niet roken is dus niet het enige wat je moet doen om een goed sportman te worden.Vooral veel en vaak sporten lijkt nog wel belangrijker te zijn dan alleen het niet roken om wedstrijden te winnen.
En soms, heel soms…lijkt het wel alsof roken en sport beoefenen elkaar helemaal niet hoeven te bijten,maar DAT is natuurlijk een hele gevaarlijke stelling. Helaas zie ik juist dat verschijnsel tegenwoordig vaak genoeg.
Goed weekend morgen nog!!!!!!!!

Update niet-roken laatsteleugen

Sun 28 April 2013 11:36

Het niet roken gaat goed!
Want….
ik rook niet meer
en dat niet-roken beschouwen we hier op dit stoppenmetrokenblog als zijnde ‘goed’.
Apart eigenlijk…..want met het feit dat we dat niet-roken bij de ander goed vinden, laten we zien dat we óf om de ander geven (en dus complimenteren we de mens dat hij/zij zo goed voor zichzelf aan het zorgen is) óf dat we het goed vinden dat de niet-roker van zich zelf houdt (en dus wellicht een extra stimulatie is om zelf ook van zichzelf te blijven houden….en dus niet meer te roken).
Wat ik maar wil zeggen is: roken = geen liefde voor jezelf–> mensen die roken niet steunen om er van af te komen = harteloos en egoistisch.
Conclusie: dit blog is EEN EN AL LIEFDE!!!!
Poeh, het lijkt wel zondag… heb mijn eerste preek vandaag al weer afgestoken.
Dus..
ik rook nog steeds niet en ben daar blij om. De lichamelijke voordelen zijn niet meer zo opvallend als dat in het begin was toen ik die voordelen zo duidelijk merkte. Ik denk dat ik de voordelen nu meer als normaal beschouw waardoor ze niet meer zo opvallen. Feit is wel dat ik niet meer terugschrik voor grote fietstochten of andere grote lichamelijke inspanningen. Ik weet nu dat ik het overleef, ook al kost het me in het begin best een rooie kop van de inspanning.
Wat betreft de kilo’s: die zijn best hardnekkig. Heb er wel een kilo of twee afgefietst, maar daar komt 1 mei verandering in. Op die datum houdt mijn werkgever (iemand van) een soort afval wedstrijd en ik , fanatiek als ik ben, heb me voorgenomen die wedstrijd te gaan winnen. 1 mei is het weegmoment. nou maar hopen dat ik niet teveel spieren ga kweken dat ik na twee maanden zogenaamd niets zou zijn afgevallen.
Iedereen heel veel succes met het leven als niet-roker: het is een leven dat in het geheel niet anders is dan een leven als roker…. echter: het constante schuldgevoel over dat je lichamelijk slecht bezig bent is weg… het heel veel MOETEN is weg (je hoeft niet per se meer te roken op bepaalde momenten evenals het feit dat je veel relaxter van huis kan (geen sigaretten en aansteker bij je te hoeven hebben)
Tot slot: tijdens de zaterdagcompetitie een jongen gezien (van mijn leeftijd) die rookte.
De vent zag er ZO SLECHT UIT : tanden volkomen zwart en verrot, lijkbleek, diepe rimpels in het voorhoofd, oogwit helemaal geel) dat ik meteen weer met de neus op de feiten werd gedrukt waarom ik dat roken niet meer wil doen.
Dank God dat hij deze mensen op mijn pad stuurt!!!
(Nee, dat is gemeen, heb hem natuurlijk van mijn stoppen met roken verteld en dat dat enkel is gelukt door het SRB en dat hij daar ook misschien eens moest kijken (tip komt voort uit mijn liefde voor de algemene mens); maar ja, als hij dan glazig begint te kijken en wegkijkt , dan hou ik er ook snel weer mee op… moet ie het zelf maar weten
Fijne zondag!!

De rekensom die laat zien dat roken een verslaving is

Sun 28 April 2013 12:46 –

Volgens mijn stopmeter heb ik nu ongeveer 1500 sigaretten niet gerookt.
(bijna 2,5 maand gestopt)
stel je voor ik ben iemand die 4 sigaretten per dag KAN roken.
365 dgn x 4 sigaretten per dag = om en nabij de 1500 sigaretten per jaar
Dus als een mens zichzelf in de hand heeft (en dus controle heeft over het aantal sigaretten dat hij/zij kan roken) dan kan hij een volledig jaar roken, mits hij/zij maar 4 dagen per dag rookt.
Alleen dat iemand dat daarwerkelijk kan (maar 4 sigaretten per dag roken), hoor je dus NOOIT!!!!
OMDAT ROKEN EEN VERSLAVING IS DIE EEN MENS ERTOE BRENGT STEEDS MEER TE ROKEN.
Dat heet tolerantie; het lichaam heeft steeds meer van dezelfde stof nodig om hetzelfde effect te krijgen. Alcoholisten worden op een gegeven moment ook alcohol tolerant en drinken zich ook de vernieling in om hetzelfde effect te krijgen.
Dus… als je weer iemand hoort die zegt ‘dat hij/ zij niet verslaafd zijn aan sigaretten en dat ze op elk moment kunnen stoppen’ lacht dit mens dan hartelijk toe (en uit): als hij er zo van geniet…. waarom moet hij dan zoveel en zo vaak van iets genieten??? Neemt hij ook twintig keer per dag een gebakje (uitzonderingen daargelaten)?
Nee, vast niet
dat bedoel ik maar
Roken is een verslaving
en wel een hele erge
Toch nog
een prettige zondag!!!


Ik heb het moeilijk

Sun 5 May 2013 11:55

Ik weet het niet zeker, maar volgens mij ligt het aan het zonnetje.
De laatste dagen HEB ik het toch zwaar! Het zijn echt maar een paar momenten dat je denkt: ” NU, zou ik toch wel een sigaret willen roken!”
Gezellig, op een terrasje, beetje mensen kijken… en hop dan de sigaret in zijn hand. Misschien dat het ook een beetje aan die bijzondere dagen ligt, de vrije dagen, jarenlang heb ik deze gevierd terwijl hij nog rookte en alles lijkt nu zo kaal, zo zonder die sigaret. Ik voel steeds dat ik wat mis!
Nog wat anders: zat hij laatst bij de buurman een kop koffie te doen; had ik ineens zin om een van de SIGAREN die hij nu rookt, te roken (de buurman is noodzakelijkerwijs ook gestopt met sigaretten/shag roken omdat hij dus niet meer rookt…hij bietste steeds van hem). Fluister ik hem in om hem de buurman te bevragen over wat er nu eigenlijk inzit in die sigaar; hoe die gemaakt is; of sigaren net zo slecht zijn als sigaretten……alles om te kijken of ik hem ertoe kon bewegen of hij misschien zo’n ding niet eens moest proberen. Jammer genoeg is het niet gelukt, en hoorde hij net op tijd zijn eigen innerlijke stem.
Tja, het zijn ECHT zware dagen voor mij als rookduivel
meeliftend op de sterke rug van Laatsteleugen,
want die gozer die geeft steeds gewoon GEEN KRIMP.
EN IK WIL ZO GRAAG ROKEN!
O, wacht Laatsteleugen wil ook wat schrijven.
Hallo lieve mensen, het gaat nog steeds goed hoor hier, die rookduivel die moet maar een andere sukkel vinden want ik ga in elk geval niet meer roken want het levert me gewoon niets op!!
Zoals @Kaischa50 ook al aanhaalde in haar blog: laten we ons bevrijden van onze persoonlijke rookduivels!!!

Ik ben blind geworden voor het roken

Tue 7 May 2013 23:50

Nou, dat is gek!!!

Vanavond….ga ik, zoals ik vaker doe, een bakkie doen bij de buurman
(hij is ook noodgedwongen is gestopt met roken omdat ik niet meer rook en hij dus niet meer bietsen kan; hij kocht maar zelden zelf). Pakt hij ineens een pakje Belinda Menthol uit zijn zak. Had ie gekregen van een dame op de sportschool.
Of hij rookte, vroeg ze.
-“Nou, eigenlijk, nu mijn buurman is gestopt, toch heel veel minder… af en toe hier eentje hier nog op of na de sportsschool.”
“Ik wil eigenlijk ook stoppen” zegt ze, en ze legt pardoes haar pakje sigaretten voor hem neer. “Hier, ik hoef ze niet meer, ik ga OOK stoppen”.
“Haha, lacht mijn buurman haar uit, zo heb ik inderdaad ook heel wat pakjes van mijn buurman gekregen…. die ging dan zogenaamd ook stoppen…. man, dat stoppen deed hij zo vaak dat ik hele maanden achtereen niet zelf hoefde te kopen! Kreeg ik al zijn halve pakjes sigaretten en shag!”
-“Nee, echt, hier, als jij ze nog wil, mag je ze hebben… IK doe het niet meer”.
Mijn buurman haalde zijn schouders op, pakte het pakje van tafel en stopte het in zijn binnenzak.
Maar nu het gekke. Toen hij het pakje bij het drinken van het bakkie koffie weer uit zijn zak haalde…. signaleerde ik enkel dat hij een groenige pakje sigaretten had (ik herkende inderdaad het Belindavrouwtjeslogo op de voorkant) ….
MAAR DAT IS DAN OOK ALLES WAT IK VAN DIE SIGARET GEZIEN HEB!!!
1)Ik heb hem geen sigaret zien opsteken;
2) ik heb hem niet zien roken;
3)ik heb hem niet de opgerookte peuk zien uitmaken;
4) IK STINK NOG NIET EENS NAAR ROOK NU (terwijl ik toch in zijn woonkamer heb gezeten)
Wat is er met me gebeurd?
Ben ik blind geworden voor roken?
Herkent mijn neus geen rookgeur meer?
Waarom heb ik helemaal niet gezien dat hij rookte?
Volgens mij ben ik er ZO KLAAR MEE, dat mijn geest het begrip ‘roken’ gewoon helemaal geblokt heeft!
Positief dus..
Zo gaat het wel goed komen allemaal!

Voorwaarts!!!


Stoppen met roken…….hoe was dat ook al weer?

Thu 16 May 2013 01:37

Vanmorgen vroeg een collega het nog: “Ben je er nu echt helemaal af?”
-“Waar af?”, vroeg ik en ik speelde een spelletje met hem
“Van het ROKEN!!!”
-“O dát!, ja daar ben ik nu gelukkig wel vanaf ja. Koste wel 7 kilo die er juist bij zijn geklommen, maar goed, ik vind het niet-roken nu even belangrijker. Dat andere gaat er ook wel een keer van komen.”
Stak ie een heel verhaal af over hoe het was toen hijzelf nog rookte (hij is er zo eentje die gewoon af en toe kan roken, je weet wel, de bloedirritante weekendroker, ook wel bekend staand als ‘de feestroker’. Hij vertelde dat ie, toen ie nog ‘gewoon’ rookte, al 4 sigaretten in zijn hoofd had gestoken, VOORDAT ie naar het werk kwam. Hij vertelde dat hij autoritten maar met bijzonder veel moeite doorkwam als ie niet minstens een paar sigaretten kon roken.
Ik moet bekennen: ik had maar weinig aandacht voor zijn verhaal…..want…..juist OMDAT ik niet meer rookte, boeide het verhaal me eigenlijk niet zo meer. Hij, als gelegenheidsroker, zal vast nog heleboel gedachten aan het roken hebben, gedachten als: “In het weekend….DAN mag ik roken!”
Die gedachten zul je bij mij niet meer zien; het roken is uit mijn geest verdwenen en ik denk er eigenlijk niet meer aan. Ja , soms, als ik toevallig nog eens op het SRB kom (omdat die site nu eenmaal in mijn favorieten staat).
Echter, als ik terugga in de tijd naar het moment van stoppen (nu bijna drie maanden), dan zie ik weer hoe wanhopig ik op een gegeven moment was. Al bijna een jaar had ik tegen mezelf gezegd: “Dan en dan stop ik!!!” …..en dan kwam het er vervolgens dus gewoon niet van.
Ik haatte mijzelf er op een gegeven moment om…..ik voelde me gewoon een leugenaar (vandaar mijn nickname). Ik wilde gewoon niet meer tegen mezelf liegen; ik wilde dat het zo zou zijn dat als ik wat zei, dat ik het dan ook deed .
“Dan en dan stop ik ”
en dat IK HET DAN OOK DEED!!!!
Dat de sigaret niet bepaalde wat ik deed.
Dat IK controle had over mijn leven,, NIET de sigaret.
En dat heb ik nu Goddank…
Maar wat heb ik geleden………ervoor en tijdens het stoppen zelf (de eerste week zeker). Maar wat ben ik er nu blij om dat ik blijkbaar genoeg baalde om die stap te zetten. En ik ben ook blij dat ik toch de innerlijke kracht bleek te hebben om deze stap te doen.
Want zelfs daar twijfelde ik op een gegeven moment ook aan,,,,,,,dat ik gewoon een slapjanus ben…..maar gelukkig,,,,ik behoor tot het zeldzame ras van mensen die kunnen stoppen met roken (zonder dat te doen door er aan dood te gaan).
En jullie zijn of kunnen dat ook zijn…….
Het enige wat je dan moet doen……is het roken genoeg beu te zijn….
Succes met stoppen iedereen!!!

+ 3 MAANDEN NIET ROKEN = 300 EURO GESPAARD

Sat 25 May 2013 12:45

Je kan er voor kiezen in één keer 300 euro aan sigaretten te kopen…..
je weet wel, zoals die écht verstokte rokers wel eens lijken te willen doen; die dan meteen in 1 keer meteen 10 of meer pakjes sigaretten tegelijk kopen omdat ze toch niet van plan zijn (zoals ik vroeger, toen ik nog rookte, wel elke dag was), om binnen een week een poging tot stoppen te ondernemen.
Wat je ook kan doen (wat in feite beter zou zijn omdat rokers dan eens zouden begrijpen hoe stom het is waar ze mee bezig zijn) is een grote zak met geld op de barbecue, in de sloot, door de papierversnipperaar of van mij part aan de de vuilnisman mee te geven…… dan ben je NOG VERSTANDIGER BEZIG DAN DAT JE DAT GELD ZOU GEBRUIKEN OM SIGARETTEN VAN TE KOPEN!!!
WANT DAARMEE VERKORT JE JE LEVENSDUUR, VERGAL JE JE HUMEUR, VOED JE JE ONZEKERHEID EN VERMINDER JE JE ZELFVERTROUWEN
Maar van mij hoef je de hierboven beschreven mogelijkheden allebei niet te doen;
je hoeft geen geld weg te te roken noch het bij de kikkers in de sloot te kieperen
Je kunt ook gewoon stoppen met roken en dan elke dag even kijken op die stopmeter van je. Net zolang totdat er een leuk bedrag op staat en de juiste gelegenheid voorbij komt om dat geld te gebruiken om jezelf te belonen voor je verstandige beslissing die eruit bestaat dat je stopte met rookte.
Gisteren was ik jarig.
Vandaag heb ik een fantastische (en voor mijn doen vreselijk dure) versterker gekocht. Blu ray, air wave, ipod , ipad, dvd, cd, WEET IK VEEL WAT IE ALLEMAAL MET DRAAD EN ZONDER DRAAD (door de lucht ? Wifi? ) kan versterken……
maar in feite heeft dat ding me NIETS gekocht (niet helemaal waar, moest nog wel wat bijleggen)
En dat alleen maar omdat ik ben opgehouden mijzelf pijn te doen!!!
Dus…….boodschap van dit verhaal
LIEF ZIJN VOOR JEZELF BETAALT UIT!!!!!
Succes aan alle andere stoppers oftewel geldoppotters………eens komt de dag waarop je jezelf mag belonen!!

100 dagen rookvrij,whooptiefuckingdoo!!!

Sun 26 May 2013 21:31 –

Gisteren nog zo lyrisch over de voordelen van ‘lief tegen mezelf zijn’.
Vandaag de realiteit.
De versterker…..
doet niet wat ik wil, alle apparaten die ik er op wil aansluiten zijn verouderd, zelfs een armzalige usb stick afdraaien (dat mijn enige wens was) doet ie niet.
de honderd dagen dip…..wordt die soms altijd veroorzaakt door weerspannige electrische apparaten????
ik voelde me zo alleen (technisch gezien)
ik voelde me zo gefrustreerd
en in een keer wilde ik zóóó graag roken
maar aan de andere kant wist ik dat DAT me helemaal ellendig zou laten voelen.
Dus
apparaat weer in de doos gestopt en morgen ga ik hem terugbrengen….
de wonderen der techniek en Laatsteleugen..
volgens mij blijft het gewoon een moeilijke combi

2245 peuken niet gerookt!!! Volkomen belachelijk!!!

Sat 8 June 2013 00:30 –

Wat een vreselijk groot aantal! TWEE- DUIZEND- TWEE-HONDERD VIJFENVEERTIG!!!
Mooi dat ik de teer in dat aantal sigaretten niet in mijn longen neer heb laten dalen; zou toch een behoorlijke teerlaag hebben opgeleverd.
Fijn ook dat niet-roken steeds gemakkelijker wordt.
Af en toe denk ik er nog wel eens aan, maar geen haar op mijn hoofd die er serieus over denk om daar weer mee te beginnen;het was, toen ik nog rookte, werkelijk nergens goed voor. En daarbij, toen ik het nog deed, haatte ik het zo erg dat ik er elke dag vanaf wilde.
Dat laatste moet men in het algemeen toch ook wel goed onthouden( @beste roker die nog moet gaan stoppen @ of net gestopte):
VERGEET NOOIT DAT JE HET ZO VRESELIJK HAATTE DAT JE ER MEE WILDE STOPPEN.
Alleen die herinnering moet al voorkomen dat je, als je eenmaal gestopt bent, er weer een zal opsteken.
Wat was die bijbelspreuk ook al weer:
(Alleen)een hond keert terug tot zijn eigen braaksel, men vervalt weer in zijn oude zonden.
Ikke niet.
Heeft lang geduurd, maar ik word nog wel eens wijs :thumbs_up:


Soms, heel soms

Tue 23 July 2013 19:04

Ben er volledig af… laat ik daar duidelijk over zijn.
Maar 1 keer in de maand.. echt niet meer, dan heb je van die momenten van..
Zo, en nu een sigar… OH NEE.
En daar staat die rookduivel daar… in zijn nakie…
en dan zie je hem en benoem je hem voor wat ie is..
1 grote pot ellende…
en dat weet je dan in 1 keer weer
en dan denk je
nee…
dat toch echt NOOIT meer!!!!
(wat ook niet helpt … is rook op straat weer eens lekker opsnuiven)
Want in 1 x komt die duivel wat vaker bij je langs…. heel gek…..
alsof er in een keer stroomdraadjes die verbonden zijn met nicotineverslaving opeens weer sluiting maken en willen gaan stromen
Blijf alert… mede niet roker.. . blijf alert..

Sommigen blijven roken, anderen beginnen te leven

Wed 24 July 2013 17:19

Het is een killer dat roken:
Maak mij zorgen om mijn broer…. die kan nog geen paar woorden spreken zonder ongeveer zijn longen op tafel te hoesten (we whatsappen daarom vaak en dat gaat prima) .
Toch is het wel het verschil tussen iemand die nog nooit gestopt is (en vanaf zijn veertiende gerookt heeft (tot nu = 38) en ik die bij elkaar toch wel een jaar of 7 eraf is geweest (nu 36 maar ook gerookt vanaf mijn 14 ).
Ik heel nog steeds.. elke dag weer. .
volgens mij gaat het met mijn broer niet goed… en daar maak ik me zorgen om…
hoe kan ik hem duidelijk maken dat hij ook zou moeten stoppen?
Hij heeft een jong kind en een vrouw die van hem houdt.

Een rokende partner… mag dat??

Fri 26 July 2013 12:10

De geest is gewillig maar het vlees is zwak.Mijn ervaring is dat ik ( qua roken dan), onmiddelijk door de knieen ga als ik een dame tref die, in tegenstelling to mijzelf, wel rookt en waar ik iets begin dan mee wel wil beginnen.
Mijn ervaring is dat het niet langer duurt dan een paar dagen voordat dat ik ook weer ga roken, ook al heb ik mijzelf nog zo beloofd dat ik dat niet zou doen….
omdat ik vastbesloten was het goede voorbeeld te geven….
om te laten zien dat ik zeg maar, de betere helft van de eventuele versmelting zou zijn….
ahum…
Nu heb ik weer 1 die ik leuk vind….
maar ze rookt… niet veel naar horen zeggen, maar toch…..
LEVENSGEVAARLIJK
vind ik zulke vrouwen.
Juist omdat ik zo standvastig ben qua roken als in mijn eentje ben… ben ik echt bang voor dit soort vrouwen…
bang dat als ik iets met haar begin .. ik binnen no time weer aan de sigaretten aan het lurken ben.
En omdat ik weet dat het stoppen met roken zo verschrikkelijk moeilijk was, vermijd ik liefst elk spoor dat een eventueel herbegin van het roken leidt.
Dus houd ik de boot af….
Daarnaast heb ik het hier met jullie ook niet niet eens gehad over mijn eisen van een gezonde baby
Maar ja, misschien is dat dan niet het onderwerp waarover ik als eerste met haar moet beginnen misschien..
Wat zijn jullie ervaringen met rokende partners dan wel rokende gegadigden voor een liefdesavontuur??


Zwanger van een roker

Sun 18 August 2013 13:25

Hij is nooit helemaal weg……..dat jochie dat ik al zo lang me meedraag en er af en toe een hand uitsteekt (UIT DE M-OND-kant! Uit de mondkant!!) om zijn peukies te zoeken
(Shit.. volgens mij heeft die @Corneliei echt gelijk..ik zit echt ‘in die fase’ geloof ik)
want hij denkt dat hij op die dingen nog altijd recht heeft.
Hoe graag ik hier aan jullie op het SRB ook zou willen zeggen dat ik helemaal nooit meer aan het roken denk, dat kan ik helaas niet. Op de meest vreemde momenten voel ik namelijk zijn handje tegen de achterkant van mijn (nu schone witte) tanden aandrukken….
Wat zijn die situaties:
– moeilijke situaties; een technisch probleem (audioapparatuur instellen), een bos kluwen ontwaren; een klus waar je tegenop zit
-na het eten….(soms… maar nog steeds)
-verdriet (waarom is mijn leven niet geheel zoals ik wil
dat het is)
-af en toe een reminder dat je een roker bent geweest (een lang vergeten bakje wat je ooit gebruikt hebt als asbak, een ongeschonden sigaret op straat (en bij inspectie -ja, ik weet het: helemaal fout – blijkt deze leeg te zijn en gebruikt te zijn voor het maken van een joint
-jonge mensen die blijkbaar ongeschonden kunnen roken (prachtig huidje, volkomen fit, plaatjes van mensen
Nee, wat @Callahan02 zegt is waar:
je zal nooit helemaal meer onbevangen tegen het roken aan kijken…….er zal altijd iets zijn
(laten we het de aanleg van de neurale netwerken noemen: ooit ging daar met de nicotine de prikkel overheen die voor een plezierig gevoel heeft gezorgd)
dat je in de gaten moet houden om te zorgen dat je niet weer gaat roken
Dus…. als je van het roken af bent… be happy
but
also
be aware

Verloren maar gewonnen

Wed 21 August 2013 00:59

Ik ben vandaag volledig ingemaakt tijdens eens serieuze tenniswedstrijd (clubkampioenschappen).
Op zich is dat nog niet eens zo heel erg, maar toch, ik had toch wel andere verwachtingen toen ik er naar toe ging; 6-1, 6-0 zijn geen cijfers waar je graag nog wat langer over doorpraat.
Maar goed, reed daarna dus naar huis toe, mokkend, analyserend, mezelf verwijtend wat er nu toch allemaal gebeurd was.
-Ik tennis te weinig;
-Hij heeft elke week les
-Hij staat ingeschreven voor maar liefst 14 toernooien dit jaar…. en ik doe dit 1 keer in de vier jaar…
Allemaal excuses dus….
Feit is dat hij gewoon beter was.
Ik reed langs de Shellpomp en dacht even aan sigaretten. Ik stelde me voor hoe ik een sigaret zou opsteken en hoe ik de rook diep zou inhaleren. Zou dat me opbeuren??
Nee, geen sigaret dacht ik al snel… als het toch rookwaar dat me zou moeten troosten laat het dan een lekker shaggie zijn. Ik stelde me voor hoe ik hem zou draaien, hoe hij losjes in mijn mondhoek zou hangen en hoe ik heerlijke diepe hijs zou nemen.
In een keer besefte ik precies wat ik zou voelen: niets
geen genot, wel rook in mijn keel, maar geen ontspanning, laat staan troost
Het zou gewoon een handeling zijn die mij niet bijzonder veel zou doen, besefte ik. Ik had een oud beeld naar voren gehaald, en ik wist dat het een vertekend beeld was…. een beeld dat niet meer klopte.
Als ik me beter zou willen voelen, kon ik maar beter wat anders gaan doen dan roken; want dat roken zou me helemaal niet helpen.
De wens tot roken is een oud programma in mijn hoofd dat, nu ik al lang niet meer rook, volkomen ‘out of date’ is, eigenlijk geupdate zou moeten worden als je het tenminste als een soort software zou zien…
Maar ik wist dat het an sich al geen goeie software was, dat het (om computertaal te blijven gebruiken) een programma voor de commodore 64 was en terwijl mijn hoofd tegenwoordig op windows 7 draaide.
Zoiets.
Waarom teruggaan naar iets waarvan ik nu weet dat het niet werkt?
Dat is de valkuil voor veel mensen…… ze beginnen weer met roken omdat ze denken dat het ze iets zal geven…..
NOu, daar geloof ik dus niet meer in.
Ik reed naar huis, slikte mijn gekrenkte trots door en schreef dit blog………
misschien toch nog een beetje een positief staartje van die vreselijke tennispartij


Roken: waar komt af en toe toch die behoefte vandaan

Sun 25 August 2013 22:00

Soms…
dan is het er weer;
de overduidelijke zin in een sigaret.
Op momenten die je eigenlijk niet ziet aankomen
en het zijn geen momenten van hunkering die je met heel veel moeite moet verslaan. Nee, ze zijn ook zo weer weg
Maar toch… vergeten doe je het toch blijkbaar niet helemaal, die sigaret. Logisch, want ik heb het ooit lekker gevonden (en dus gewaardeerd). Dat is een niet zo leuke constatering, maar wel de waarheid.
Nu weet ik dat ik dat meer moet zien in de zin van de verslaving. Het was niet zozeer de sigaret die ik lekker vond, maar meer de ontwenningsverschijnselen die ik ophief…
Als ik zo’n hunkermoment ervaar, en die zijn er toch nog best wel wat, dan stel ik er altijd meteen de andere kant tegenover
– de vieze lucht in huis;
-het dwangmatige moeten;
-het ‘de controle’ kwijt zijn;
-het onvermijdelijke moment dat je er weer vanaf wilt….. en vooral de moeite die dat gaat kosten
Mijn moeder zegt altijd als voornaamste reden om nooit meer te roken
dat ze nooit meer dat stopproces door wil maken
en ik begin haar steeds meer te begrijpen
Maar af en toe……
😈

O ja, was ik helemaal vergeten: wat was IK erg!!!!!

Thu 29 August 2013 21:34

Vandaag had ik een vrije dag.
Nou ja, vrije dag; moest wel iets heel belangrijks doen maar daarover later meer.
De afspraak was pas om 15:30 dus ik kon mij nog verlustigen in mijn grote hobby:
SHOPPEN!

Wat dat betreft ben ik net een wijf.

Alhoewel…. het zit toch ietsjes anders. Dames gaan (meestal met de portemonnee van hummie, echtgenootje, hun mannetje, of gewoon die sukkel die het merendeel van het geld binnenbrengt) naar winkels waar ze op jacht gaan naar NIEUWE dingen.
Ik daarentegen ben (net als @Corneliei trouwens) gek op TWEEDEHANDSWINKELTJES!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :thumbs_up: :thumbs_up: :thumbs_up: :thumbs_up: :thumbs_up: 😆 😆 😆 😆 😆
Laat mij maar gewoon arm zijn, alsjeblieft. En wel tot in lengte van dagen. Dat ik niet hetzelfde word als die zanger van Nirvana, Kurt Cobain, die net voordat hij de loop van zijn afgezaagde dubbelloops jachtgeweer tegen zijn blonde hoofd zette, jammerde: “Was ik maar niet zo rijk.. dan kon ik tenminste nog genieten van het feit dat ik voor weinig geld iets moois of iets duurs in een tweedehandswinkeltje vond…. als had ik een echte schat gevonden. Maar nu.. nu ik zo rijk ben dat ik alles kan kopen wat mijn hartje begeert, vind ik er helemaal geen bal meer aan.”
Kaboem!!!!
En hij had gelijk.
Want nu ik toch een beetje op de centen moet letten, is alles wat ik in die winkeltje vind maar die ik me nieuw niet zou kunnen veroorloven, een ware schat.
Welkom in mijn wereld. Een wereld waar ik het liefste zie dat alle tweedehandswinkelverkopers blind, dom doof en vooral NIET-merkbewust zijn NOCH dat ze oog hebben voor kwaliteit en antiek.
Zo heb ik in mijn leven al een heel huis vol verzameld van allerlei mooie en kwalitatief goeie dingen en een buitenstaander zou best kunnen denken dat ik inderdaad best wel wat centen op de bankrekening moet hebben staan.
Mispoes!
Mijn grootste genot is om van wat voor voorwerp dan ook
(een kledingsstuk, een paar schoenen, een jas, een fiets, een beeldscherm, een gitaar) tegen wie dan ook( familie, collega’s , de baas of mijn spaarzame vrienden) te kunnen zeggen:
“Mooi he,….. van de tweedehandswinkel! :mrgreen:
Mijn familie en vrienden kennen me inmiddels wel, die kennen mij nog vanuit de Humanitasbaktijd…. maar bij anderen kan zo’n “Mooi he, uit de tweedehandswinkel’ een bepaalde trek uitlokken, een trek waarin toch minachting te lezen valt, meestal zo gesitueerd in het gebied rond de mondhoek.
Heerlijk vind ik dat… WEER iemand die de tweedehandswinkel liefst met armoe en gebrek (en misschien ook nog wel terecht:met ziektes) associeert..
wat maar één ding betekent:
blijft er dus des te meer over om uit te kiezen pour moi!!!!
Goed, terug naar vandaag….. heb vandaag maar liefst 3 tweedehandswinkels aangedaan, twee in Dronten (de eerste had eigenlijk niet open mogen zijn, maar is vanwege hevige concurrentie vanuit de tweede winkel, toch stiekem open) en eentje in Lelstad. Zo heb ik vandaag twee paar prachtig, VOLKOMEN NIEUWE schoenen gevonden….
Sjiek de la la (mijn baas loopt ook op dat soort schoenen maar bij hem staat het dan weer net niet omdat ze voor zijn leeftijd en voor zijn functie toch net iets te sportief zijn…. waardoor je de baas ook op dat gebied weer wat minder serieus neemt).
En ik kijk altijd goed he: Of ze niet afgesleten zijn, hoe de binnenzool eruitziet of er beschadigingen aan de buitenkant zijn…… maar beiden mankeerden NIETs!
Zouden zó uit de winkel kunnen komen! En wat kostten ze nu helemaal. Een lousy 7 euro per paar!
2 paar nieuwe en duur uitziende leren schoenen voor 15 euro waarvan 1 paar ook nog CLARKS waren. Zijn dat geen merkschoenen? Ja toch, en wat voor geluk ervaar ik dan!!!!
Vervolgens heb ik 2 toetsenborden gekocht (een draadloos toetsenbord … nieuw in doos en een toetsenbord met USB 2.0 aansluiting….. nieuw in doos.
Waarom twee vraagt u zich af?
Nou ja, sommigen mensen weten dat ik op schrijfgebied toch wel wat van plan ben en moet dus in elke kamer de mogelijkheid hebben om mijn woorden de wereld in te slingeren.
Prijs?
1.50 en de andere 2.00. TERWIJL ZE ALLEBEI VOLKOMEN NIEUW IN DE DOOS ZATEN: NOG NOOIT GEBRUIKT!!!!
Om meteen maar even door te gaan: heb nog een intercom set gekocht (nieuwprijs 99 …….gulden neem ik maar aan als ik het prijsje van 99,- moet combineren met het hoekige ontwerp (toch een beetje jaren 80).
Van 99gulden naar 3,50 euro…. is dat niet prettig omrekenen?
Waarom ik in Godsnaam een intercom nodig heb als ik toch in mijn eentje ben?
Plannen,dames en heren, alles staat en valt met vooruit plannen in het leven.
Zo’n intercom is toch hartstikke handig als ik in mijn schrijfhok zit en mijn toekomstie lieftallige Poolse appelpluk bruid dan wel woeste zeeleeuw @Naaaat… (dat wordt dus nog even kiezen voor mij of we maken er een pay-per-view catfight van) wil mij vast vanuit de keuken in de hoofdcaravan een keer melden dat het eten klaar staat waardoor ze die 100 mtr niet over het terrein hoeft te lopen.
Dan komt zo’n intercom toch maar verrekte van pas!
Die dingen lijken niet eens gebruikt, dus, wederom als een kind zo blij.
Trouwens, that reminds me…
die dingen kunnen ook als babyfoon gebruikt worden…. dus ook wat betreft die toekomst zit ik geramd!
Ook heb ik in de Drontense tweedehandszaak nog een mooie spijkerbroek gekocht maar die kan ik pas aan als ik wat minder zoals @naaaat ga eten …. binnen een maand of twee moet die me toch wel passen.
Herkennen jullie dat trouwens , een fantastische exlusieve garderobe hebben, maar de kleren eruit pas aan kunnen, als je slechts twee maanden op water en brood leeft + een dagelijkse bodypump training als Rocky of Rambo te ondergaat?
Waarom leer ik dat toch nooit?
Maar weer een memo aan mezelf:
Koop geen dingen voor je skinny ass, als die skinny ass pas in de toekomst voorkomt!
Wat nog meer…. o ja twee heerlijke kakkertruien (2,50 + 3,00).
Maar nu waar het in dit Stoppen met rokenblog en dus ook mijn blog om moet draaien: roken
Voor mijn derde en laatste keer schatzoeken die dag ging ik naar het Lelystadse ‘Het Goed’ .
Best een goede winkel, maar tegenwoordig ook goed duur.
Terwijl de goederen soms goed en soms niet goed zijn.
Snapt u?
Heb ook daar weer een spijkerbroek gekocht, eentje die ik zowaar paste want het was zo’n stretchding , je weet wel, zo’n broek die eigenlijk altijd wel wil passen al wilde je er een olifant in hijsen.
Maar voordat ik die broek uiteindelijk in mijn handen had, moet ik toch even vertellen wat er ineens door mijn hoofd schoot toen ik de parkeerplaats van deze winkel opdraaide. Een verschrikkelijke herinnering, eentje die ik lang heb kunnen wegstoppen maar eentje die vandaag in volle hevigheid zich weer aan mij openbaarde
“Jeetje, dacht ik bij mezelf , dat heb ik inderdaad toen gedaan…… wat was ik erg!!!!”
Het was tijdens een zoveelste stoppoging..
ik was gestopt, net twee dagen
dus nog volkomen verslaafd.
In zo’n grote asbak buiten, je weet wel, met van dat witte parkietzand, lag een half opgerookte Marlboro.
Ik was pas twee dagen gestopt. Het nicotinemonster was alive and kicking!
Kijk, fluisterde hij in mijn oor. : Hij is minder dan de helft opgerookt!
Ik keek een paar keer schichtig om me heen
de kust was veilig
Ik griste de sigaret uit de asbak, bewaarde hem als een weer een ander soort schat in mijn jaszak en toen ik uiteindelijk naar huis reed (dat is dus zo’n jaar of 1,5 geleden) heb ik hem opgerookt.
EN hij was heerlijk!!!!!!!!!!!!!!!
ERG HE???
Ik schaam me diep
Zo…. ik ben het kwijt…
commentaren als ‘viezerik’, ‘looser’, ‘junk’, ‘zwerver’, ‘dakloze’ hieronder graag.

Nee, ik ga NIET het hele weekend weer bloggen

Fri 6 September 2013 22:29

Mijn huis stort in elkaar;
mijn afwas loopt weg;
mijn tuin is van de buren geworden;
mijn kat is ineens oud geworden;
mijn tennismaten zijn ineens gaan mixen;
mijn haar groeit mijn oren in (en andersom: mijn oorharen groeit mijn kapsel in)
hoef geen plectrum meer te kopen, want mijn nagels hebben nu de de perfecte lengte om gitaar te spelen
mijn vaste prostituee wil compensatie voor gederfde inkomsten;
mijn bibliotheek heeft me medegedeeld dat ik de geleende boeken maar moest houden; de boete die eraan komt is zo hoog dat ze medelijden met me hebben;
al mijn planten zijn doodgegaan, behalve die plant die uit de w.c komt groeien.
IK MOET EIGENLIJK HIER NIET ZO VAAK KOMEN WANT IK HEB HET EIGENLIJK BEST HEEL DRUK!!!!!
Moet nog vuilnis wegbrengen;
ramen schilderen;
dakpannen ophangen;
gipsplaten bevestigen;
was doen;
naar Beverwijk gaan om fruit te komen;
buurman en vrouw kwaad aankijken;
stoppen met.. o nee, dat hoef niet meer!
4 verhalen afschrijven
enz enz
wat een leven….
je WORDT gewoon geleefd! 👿


Een rokende collega

Mon 16 September 2013 23:02

Ik zie haar niet vaak meer omdat ik van de vloer naar kantoor ben verhuisd, maar als ik haar zie, dan dank ik God weer op mijn blote knietjes dat ik gestopt ben met roken.
Want hoewel ze een goed figuur heeft en gezegend is met een paar prachtig helderblauwe ogen, heeft ze helaas een verschrikkelijke
GRAFKOP
Sorry, kan het niet anders zeggen.
Zij is echt zo’n type waar je van achteren denkt;
nou, dat valt niet tegen…maar als ze zich dan omdraait……
je kent dat wel, blijkt het of een vent,
of in dit geval
een figurant uit ‘Night of the living death’
En voordat jullie mij ineens allemaal onaardig gaan vinden…. zou ik hier wel iets opschrijven waardoor het voorgaand ineens allemaal ok is,
ok, komt ie
DE ENIGE REDEN DAT ZIJ ZO SLANK IS
IS OMDAT ZE ROOKT
En nu de andere
DE ENIGE REDEN DAT ZIJ EEN GRAFKOP HEEFT
(en geloof me.. ik zeg dat echt niet snel hoor)
IS OMDAT ZIJ ROOKT..
Ik ga even zoeken naar een plaatje


Leef nog (maar reanimatie was nodig)

Fri 11 October 2013 15:50

Hallo medestoppers, lotgenoten en ja… sommigen die ik wel als vrienden dan wel vriendinnen kan betitelen.
Heb het de laatste tijd erg druk op het werk: moet werk voor drie mensen doen op dit moment (letterlijk) en heb daarom weinig tijd te schrijven dan wel jolige (@Corneliei) commentaren te plaatsen. Maar ik volg het nog wel degelijk:
Zo komt er een bijeenkomst waar ik natuurlijk bij ga zijn;
zijn humanitasbakken tegenwoordig jammergenoeg afgesloten door goed laswerk;
Heeft @mariskab last van waanbeelden (hier niets ‘ hunkerigs’ te vinden helaas;
schijnt @callahan02 geen angermanagement meer te moeten volgen (want anders zou hij mijn woede (die ik soms moet ervaren door anderen)wel als meer dan ‘lichte irritatie’ aanmerken;
Gaat @pascalvisser door diepe dalen, maar ik heb vertrouwen dat hij er sterker en rookvrij uitkomt;
zijn er mensen zwanger geworden (@Genoeggeweest.. inderdaad… die ene keer schijnt genoeggeweest te zijn… geen dank daarvoor trouwens);
schijnt @naaaat niet meer met mij te willen communiceren,, komt mooi uit want ik werd toch al moe van haar 23 subpersoonlijkheden. Komt daarbij dat ik het niet meer kon opbrengen haar onderkinnen en haar vetrollen meer van lieve koosnaampjes te voorzien…. daarom noem ik ze maar gewoon wat ze zijn: dat-gewicht-dat-zich-laat-dragen-door-die olifantenpootjes. (nee, naaaat niet die bokkenpootjes … laat die maar gewoon liggen tussen de 7 en de 8e vetrol;
schijnt dat ik maar geen naamchange mag van @Admin want daar reageren ze maar niet op mijn mail .. en ik wil zo graag mijn verhalen delen … maar dan wel onder een andere schuilnaam…. anders loop ik de kans dat mijn collega’s weer meelezen en dat kan vervelende consequenties hebben zo heb ik al in mijn omgeving ervaren;
schijn ik een nieuwe fan te hebben in @Toosje50…. welkom in mijn vriendenkring…. weet wel dat je nog 1 andere vriend in onze kring moet dulden…
Voor het overige : ben ik inderdaad druk met nieuwe verhalen aan het verzinnen maar ook een manier aan het bedenken om ze op een wat veiligere manier de wereld in kan helpen..
Iemand nog tips omtrent het laatste?
Verder hou ik nog steeds veel van @Ladymistique…. maar dat was al vanaf het begin.
Amen
Tot schrijfs/lezen!

Sfeer

Wed 6 November 2013 01:06

Als @Corneliei voorstelt bepaalde materie achter de gesloten deuren van persoonlijke berichtjes te houden…. dan schiet ik automatisch in de rebel-stand: niet om @Corneliei, want dat is verder een schat die ook maar de lieve vrede wil bewaren, maar toch, het gebeurt; juist omdat er ‘iets’ blijkbaar (of schijnbaar) niet in het openbaar besproken mag worden.

Mag ik dit blog even herinneren aan het feit dat er zijn mensen vermoord (ik noem een Theo van Gogh, een Pim fortuyn, Maarten van Traa en hoogstwaarschijnlijk ook Pamela Hemelrijk)vanwege hun mening (middels gesproken of geschreven woord)?

Let wel, dit waren mensen die slecht WOORDEN gebruikten, geen mensen die geweld gebruikten, geen mensen die iemand pesten (nou ja, misschien deed Theo van Gogh dat wel een beetje met dat ‘geitenneuker’ , maar kom op, wees dan een beetje een volwassen moslim en haal je schouders op: steek niet meteen een mes in iemand buik!).

‘The Freedom to shock en to offend’ noemt een andere (Goddank nog levende)vrijheidsstrijder Micha Kat.

En daar ben ik het geheel mee eens. Althans mits je mening een basis heeft in de waarheid of in ieder geval, dat iets de waarheid is voor JOU(en dus geen aperte en dus geen voor ieder ‘normaal’ denkend mens duidelijke leugen).

Als je maar redelijk beschaafd blijft in je woordkeuze en je stemvolume tot het betamelijke begrenst, dan mag je mijns inziens zeggen wat je wilt…. ook al voelt je toehoorder zich beledigd. door wat je zegt, want dat is in feite niet jouw probleem maar dat van de toehoorder.Ken je trouwens die uitspraak: Iemand kan je niet kwetsen dan als jij datzelf toestaat?

Met de slagzin ‘Tendentieus,ongefundeeerd en onnodig kwetsend’
is het weblog Geenstijl groot geworden. Was dat geen vreselijk ordinair blog? Zeker. Seksistisch toch ook? Nou! Grappig? Vaak wel, maar, en dat is het leuke… ze zouden niet zo groot kunnen worden (geworden zijn) als hun artikelen niet tenminste enige worteltjes hadden in de waarheid, ook al reiken deze niet tot in de grond maar slecht tot in de onderbuik.

De schrijvers van dit ‘shockblog’ Geenstijl beginnen nu eindelijk ook steeds meer de volledige waarheid te brengen, omdat heden ten dage de waarheid nu eenmaal steeds hipper en cooler wordt: juist omdat iedereen het zo beu is door alles en iedereen voorgelogen te worden. Dit is pas na 10 jaar dat die andere website,klokkenluideronline.is,
al veel eerder ‘de harde waarheid’ bracht, hoe moeilijk die ook soms te verteren was. En ook al wordt de waarheid bij Geenstijl nog bedolven door sex , sideissues of- en dat is vaker met de diersoort de mens: pas nadat duidelijk is dat hij of zij de steun van het ‘gesundes volksempfinden’ hebben- durft men de waarheid pas te brengen en ook nog op een niet directe manier want direct de hele waarheid, dat gaat sommigen weer te snel.
De andere weg (eigenlijk al te laat) is de weg van inkeer: pas na strenge vermaningen van het publiek dat het niet of niet de hele waarheid heeft gebracht, doet men besluiten toch maar voor de moeilijkere waarheid te gaan dan voor de makkelijke leugen.

Nu over het stopmetrokenblog’

Ik zou ook de ballen willen hebben zoals @Joydlr, die blijkbaar heeft. Want die moet je wel hebben als je bepaalde mensen gewoon voor ‘dramaqueen uitscheldt
….. maar die ballen ,die heb ik niet….
maar ik wil ze wel! Want ik ben het namelijk volledig met haar eens!

Wil nog wel wat zeggen, maar kan het, vanwege een raar misplaatst innerlijke beschaafdheid, maar moeilijk uit mijn bek krijgen:
Ik-krijg-spontaan-braakneigingen-bij-al-die plaatjes-van-beren-en-katten.. vooral die die je willen omarmen;

…zou ook verder willen zeggen dat ik die mensen die het helpen van rokende medemens als hun voornaamste levenswerk zien, een beetje triest vind (behalve @Admin, want dat is namelijk wel een echte held). Wat voor niet-spannend leven moet je hebben als je leven ineenstort omdat sommige rekels maar niet willen zeggen wat je graag wil horen op dit blog? Hoe gek ben je als je dit ziet als een soort ondankbaarheid omdat die persoon wel toevallig voor iedereen altijd heeft klaargestaan.

So fucking what!

Kan ik het helpen dat sommige personen, behalve de persoonlijkheid op dit blog, verder totaal geen persoonlijkheid lijken te hebben? Dat moet toch wel? Anders hang je toch niet je hele persoonlijkheid aan het feit dat je hier op dit blog altijd voor iedereen klaar staat en dat men aldus maar meer respect voor iemand dient te hebben? Nou… respect.. ja respect voor de kwantiteit aan troostrijke woorden misschien..niet zozeer voor de kwaliteit ervan

…zou ook nog willen zeggen dat ik aantijgingen van ene meneer Visser jegens mij, ver naast mij neerleg; want…ik zou er niet voor ‘bepaalde mensen geweest zijn’. NEEN, IK WAS INDERDAAD NIET VOOR ELKE SCHEET, BOER, KAT, HOND, RELATIE AAN. RELATIE UIT,PLAATJE HIER PLAATJE DAAR, ZIEKTE ZUS, ZIEKTE ZO,
aanwezig nee… heb GVD ook nog een leven naast dit blog… in tegenstelling blijkbaar tot andere mensen…
En in het begin heb ik diegene altijd geholpen… ook al ging dat al snel een beetje tegen mijn innerlijk gevoel in… maar goed… je moet wel eens wat in je leven….

En oh ja, @Silvershadow, ik vind dat meetingen inderdaad enkel voor mensen open moet staan voor mensen die zijn gestopt met roken… want dat was toch ‘the whole point’??

Stel je anders deze situatie even voor:
“Hallo, ik ben vegetarier…. kom op , laten we wat eten, barbecuen of toch maar de steakhouse op de hoek”
“Hoi hoi, ik ben net geheelonthouder geworden.. ,laten we dat maar eens snel gaan vieren met een biertje in de kroeg!”
“Ah, fijn zeg, dat we de oorlog hebben overleefd.. laten we eens kijken wie van ons wiens gezicht ons niet bevalt, kunnen we die toch nog even afmaken…..

Nee, natuurlijk @Silvershadow, kan ik niemand verbieden op een meeting te komen, noch verbieden ergens anders naar toe te komen… maar ik kan WEL MIJN MENING GEVEN.. en die is dus zoals ik net geschetst heb: Rook je? Vind ik je in dat opzicht een watje maar misschien in andere opzichten wel weer geweldig..

Rokers zijn weer welkom op andere meetingen dan waar het ‘niet roken’ NIET de reden an sich was dat we elkaar uberhaupt ooit ‘ont- moet hadden.

Begin trouwens nu ook steeds meer te vrezen voor die meeting.. want ja… hebben we, behalve het niet roken, uberhaupt wel een connectie??
Ik weet dat ik die klik bij sommigen best wel zal hebben… maar bij de anderen? Misschien is zo’n meeting wel een heel slecht idee… maar zeker als iedereen, dus dan bedoel ik ook de niet gestopten mogen komen… want…zeg nou zelf:

“Ha gezellig hoor, al die bekende mensen, hou die gedachte vast… ga ik effe een peukie doen buiten….”

Heb ik nog meer op mijn lever?
Nou eigenlijk niet…
hoop alleen niet dat niemand nou meer plaatjes durft te gebruiken waarin omhelzende beren of katten te zien zijn…
want ook al heb ik daar een aversie tegen..
(misschien wel omdat ik een vanuit vroeger een ‘berentrauma’ heb?? Of juist een kattentrauma omdat hij mijn knuffelbeer heeft kapotgenageld?)
…dat moet mijn medeblogger aan zijn of haar gat kunnen roesten….

Laat niemand zich iets van mij aantrekken…
doe ik namelijk ook niet van jullie

Toi toi toi :thumbs_up:

Wed 6 November 2013 20:39

<strong>Sfeer

Wed 6 November 2013 20:39

Het sfeer op het blog.. .een hot topic. Maar wel een die naar mijn mening nooit eens goed wordt uitgesproken.

Wat is een precies een sfeer?

Een goede sfeer kan ontstaan doordat iedereen hetzelfde doel nastreeft, zij het op dit blog, op de voetbalvelden, op het werk, in het orkest, met zijn tweetjes, met het gezin etc. etc.

Naar mijn bescheiden mening kan een bepaalde sfeer nooit ALTIJD maar goed blijven, want botsingen zijn inherent aan de mens en aan het leven.
Want als 99 procent van de mensen naar links wil , maar 1 procent van de mensen wil naar rechts… nou… diegene die in die ene procent zit, , die wordt me dan door die mensen uit die 99 procent uitgekotst!

Ditzelfde patroon, het losbreken van de kudde en het daarom uitgekotst worden, dat herhaalt zich eigenlijk bijna altijd… en steeds op precies dezelfde wijze terwijl….
….als nu eens blijkt dat dat idee van die ene procent, dat-hele-naar-rechts-gaan, OOK eigenlijk toch wel een goed idee blijkt te zijn, dan wordt deze actie van zo’n koppige 1-procenter, in het begin meestal door iedereen maar een opruier, een uitslover en een klootzak gevonden, uiteindelijk toch wel vergeven.

Laat ik deze stelling nu even doortrekken naar de sfeer op dit stoppen met rokenblog.

Behoor ik nou omdat ik sommige dingen uitspreek (zoals dat rokers niet welkom zouden moeten zijn op niet-rokersbijeenkomsten) nou echt die ene procent die dwars ligt (wan zo voel ik dat soms best)?

Nee, want.. hoe graag ‘men’ wil dat je jezelf laat opdelen ‘kampen’ of ‘groepen’,IK laat mij niet meer opdelen in kampen (zie ook het filmpje hieronder)

Want is de mens
-voor naar links gaan of tegen naar links blijven gaan;
-voor Ajax of tegen Ajax;
-voor de pil of tegen de pil
-voor Obama of tegen Obama (of liever gezegd: zijn beleid
-voor veganisten of tegen veganisten
-voor het altijd maar je mening uiten of tegen het altijd maar je mening moeten uiten;
-voor het altijd maar lief voor je medemens zijn

of tegen…?

WAT als dat dat LAATSTE’tegen-zijn’ (het dus niet lief zijn tegen je medemens in dit geval de roker die niet welkom is op de niet-rokersmeetin) wel één goed doel bevordert (namelijk extra stimulans om toch te stoppen EN het niet in gevaar brengen van de net gestopen), dan was er uiteindelijk toch eigenlijk niets aan de hand?

En ja, dan spreek je uit dat je vindt dat de falers onder de stoppers (en dus rokers) eigenlijk niet op blije niet-rokers bijeenkomsten horen te komen, net zomin alcoholisten op een AA meeting thuishoren, … wie is de ander dat ik dat allemaal niet mag doen of zeggen?

Krijg ik dit hele blog over me heen! Discriminatie van de NIET-roker is het beklag!

Als je mensen dit soort dingen hoort roepen, dan moet je toch wel toegeven dat het toch steeds enger wordt Nederland?

Weet je wat, nu ik toch op de praatstoel zit, zal ik eens even verder gaan?

Zo worden we mensen, aan alle kanten en ook nog eens door iedereen vreselijk genaaid!
Dat zeg ik nu maar dat zeg ik al 10 jaar. De laatste tijd wordt het erger en ook steeds openlijker.

Zo van: “Ja? We fucken jullie. En? Wat ga je eraan doen?? ”

Rechters, dokters politici, bedrijven, bazen, sommige buitenlanders, kinderbescherming, pensioenfondsen, vleesmaffia, normale maffia, pedomaffia; ze komen steeds prominenter en negatiever in beeld en wat dat voor onze toekomst betekent… het belooft echt weinig goeds.

Maar wat zullen die dokters, rechters, politici etc etc tegen die mensen zeggen als wanneer ze de moed hebben om er iets van durven te zeggen?
Die zeggen dan, net als sommige blogleden hier dat je dan gewoon maar je bek moet houden, dat terwijl ze op datzelfde moment gewoon verder gaan met je bankrekening leeg te plunderen, je gezondheid te verwoesten, je pensioen te stelen (niet alleen die van jou maar ook van je kinderen).

“He, toe nou burgertjes, niet zo zeuren, hou het nou toch gewoon gezellig!!! roepen de krijtpakken/priestertabberts/politieuniformen/djellabaas in koor:

” Kwets ons bankdirecteuren/ politici/koningshuis/moslims/hindoes/christenen./rokers/ niet-rokers/ hetero’s/ homo’s/ toch niet zo met al die harde en beledigende en discriminerende woorden… !”

Ja, lekker makkelijk allemaal want de morele grenzen worden natuurlijk wel steeds meer verlegd zo; zolang we alles maar pikken en slikken, is er voor niets aan de hand. Althans voor hen niet. Maar wat gebeurt er met ons? Wat als de bom eens gaat barsten (want niet- uitspreken zorgt voor heel veel onderhuidse spanning)!

Krijgen we dan toch Argentijnse toestanden??

Worden dissidenten zoals ik dan net als de dissidenten in het Argentinie van Papa Maxima boven de open zee, het vliegtuig uitgeflikkerd?

Hier komt de reden dat ik denk dat je altijd moet spreken wanneer je dat op welk moment dat van binnen zo voelt… want als je maar lang genoeg wacht… is er ineens
-‘de internetcensuur wet’;
-de kwets-God-niet-wet,
– de beledig-ambtenaren-in-functie-niet wet
-de-wet-ter-bevordering-van-de-tolerantie jegens-buitenlanders/werkstelers Polen/ grijpgrage Bulgaren/of spreek-niet-over-oudevrouwtje -en tasjedieven-als-je-over -Marrokanen hebt- wet.

Generaliseer ik?

natuurlijk!

Maar…. mag ik?

Want dat is wat ik namelijk allemaal dagelijks lees, zie, voel en merk…en mag ik dat misschien uitspreken?

In mijn leven?

Omdat ik veel dingen aan den lijve heb meegmaakt en die ik dus, na lang beraad, ALS MIJN EIGEN waarheid zie en die ik dan ook wel eens aan de mens
wil delen??

Mag ik alsjeblieft ZEGGEN dat ik het hier op dit blog af en toe een stel ouwe-wijven-theeclub vind, en nog vaker een therapiegroep voor allerhande zichzelf als borderline patienten etalerende geestespatienten?

Je moet je als mens toch je ogen toch uit je kop schamen hoe sommigen zichzelf zo te kijk zetten?
Trouwens, ga er maar rustig van uit dat het beeld dat ze van zichzelf op dit blog schetsen, in de rauwe werkelijkheid nog 10 keer erger is dan ze ‘en plein publique ‘ en ook nog eens ongevraagd met de ander delen …
Ik vraag deze Mens: Waar is uw trots?
Ok… einde nu.
Was ik nu hard?
nee, kan nog veel harder wezen.
Ben ik nu gemeen?
nee, mijn hart is goed en alleen ik ben diegene die daarover oordeelt, en o ja, niet vergeten, mijn Creator.
Ben ik boos?
misschien, nou ja.. eigenlijk wel best wel een beetje ja…
want ik wil BEST van de mensen houden… maar sommige mensen maken het zo VERDOMD moeilijk….
Zo… klaar nu..
leuke sfeer creer ik weer vast met dit blog maar kan er niets aan doen,
…voelen die anderen die mij altijd wat verwijten ook eens hoe hun klaag-, zeik-, huilblogs op MIJ overkwamen al die tijd…
o zo
En nu, in de woorden van Hans Teeuwen…
Sfeer maken!!!
http://www.zie.nl/video/opmerkelijk/Hans-Teeuwen-Soep/m1cz7skfbw31
en deze … voor het gemeenschappelijke

Want is de mens
-voor het naar links blijven gaan of tegen het naar -links blijven gaan;
-voor Ajax of tegen Ajax;
-voor de pil of tegen de pil
-voor Obama of tegen Obama (of liever gezegd: zijn beleid
-voor veganisten of tegen veganisten
-voor het altijd maar je mening uiten of tegen;
-voor het altijd maar lief voor je medemens zijn…

of tegen…?

WAT als dat laatste ‘tegen-zijn’ resulteert in een andere aanpak maar wel één die het oorspronkelijke en zelfde doel bevordert, dan was er uiteindelijk toch eigenlijk niets mis? Ook al gaat dat dan wel allemaal gepaard met een vuur dat al datgene wegbrandt dat NIET tot het gemeenschappelijke einddoel leidt.

En ja, dan spreek je wel eens uit dat je voor of tegen bepaalde mensen op bepaalde bijeenkomsten bent (niet dat ik dit bepalen kan..maar je wens uitspreken kan altijd)….

want wie is de ander dat ik dat allemaal niet mag doen of zeggen?

Het wordt verdorie toch steeds enger in Nederland?

Weet je wat, nu ik toch op de praatstoel zit, zal ik eens even verder gaan?

Mensen, word wakker, want we worden aan alle kanten en ook nog door iedereen genaaid! Dat zeg ik nu en dat zeg ik al 10 jaar.

Maar het wordt de laatste tijd elke dag erger en ook steeds meer openlijk.

Zo van: “Ja? En? Wat ga je eraan doen?? ”

Rechters, dokters politici, bedrijven, bazen, sommige buitenlanders, kinderbescherming, pensioenfondsen, vleesmaffia, normale maffia, pedomaffia; ze komen steeds prominenter en negatiever in beeld en wat dat voor onze toekomst betekent… het belooft echt weinig goeds.

Maar wat zullen die dokters, rechters, politici etc etc tegen die mensen zeggen als ze er iets van durevn te zeggen?
Die zeggen, net als sommige blogleden hier dat je gewoon maar je bek moet houden, dat ….
terwijl ze op datzelfde moment je bankrekening leegplunderen, je gezondheid verwoesten, je pensioen stelen (niet alleen die van jou maar ook van je kinderen).

“He, toe nou burgertjes, hou het nou toch gezellig!!! roepen de krijtpakken/priestertabberts/politieuniformen/djellabaas in koor:

” Kwets ons bankdirecteuren/ politici/koningshuis/moslims/hindoes/christenen./rokers/ niet-rokers/ hetero’s/ homo’s/ toch niet zo met al die harde woorden… !”

Ja, lekker makkelijk allemaal… want de grens wordt natuurlijk wel steeds meer verlegd zo; zolang we alles maar pikken en slikken, is er niets aan de hand… voor hen dan. Maar wat als de bom eens gaat barsten(want niet- uitspreken zorgt voor heel veel spanning)! Krijgen we dan Argentijnse toestanden?? Worden dissidenten dan net als de dissidenten in het Argentinie van Papa Maxima boven de open zee, het vliegtuig uitgeflikkerd?

Hier komt de reden dat ik denk dat je altijd moet spreken wanneer je dat op welk moment dat van binnen zo voelt… want als je maar lang genoeg wacht… is er ineens de
-de internetcensuur wet;
-de kwets-God-niet-wet;
-de beledig-ambtenaren-in-functie-niet wet;
-de-wet-ter-bevordering-van-de-tolerantie jegens-buitenlanders- oftewel-werkstelers -als -Polen-en-spreek-niet-over-oudevrouwtjes -en tasjedieven-
als-je-het-over -Marrokanen hebt- wet.

Generaliseer ik?
natuurlijk!

Maar…. mag ik?
In mijn leven?

Omdat ik veel dingen van deze dingen aan den lijve heb meegmaakt (de werkstelende Pool de Marrokaanse tasjesief, de internetcensuur) ben ik die inmiddels ALS MIJN EIGEN waarheid gaan beschouwen. Mag ik dan ook eens met mijn medemens delen??

Mag ik hier ook alsjeblieft ZEGGEN dat ik het hier op dit stoppen met roken blog af en toe een stel ouwe-wijven-op een theeclub vind, en nog vaker een therapiegroep voor allerhande zichzelf als borderline patienten etalerende geestespatienten?

Zo, ik heb het weer gezegd num. klaar nu..

leuke sfeer creer ik weer vast met dit blog maar kan er niets aan doen,

…voelen die anderen die mij altijd dingen verwijten ook eens hoe hun klaag-, zeik-, huilblogs op MIJ overkwamen al die tijd…

Lekker Puh!

En nu, in de woorden van Hans Teeuwen…

Sfeer maken!!!
http://www.zie.nl/video/opmerkelijk/Hans-Teeuwen-Soep/m1cz7skfbw31

en deze video dan die toch weer een beetje verbinding moet zorgen

Bovenstaande blog was naar aanleding van onderstaande politiek incorrecte rookblog.

Wed 6 November 2013 01:06

Als @Corneliei voorstelt bepaalde materie achter de gesloten deuren van persoonlijke berichtjes te houden…. dan schiet ik automatisch in de rebel-stand: niet om @Corneliei, want dat is verder een schat die ook maar de lieve vrede wil bewaren, maar toch, het gebeurt; juist omdat er ‘iets’ blijkbaar (of schijnbaar) niet in het openbaar besproken mag worden.

Mag ik dit blog even herinneren aan het feit dat er zijn mensen vermoord (ik noem een Theo van Gogh, een Pim fortuyn, Maarten van Traa en hoogstwaarschijnlijk ook Pamela Hemelrijk)vanwege hun mening (middels gesproken of geschreven woord)?

Let wel, dit waren mensen die slecht WOORDEN gebruikten, geen mensen die geweld gebruikten, geen mensen die iemand pesten (nou ja, misschien deed Theo van Gogh dat wel een beetje met dat ‘geitenneuker’ , maar kom op, wees dan een beetje een volwassen moslim en haal je schouders op: steek niet meteen een mes in iemand buik!).

‘The Freedom to shock en to offend’ noemt een andere (Goddank nog levende)vrijheidsstrijder Micha Kat.

En daar ben ik het geheel mee eens. Althans mits je mening een basis heeft in de waarheid of in ieder geval, dat iets de waarheid is voor JOU(en dus geen aperte en dus geen voor ieder ‘normaal’ denkend mens duidelijke leugen).

Als je maar redelijk beschaafd blijft in je woordkeuze en je stemvolume tot het betamelijke begrenst, dan mag je mijns inziens zeggen wat je wilt…. ook al voelt je toehoorder zich beledigd. door wat je zegt, want dat is in feite niet jouw probleem maar dat van de toehoorder.Ken je trouwens die uitspraak: Iemand kan je niet kwetsen dan als jij datzelf toestaat?

Met de slagzin ‘Tendentieus,ongefundeeerd en onnodig kwetsend’
is het weblog Geenstijl groot geworden. Was dat geen vreselijk ordinair blog? Zeker. Seksistisch toch ook? Nou! Grappig? Vaak wel, maar, en dat is het leuke… ze zouden niet zo groot kunnen worden (geworden zijn) als hun artikelen niet tenminste enige worteltjes hadden in de waarheid, ook al reiken deze niet tot in de grond maar slecht tot in de onderbuik.

De schrijvers van dit ‘shockblog’ Geenstijl beginnen nu eindelijk ook steeds meer de volledige waarheid te brengen, omdat heden ten dage de waarheid nu eenmaal steeds hipper en cooler wordt: juist omdat iedereen het zo beu is door alles en iedereen voorgelogen te worden. Dit is pas na 10 jaar dat die andere website,klokkenluideronline.is,
al veel eerder ‘de harde waarheid’ bracht, hoe moeilijk die ook soms te verteren was. En ook al wordt de waarheid bij Geenstijl nog bedolven door sex , sideissues of- en dat is vaker met de diersoort de mens: pas nadat duidelijk is dat hij of zij de steun van het ‘gesundes volksempfinden’ hebben- durft men de waarheid pas te brengen en ook nog op een niet directe manier want direct de hele waarheid, dat gaat sommigen weer te snel.
De andere weg (eigenlijk al te laat) is de weg van inkeer: pas na strenge vermaningen van het publiek dat het niet of niet de hele waarheid heeft gebracht, doet men besluiten toch maar voor de moeilijkere waarheid te gaan dan voor de makkelijke leugen.

Nu over het stopmetrokenblog’

Ik zou ook de ballen willen hebben zoals @Joydlr, die blijkbaar heeft. Want die moet je wel hebben als je bepaalde mensen gewoon voor ‘dramaqueen uitscheldt
….. maar die ballen ,die heb ik niet….
maar ik wil ze wel! Want ik ben het namelijk volledig met haar eens!

Wil nog wel wat zeggen, maar kan het, vanwege een raar misplaatst innerlijke beschaafdheid, maar moeilijk uit mijn bek krijgen:
Ik-krijg-spontaan-braakneigingen-bij-al-die plaatjes-van-beren-en-katten.. vooral die die je willen omarmen;

…zou ook verder willen zeggen dat ik die mensen die het helpen van rokende medemens als hun voornaamste levenswerk zien, een beetje triest vind (behalve @Admin, want dat is namelijk wel een echte held). Wat voor niet-spannend leven moet je hebben als je leven ineenstort omdat sommige rekels maar niet willen zeggen wat je graag wil horen op dit blog? Hoe gek ben je als je dit ziet als een soort ondankbaarheid omdat die persoon wel toevallig voor iedereen altijd heeft klaargestaan.

So fucking what!

Kan ik het helpen dat sommige personen, behalve de persoonlijkheid op dit blog, verder totaal geen persoonlijkheid lijken te hebben? Dat moet toch wel? Anders hang je toch niet je hele persoonlijkheid aan het feit dat je hier op dit blog altijd voor iedereen klaar staat en dat men aldus maar meer respect voor iemand dient te hebben? Nou… respect.. ja respect voor de kwantiteit aan troostrijke woorden misschien..niet zozeer voor de kwaliteit ervan

…zou ook nog willen zeggen dat ik aantijgingen van ene meneer Visser jegens mij, ver naast mij neerleg; want…ik zou er niet voor ‘bepaalde mensen geweest zijn’. NEEN, IK WAS INDERDAAD NIET VOOR ELKE SCHEET, BOER, KAT, HOND, RELATIE AAN. RELATIE UIT,PLAATJE HIER PLAATJE DAAR, ZIEKTE ZUS, ZIEKTE ZO,
aanwezig nee… heb GVD ook nog een leven naast dit blog… in tegenstelling blijkbaar tot andere mensen…
En in het begin heb ik diegene altijd geholpen… ook al ging dat al snel een beetje tegen mijn innerlijk gevoel in… maar goed… je moet wel eens wat in je leven….

En oh ja, @Silvershadow, ik vind dat meetingen inderdaad enkel voor mensen open moet staan voor mensen die zijn gestopt met roken… want dat was toch ‘the whole point’??

Stel je anders deze situatie even voor:
“Hallo, ik ben vegetarier…. kom op , laten we wat eten, barbecuen of toch maar de steakhouse op de hoek”
“Hoi hoi, ik ben net geheelonthouder geworden.. ,laten we dat maar eens snel gaan vieren met een biertje in de kroeg!”
“Ah, fijn zeg, dat we de oorlog hebben overleefd.. laten we eens kijken wie van ons wiens gezicht ons niet bevalt, kunnen we die toch nog even afmaken…..

Nee, natuurlijk @Silvershadow, kan ik niemand verbieden op een meeting te komen, noch verbieden ergens anders naar toe te komen… maar ik kan WEL MIJN MENING GEVEN.. en die is dus zoals ik net geschetst heb: Rook je? Vind ik je in dat opzicht een watje maar misschien in andere opzichten wel weer geweldig..

Rokers zijn weer welkom op andere meetingen dan waar het ‘niet roken’ NIET de reden an sich was dat we elkaar uberhaupt ooit ‘ont- moet hadden.

Begin trouwens nu ook steeds meer te vrezen voor die meeting.. want ja… hebben we, behalve het niet roken, uberhaupt wel een connectie??
Ik weet dat ik die klik bij sommigen best wel zal hebben… maar bij de anderen? Misschien is zo’n meeting wel een heel slecht idee… maar zeker als iedereen, dus dan bedoel ik ook de niet gestopten mogen komen… want…zeg nou zelf:

“Ha gezellig hoor, al die bekende mensen, hou die gedachte vast… ga ik effe een peukie doen buiten….”

Heb ik nog meer op mijn lever?
Nou eigenlijk niet…
hoop alleen niet dat niemand nou meer plaatjes durft te gebruiken waarin omhelzende beren of katten te zien zijn…
want ook al heb ik daar een aversie tegen..
(misschien wel omdat ik een vanuit vroeger een ‘berentrauma’ heb?? Of juist een kattentrauma omdat hij mijn knuffelbeer heeft kapotgenageld?)
…dat moet mijn medeblogger aan zijn of haar gat kunnen roesten….

Laat niemand zich iets van mij aantrekken…
doe ik namelijk ook niet van jullie

Toi toi toi :thumbs_up:

FVrije dag…. alles geht wohl

8 November 2013 15:04

Het lijkt weer wat beter te gaan met de gemoederen op dit blog… en daar ben ik natuurlijk alleen maar blij om (maar nogmaals: ben niet bang voor een beetje wrijving.. dat heeft soms een reinigende werking.
Verder ben ik zeer verheugd dat @pascalvisser op het blog is teruggekeerd; zijn overdachte mening (dat is tegenwoordig al heel wat) en vooral zijn zachtmoedig hart en alles wat daardoor uit zijn pen vloeit, is niets anders dan een verrijking voor dit blog.
Daarnaast zit ik te genieten van @Corneliei en de Belgische madammekes die zich al helemaal aan het voorbereiden (optutten) zijn voor de meeting aankomende zondag…
Het lijkt me trouwens best grappig om eens in Tilburg rond te lopen; ben er nog nooit van mijn leven geweest!
Ben gewoon heel benieuwd of er iets zal veranderen in het contact tussen de bloggers onderling… vooral omdat men elkaar nu ‘face to face’ treft…
…of gaat men gewoon op oude voet met elkander om: plagend, uitdagend en waar nodig troostend en luisterend.
Ok, kort blogje.:nu weer aan de slag; heb een vrije dag genomen om de deur nog van een lik verf te voorzien. Benieuwd of deze nog wel droogt.
Als ik jullie niet meer spreek of lees: Tot zondag!
ps.
Natuurlijk weet ik het dat de meeting
zaterdag in
Utrecht is…
Tss, man… heb daar in die stad mijn halve leven stoned rondgelopen; en nacht’s dan dronken voor juist dát cafe mijn roes uitgeslapen..
kwam die vervelende Henk Westbroek me altijd weer aan me mouw trekken en begon ie: …”Pepernoten pepernoten…” tegen me te zingen 😯

Er roken meer vrouwen dan mannen!!!

Sun 17 November 2013 01:23

Beretta, de nestor van het SRBblog, de haan onder ons inmiddels geheel ontrookte kipjesgezelschap, zat al met een kop koffie op het terras toen ik, na een bloedstollende fietsrit door een totaal overhoop gehaalde binnenstad in Utrecht bij het café aankwam waar ik mijn Stoprokenblogvriemden zou treffen. Utrecht mag dan totaal veranderd zijn, Beretta herkende ik als Peter van zijn foto’s van de vorige meeting en stapte dus meteen op hem af. Ik kan nu niet zeggen dat hij meteen doorhad wie ik was maar na de twee schuilnamen genoemd te hebben waaronder ik hier nu toch al best een tijd vertoef, zag ik dan toch die blik van herkenning.
Gelijk maar een dubbele espresso besteld en al keuvelend over voorgaande meetings en wat faceboekdramatiek, kwam er uit onverwachte hoek ineens een kleine tornado (die op de Filipijnen waarschijnlijk toch nog heel wat schade zou hebben kunnen aanrichten nu dat land toch al zo in puin ligt).
“Alez, boempatat”!!!!, sprak het terwijl het -ik moet toch zeggen woest aantrekkelijke – wervelwindje meteen de kant van onze Peter opdraaide, omdat hij direct als de Beschermhaan van het Blog herkend werd.
Het draaien kwam tot stilstand in grijpgrage armen van wie de eigenaar acuut genas was van wat voor gekneusde ribben of hartritmestoornissen deze zeebonk ook scheen te hebben (gehad); ouwe snoeperd dat het is!
Maar wie-de-fuck was dat ongeduldig kieke nou eigenlijk!
“Nali”, riep het ding me lachend toe terwijl het mij uiteindelijk ook een hand toestak. Ik schudde deze braaf, maar zei tegelijkertijd:
“Nali?? Nooit van gehoord.”
-“Ah ,jawel joh, zei het wervelwindje nu toch geïrriteerd,
Awel, Fluorgroen dan?”
Deze naam zei me vaag wel iets… maar nee,…. ik was nog niet helemaal zeker wie of wat ik nu precies voor me had.
“Kabouter Wesley !!!!! stampvoette het druktemakertje nu.
Pas TOEN had ik door dat ik de eer had het handje vast te houden van dat lieve groene eendekikkertje, dat gekke Belgenmadammeke dat af en toe net zo gek kan zijn als ik zelf denk te zijn en dat tevens zo gek was geweest om helemaal vanuit Antwerpen naar Utrecht te rijden voor een paar blogvriemden!
Niet lang daarna verscheen het voltallige gezelschap dat zich al eerder in Hoog Catharijne bijeen had verzameld. De eerste die ik zag en meteen ook van haar profielplaatje herkende was de lieftallige @Joyforever1957: aka Jacoline: twee en en half keer mijn lengte, lichamelijk zo beresterk dat ik mij de rest van de avond voor de zekerheid maar steeds poeslief tegen haar heb gedragen; ik vreesde dat ze me bij 1 verkeerde opmerking , pardoes naast die ingelijste trui van Wijlen Kurt Cobain van Nirvana zou hebben gehangen.
Mijn god.. diegene die DEZE Amazone temt… DIE mag zich een gelukkig man wanen!
De tweede die ik zag was @Toosje50. Gek genoeg dacht ik eerst dat het @Corneliei was, maar dit misverstand was al snel uit de wereld omdat ik al snel zag dat zij noch op stilettohakken stond, noch een zwartlederen broek droeg en ik ook maar steeds geen zweep tegen mijn achterwerk voelde toen ik daar (toch best kwetsbaar: het was tenslotte op een openbare stoep) al voor haar op de handen en knieën ging. Ietwat verward door deze toch redelijk grote inschattingsfout, krabbelde ik op mijn beide voeten en keek vervolgens in het meest frisse gezicht wat ik in lange tijd gezien heb: @Raven!!! Een figuur als een hert, ogen als waterbeekjes, en haar haar als een volbloedrenpaardenstaart (maar die laatste bleek tot grote hilariteit van het anderer vrouwvolk afneembaar; ik daarentegen had er weer een trauma bij).
Daarna zag ik een paar gezichten waarbij ik toch twee keer moest kijken wie ik nu precies voor me had. Eerst was het er een die bij Teuni bleek te horen.
” Wat?, ben JIJ Teuni!!” riep ik uit.
Reebruine ogen uit een lieftallig snoetje keken mij onzeker aan.
“Mens’ wat heb jij ons altijd voor de gek gehouden! Verwacht ik een geknakte, gebutste vrouw met minstens een stok en tachtig rimpels, kijk ik in een gezicht van een vrouwtje dat qua jeugdigheid de dertig nog moest ingaan!!!
Wat was hier toch aan de hand! Alle niet-rooksters bleken jonge Godinnen te zijn dan wel na het niet roken geworden..!
En toen zag ik @Corneliei….
…maar ook háár zou je niet haar echte leeftijd geven….
die zou je misschien net 60 geven!!!! :mrgreen:
Nee hoor,dat is natuurlijk maar een grapje (en die kan ze gelukkig hebben)
Maar wat ik graag wel even gezegd wil hebben:werkelijk alle vrouwen die ik deze avond heb ontmoet… schatte ik qua leeftijd VER onder hun echte leeftijd in. Opmerkelijk!!
@Marsje, @Kirsten2013, @Mikkie71 en @Hery waren de laatsten die zich uit het gezelschap losmaakten en zich aan mij voorstelden. De laatste drie herkende ik niet omdat ze nu eenmaal niet onder een foto van hun eigen gezicht bloggen. Gelukkig bracht slechts het uitspreken van hun blognaam al snel wederzijds vertrouwen….
Waren er eigenlijk ook nog mannen hoor ik u bijna vragen?
Naast Beretta Peter en mijzelf was er nog 1 andere man bij waarmee de totale groep niet rokers bestond uit 3 mannen op 11 (later voegde zich trouwens NOG een vrouw bij het gezelschap: @Jas aka @parel9,aka @lotje8, aka nog wat andere namen:allen even origineel als de persoon zelf die deze tenslotte had verzonnen). Het was Kees, ik geloof de man van het Russische Kremlintorentjes profielplaatje. Hij was en bleef die middag de tweede man naast Beretta die me de hand zou schudden. Onze namen waren trouwens de enige woorden die we met elkaar gewisseld hebben die avond. Aan de ene kant best jammer, aan de andere kant toch ook niet zo raar nu we ieder een eigen tafeltje hadden bemachtigd waarbij we allebei omringd werden door maar minstens 5 vrouwen.
En wat een leuke avond werd het!
Eerst sprak ik met Joyforever, later met @Raven en @Mikkie71, vervolgens lange tijd met @Toosje50, toen kort met @Hery en later gelukkig ook nog met @Corneliei…maar zeker met de laatste voor mijn gevoel VEEL te weinig. Nali heb ik trouwens nog even grondig onder handen genomen… want al dat lachen van haar is natuurlijk best leuk… maar het blonde madammeke schijnt toch echt maar niet te kunnen geloven dat ze ECHT NOOIT meer mag/kan roken (trouwens, jij ook niet Joyforever!). Ik heb haar dus eventjes moeten laten beloven dat ze minstens tot de volgende meeting niet meer rookt.
Die is namelijk gewoon weer over 1 jaar . Schrijft deze datum dus meteen in uwer agenda’s ) waarbij u trouwens ook een heel ander @Amsterdamskruisje zult zien dat zich namelijk dan ook een jaar iets zal hebben ontzegd,… maar dat is een geheim tussen Toosje50 en mij (niets zeggen @Toosje50 op straffe van literaire onterving.
Ten slotte sprak ik nog met @kirsten2013 en die deelde mij teleurgesteld mee…. dat de anderen tegen haar steeds zeiden dat ze ‘haar heel anders hadden voorgesteld’.
“Hoe dan”, vroeg ik haar op de vrouw af!
“Gewoon, kattiger” .
Ik keek nog eens goed naar haar… geen snorhoren, geen kussentjes op de pootjes, geen scherpe tanden, nee…. echt kattig was zij inderdaad niet te noemen. Wel leuk!
Gelukkig hadden we een aantal goede fotografen in ons midden gehad… dus de avond zal naast dit blog, ook nog wel in beelden dit blog overgaan.
Ik vond het in ieder geval een zeer geslaagde avond maar ik schaamde mij af en toe te horen dat er zoveel mensen mij zo graag wilde zien…
Ik hoop niet dat deze wens voorkomt uit een soort- kijkersfile- na -een–ongeluk- fetisjisme en daarnaast dat ik maar niet tegen gevallen ben!!
O ja…multiple choice vraag voor het slapen gaan:
a)Deze meeting toont aan dat er veel meer vrouwen roken dan mannen
b)Deze meeting toont aan dat er veel meer vrouwen stoppen met roken dan
mannen
c) alle voorgaande stellingen zijn waar
d)geen van voorgaan stelling zijn waar
e) anders:
:thumbs_up:

Roken….wat is dat?

Thu 12 December 2013 15:04

Echt, als ik per se nog zou moet schrijven over dat hele roken……
dan kan ik alleen maar opschrijven …
…..dat dat hele roken TOTAAL geen rol meer in mijn leven speelt.
Ja, soms, een seconde of wat als knappe jonge collegameisjes terugkomen van ‘even roken’ en weer aan hun tafel gaan zitten. Dan ruik je zo’n stinkvlaag en loopt mijn hart weer vol met medelijden.
Want wat DOEN ze zichzelf aan!!
Hun schoonheid zal ras verschrompelen (als ze er mee doorgaan);
de verslaving zal enkel sterker worden (als ze er niet mee stoppen);
een sigaret roken zal nooit iemand bevredigen (hoe vaak ze er ook een opsteken).
Ik kom alleen nog maar op dit blog om wat van mijn verhalen onder het publiek te brengen en af en toe word ik geraakt door de schrijfstijl van een ander waardoor ik toch weer even naar hun rookblog wordt getrokken.
En dan zie merk ik gewoon: het roken staat nu zo veraf van mij..
ik kan gewoon niet geloven dat het mijn leven zo heeft beheerst.
Maar ik weet dondersgoed hoe moeilijk het hele stoppen was
en ik weet daarom ook hoe moeilijk de anderen het op dit moment hebben.
Het enige wat ik omtrent het roken nog te zeggen heb: hou er mee op ! en als je er al mee bent opgehouden…. blijf rookvrij….
HET ROKEN DRAAGT NIETS BIJ
aan je leven
zo, dat was het even
Nu nog eindigen met een gedicht
en ik ben weer voor een bloggie schrijven gezwicht
Adios!

Een zomaar blog

Mon 6 January 2014 23:45
Roken …..daar denk ik niet eens meer aan.
Dus daar ga ik het dus ook niet over hebben.
Ziektes dan?
Toch closely related…
Eigenlijk ben ik ook niet zo fan van ziektes.
(misschien omdat ik zelf (nog???) niet ziek ben)?
Over ziektes praten en vooral lezen, ergert me eigenlijk zelfs een beetje.
Aan de andere kant; het intrigeert me ergens dan toch ook weer en daarom lees ik dan, hoewel je een bijna genante inkijk krijgt in een diepe put van iemand anders lichamelijke ellende, toch verder.
Zou dat zijn om mezelf toch nog op een bepaald gebied gelukkig te wanen? Zo van… gelukkig is dat allemaal niet bij mij?
Ik vraag me wel eens af, als ik zelf ziek zou zijn, zou ik er dan ook (zoveel) over praten? Of zou ik zoiets toch een beetje geheim houden.. omdat het toch niet helemaal iets ‘leuks’ is.
Omdat ik dus niet vaak ziek ben, heb ik niet zo vaak met dat probleem te dealen.
Alhoewel, mag inderdaad toch altijd graag vertellen dat ik ‘ kanker heb overleefd’ weliswaar goedaardige kanker (een gezwel in het bot in mijn onderbeen: voor de mensen die dezelfde ongezonde interesse hebben als ik dus soms heb: google ‘osteoom osteoid’).
Dus ik snap deze mensen ergens wel…. maar ik wil deze mensen ‘niet worden’als-u-begrijpt-wat-ik-bedoel.
Om dit blog niet al te lang te maken en omdat ik weet al weet dat hoe méér ik hier neerzet, hoe méér mensen al de hooivorken uit het vet hebben gehaald en nu gezamenlijk richting Flevoland optrekken, denk ik wel eens:
Och arme mens, hoever moet een mens van zijn eigen lichaam af staan (dwz niet verbonden zijn mét ) dat je al niet de signalen hoort waarmee je lichaam de bezitter tracht te waarschuwen dat het niet goed gaat? Waarom gaat de mens dan niet op zoek naar hulp… NEEEE niet naar die witte doktersmaffia… díe zijn er alleen maar om uw laatste geld uit u te wringen en u liefst daarom niet-in-de-basis beter maakt, maar wel uw symptoompjes iets dragelijker maakt…. totdat daar weer een ander symptoompje voor in de plaats komt….. om daar weer een fancy pilletje voor te kunnen voorschrijven.
Je zou het kunnen vergelijken met Hansje Brinker met zijn vinger (-s) in de dijk. Op een gegeven moment zijn de vingers toch op….en breekt uiteindelijk toch de dam.
Ikzelf ben nu drie dagen op ‘dieet’ en in de ogen van anderen is dat zelfs een heel ‘extreem dieet’ .
Maar wat is nu precies extreem?
Ditte:
http://www.dumpert.nl/mediabase/6576241/c55cbc0f/varkensslacht_fail.html
of datte:
http://www.markusrothkranz.com/markus_health.html
Ik voel me nu al, zelfs pas na drie dagen rauw veganistisch dieet, bijzonder goed. Ik praat gemakkelijker tegen de mensen, kijk helderder uit mijn ogen, buik wordt wat minder, huid ziet er wat gezonder uit en heb over het algemeen weer wat meer hoop op een leukere toekomst.
Dat is heel wat anders dan het gevoel dat ik had toen ik maar raak vrat, en op een gegeven moment gewoon pijn in mijn buik had omdat ik gewoon mijn maag aan het oprekken was… want er moest toch nog veel meer lekkers in kunnen?
Waar 1 januari voor veel mensen het moment is van een poging om te stoppen met roken, is dit voor mij dit jaar een moment geworden om eens wat bewuster met mijn eten om te gaan. Ik wil weer terug naar die fantastische tijd van 1,5 jaar rauw-veganisme waar ik weliswaar uitgelachen, toch helemaal ‘Tha Man’ was (zie profielfoto), ja, bijna een soort guru was met echte volgers maar ook over het algemeen een een fantastisch leven had.
Dat voel ik nu, hamster als ik ben in de tredmolen des levens- lees: slaaf van het geld-toch wel eens anders!
Om nu echt af te sluiten: ik geloof echt dat de mens echt, weliswaar onbewust, zichzelf naar zijn eigen ondergang eet, drinkt, rookt en meer van die dingen.
Aan u …. hier notie van te nemen dan wel het voorgaande verre van u te werpen.
Als u wilt.. hou ik u omtrent mijn vordering op gezondheidsgebied annex dieet gebied wel op de hoogte want ik heb me voorgenomen dit dieet op zijn minst een jaar te gaan volhouden. Zoals ik laatst ook tegen iemand anders heb gezegd: je hebt het nu wel genoeg uitgesteld, is dat ook op mijzelf toepasbaar.
Of misschien wil men ook wel wachten op het toekomstige boek ‘Een jaar op water en fruit’.. want dat ga ik er zeker over schrijven.
Welterusten

Niet lezen!!!

Sun 26 January 2014 12:51 –
—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
Tssss… hoe voorspelbaarder wil je zijn als mens?
Ik zeg nog zo…. NIET LEZEN.. en dan kom je hier TOCH lezen???
Nou ja, dan zal ik het niveau van dit blog maar weer aanpassen aan het intellectuele niveau dat blijkbaar bij mijn lezers schijnt te horen.
(vrij naar Hans Teeuwen:http://www.bing.com/videos/search?q=hans+teeuw+in+de+schaduw+van+jouw+wanhoop&FORM=HDRSC3#view=detail&mid=C8B6F541C6354A1596F7C8B6F541C6354A1596F7
Over roken denk ik nu echt niets meer zinnigs te kunnen schrijven want dat gehele roken is echt een ‘ver van mijn bed show’ geworden.
Slecht enige keren per week word ik, zijdeling, met het roken geconfronteerd en dat is wanneer mijn collega zijn Brandaris of Van Nelle long-bezinksels aan het ophoesten is….. dan wel PROBEERT op te hoesten ….wat dan meestal resulteert in het geluid dat een 50 jaar oude Deutz tractor maakt wanneer de motor ervan maar niet wil aanslaan
Als het dan eindelijk wel gelukt is en dat rasperige gezaag eindelijk in geluid wordt gedempt door de zachte fluim, zegt deze gewaardeerde collega steevast:
“Mmmm…. dat moet de Zware Van Nelle zijn: Ik zeg Toedeledoki en hap – slik – weg!”
Of misschien word ik toch nog wel lichtjes aan het roken herinnerd als dat jonge meisjes collega-ding (net weer drie weken gestopt, de lieverd!) stiekem over mijn schouder probeert mee te lezen als ik gewoontegetrouw over het SRB zit te scrollen.
Alhoewel, nu ik het erover heb. vrijdag WAS inderdaad toch wel eens heftig moment dat niet alleen ik, maar ook elke andere niet-roker op mijn werk, behoorlijk HEFTIG met het roken werd geconfronteerd: de afzuigkap (Hai @Corneliei) van die als een ruimtecapsule uitziende rookcabine deed het niet; waar je normaal nooit iets van het roken merkte op mijn werk, stond nu de gang totaal blauw.
Dat deed je toch ook meteen weer nadenken over al die cafés waar de niet rokende collega TOCH met de rook van rokende collega’s werd geconfronteerd.
Afgezien van het feit dat ik een verdere betutteling van de overheid (lees: ziektekostenverzekering representanten) niet voorsta, vind ik toch dat je niet ongewild geconfronteerd hoeft te worden met de overlast die een beperkte groep mensen kan veroorzaken .
Want het kan ook anders. Toch?
Wil je zelf niet werken in een cafe waar gerookt wordt, dan ga je er toch gewoon niet werken?
En wil je als klant per se naar een cafe waar NIET gerookt wordt, laat de cafehouders dan gewoon een bordje voor de deur hebben gehangen waarop duidelijk aangegeven wordt: Hier mag niet worden gerookt.
Keuzevrijheid geboden… klaar!
Waarom moet toch altijd IEDEREEN lijden onder de regels van de gezondheidmaffia? Als iemand zich dood wil drinken, roken, spuiten, eten, zou dat dan niet mogen? Hoe veel macht geven wij de overheid om te bepalen wat goed voor ons is?
Want is de overheid er nog wel voor ons?? Of is het allemaal maar schijn en gaat het wederom alleen om het geld dat je zou kosten wanneer je niet gezond bent?
Creeer dan verplichte rokerspolissen en niet rokerspolissen bij de verzekeringen. Hoe dit te controleren?
Tja… goeie vraag
Misschien is die betutteling inderdaad niet eens zo onrechtvaardig en moet er inderdaad een overheid opstaan die zegt “Dit is goed voor je, mijn kinderen, en deze dingen zijn niet goed voor je “.
Want…blijkbaar weten de mensen inderdaad niet beter
Maar ik heb hier toch een probleem mee: want de overheid heeft keer op keer bewezen dat men niet de gezondheid van de burger voorop heeft staan maar hun eigen belangen (die zich niet meteen openbaren maar dat wel duidelijk is als voormalige politici na hun ‘dienst’ aan het volk, naar de grote gezondheidsverzekeraars uitwaaieren).
Hoe zien jullie op het SRB dat nou eigenlijk?
Denken jullie echt dat de overheid het goed met onze gezondheid op heeft
of denken jullie dat zulke verboden en regels hun goed uitkomt omdat we dan minder geld kosten omdat we minder ziek worden en omdat er dus dan meer premie overblijft voor hun vette salarissen?
Voor dat jullie antwoorden: denk wel even dat de overheid
-aspartaam goedkeurt
https://www.google.nl/search?q=aspartaam+mice+pictures+cancer%5C&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=1OfkUuOIBaKQ0AXRq4HwBg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=683
-genetisch gemanipuleerde gewassen wil goedkeuren (lees monsanto hier vrij spel wil geven)
https://www.google.nl/search?q=aspartaam+mice+pictures+cancer%5C&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=1OfkUuOIBaKQ0AXRq4HwBg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=683#q=genetic+modification+cancer+mice&tbm=isch
-eerder belangen van Unilever wil beschermen dan van de kleine oprechte biologische tuinder
etc etc etc
o ja, toch ook nog wat gevonden over over het roken:
http://www.john-uebersax.com/diet/nosmoke.htm
O, wacht moet natuurlijk wel even mijn fans gaan melden dat ik weer eens een blog heb geschreven
Joehoe….
@Corneliei
@Toosje50
@kirsten2013
@Mickey1972
@mikkie71
@joyforever1957
@callahan02
@Wilma856
@Jodie04
@Peer30
@Beretta67
@Jokija1954
@type12mp1
@binmar
@Marsje (was dat nou wel een echte fan?? o ja, die wat moeizaam lezende geloof ik … gewoon oefenen.. komt het allemaal goed!
@Joyforever57
@bully043
@Teuni
@Kaasvrouwtje
@Saskia3079
@rene368 (ja toch…?)
@Francisca
@Moriaantje
en vele vele anderen….. eten ….. leeeesvoer!!!! :thumbs_up:


Roken; ik word er niet warm of koud (meer) van

Fri 7 February 2014 00:31

Vandaag wéér een dag doorgebracht
zonder een moment aan het roken te denken.
Heb vandaag niet eens een persoon gezien die rookte en die zeker op mijn medelijden had kunnen rekenen.
Wacht, ik lieg!
Zag vandaag tóch een roker.Of, liever gezegd: rookster.
Ze liep over de camping en ze was bezig een aantal korte hijsen aan het laatste deel van een sigaret te nemen. Dat weet je vast nog wel van toen je zelf nog rookte ; wilde je per se ook die laatste nicotine uit de sigaret zuigen want stel je nou toch voor dat je iets maar iets van dat lekkers zou missen!!
Wat me opviel is dat toen de vrouw echt niets meer uit de sigaret leek te kunnen halen, ze van de weg naar het gras liep en pas daar haar peuk op grond liet vallen. Daarna begon ze er op te stampen om hem uit te maken en ik overdrijf echt niet dat ze daar minstens 4 volle seconden voor uittrok
Naast het feit dat ik het asociaal vond dat ze die peuk zomaar op de grond gooide (maar ik deed vroeger toen ik zelf nog rookte, niet anders), vond ik het toch ook wat overdreven om die peuk zo grondig uit te stampen. Want was was nou helemaal het gevaar?
Dat het net beregende en dus volkomen vochtige gras, vlam zou vatten?
Nou ja, die spoorde vast niet, zoals alle mensen die roken niet sporen.
Want laten we eerlijk wezen.Je moet wel volkomen geschift zijn om iets wat bol staat van zoveel vergif vrijwillig in je longen te zuigen.
Jaja, berouw en inzicht..
komen altijd pas ná de zonde.
*waar is trouwens die flesopener gebleven?
Waaat ? IS die krom?
WIE IN JEZUSSNAAM HEEFT DáT NOU WEER GEDAAN!!!

:mrgreen:

79 vriemden later.

Sun 16 February 2014 23:09

BLOG TER ERE VAN HET FEIT DAT IK NU AL WEER EEN VOL JAAR NIET OM HET HALF UUR EEN DUN ROLLETJE CHEMISCH GEBLEEKT ROL PAPIER TUSSEN MIJN LIPPEN HEB HOEVEN STEKEN;EEN ROLLETJE PAPIER MET DAARTUSSENIN TABAK DAT ZELF OOK NOG EENS VEEL CHEMISCHERE BADEN HEEFT MOETEN LIGGEN OM MAAR DAT BEPAALDE ‘SMAAKJE’ TE KRIJGEN …DAT IK DAARNA MET EEN AANSTEKER IN DE HENS MOEST STEKEN OM DAARNA DE VOOR ELK ANDER LEVEND WEZEN ALS VOLKOMEN SMERIGE EN ALS GIFTIG ERVAREN ROOK, DIEP IN MIJN DOOR GOD GECREËERDE EN GEGEVEN LONGEN MOEST INADEMEN;
Jawel,NIET ONTKENNEN NU,
dat moest ik WEL doen.
Weet u waarom?
Omdat ik anders DIEP ONGELUKKIG was.
(voor @nico2014-sake schakel ik nu even over op een andere mode dan de @capslockmode)
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Vroeger begon je met roken omdat je niet onder wilde doen voor je vrienden. Je ‘deed gezellig mee’ omdat je van binnen een heel harde maar voor een ander volstrekt onhoorbare stem hoorde die zei:
“Ah rook maar lekker een sigaret mee’ ; dat geeft je zo lekker dat teambuildingsgevoel.”
Dat vriendenteam van toen, dat bestaat inmiddels niet meer; sterker nog, je weet niet eens meer of dat groepje mensen eigenlijk wel een team was, laat staan uit welke personen ‘dat team’ ook al weer bestond.
Je weet alleen nog dat je destijds dacht dat het een prachtig team was en dat het daarom erg belangrijk was dat je erbij hoorde en dat je logischerwijs precies datzelfde moest doen wat zij deden omdat je er anders overtuigd was dat je er anders niet bij hoorde.
En ‘erbij horen’, dat was toen sowieso heel belangrijk voor je!
Nu weet je wel beter.
Want wat laat het Verloop Der Dingen ons inmiddels laten zien?
-díe vrienden willen hebben of bij dát bepaalde clubje willen horen, bleek achteraf voort te komen uit een gevoel…. een gevoel waar je achteraf bekeken dan, helemaal niet naar had moeten luisteren!
Want dat hele groepje toffe mensen, dat zogenaamde team, waar is dat nu helemaal gebleven?
Is het niet zo dat er altijd wel bepaalde mensen in je leven verschijnen maar dat de meeste daarvan net zo hard uit je leven verdwijnen en erger nog; dat het gros van deze mensen, luitjes bleken te zijn op wie je eigenlijk helemaal geen indruk had HOEVEN te maken, ja nee, nog nog sterker nog; achteraf eigenlijk helemaal geen indruk had WILLEN maken?
Rechtvaardigt het feit dat deze mensen zich niet eens meer met naam en toenaam uit je geheugen laten opdiepen, niet de vraag of je daar uberhaupt we wilde bijhoren, zo toen je nog jong, onzeker en daarom zoekende was?
En trouwens, dat hele ‘ erbij willen horen’, is dat soms iets wat nu ook nog, nu we volwassen, zijn, een rol speelt ,of hoort dat toch een beetje bij het jeugdig zijn?
Ook al lijkt wijsheid inderdaad met het verstrijken der jaren te komen(en daarmee tegelijkertijd de verzachting van bepaalde zonden uit je jeugd), toch dat dat hele ‘erbij willen horen’ argument wel degelijk ook bij veel volwassen een niet te onderschatten rol speelt.
-Voetbal;
“Wat? Heb jij AC- Milan Ajax niet gekeken?? Wat ??” Maar wat DOE JIJ dan op de woensdag avond??”
-TV;
“WAT? Heb jij Utopia niet gekeken? Wat? Heb jij geen TV? Ben je niet goed wijs of zo? ”
Men schudt het hoofd zijwaarts, knikt nog een keer veelbetekenend naar de ander en laat mij met mijn hele TV loze bestaan met een bijna vieze smaak in de mond weer met rust
-huidige politieke systeem oftewel de dictatuur van de meerderheidsdemocratie:
“Wat? Ga jij echt HELEMAAL niet stemmen?
Ja, maar ook al zeg je helemaal niet meer in dit systeem te geloven, dan kan je toch altijd nog wel op een partij stemmen die WEL het systeem wil veranderen?
….Hoe bedoel je ‘elke partij kiest uiteindelijk toch wel weer voor de status quo van Het Grote Geld en daarmee tevens voor Het Grote Belazeren? Wat een azijnpisser ben jij!”
Nou ja, zomaar wat zijweggetjes waarin ik probeer duidelijk te maken dat ‘peer pressure’- het gedachteloos meedoen met/aan iets- niet alleen tot een onderwerp als het roken is voorbehouden.
Een jaar lang heb ik mij nu weten te onthouden van het roken van sigaretten en/of shag. En daar ben ik toch wel erg blij om. Het roken, dat zo naif en onschuldig begon begon met ‘stoer willen zijn’ heeft zich gedurende mijn leven ontwikkeld van ‘stiekeme daad’ waar mijn ouders niets van mochten weten, naar een overtuigd en ‘bewust’ gekozen ‘way of life’ in de jaren voor mijn twintigste levensjaar (want neehee, ik BEN NIET verslaafd; roken daar kies ik elke dag bewust voor hoor 😉 ), totdat het roken daarna gewoon een ‘fact of life was, zo’n beetje ná mijn twintigste.
In dit stadium, toen de lol er van dat hele roken eigenlijk wel weer zo’n beetje af was, bleek pas dat deze gewoonte zich niet meer zo makkelijk liet verwijderen uit mijn leven.
Ik zette rond mijn 20 mijn eerste voorzichtige schreden op het Stoppenmetrokenpad. Ik begon me hier en daar wel eens te laten ontvallen dat ik ‘eigenlijk wel wilde stoppen met dat hele roken’. Ook schreef ik de wens steeds vaker op in schriftjes omdat ik mijn wens, wanneer ik deze enkel maar uitsprak (misschien onbewust,misschien bewust:wie zal het zeggen) nog wel eens wilde vergeten. Als ik mijn wens op papier vastlegde, zo was mijn gedachte, dan zou deze zich vast later, volautomatisch, in mijn leven manifesteren.
Achtennegentig uren aan plechtig uitgesproken maar totaal niet nagekomen ‘ik-stop-NU-met-roken-beloftes’ later, 1074 volledig vol gekalkte schriftjes met dezelfde soort beloftes (maar nu ook met in de kantlijn de uiterste datum waarop ik die belofte nagekomen zou moeten zijn) en in totaal 16 jaar nadat ik met mijn broer mijn eerste sigaret probeerde, kwam ik toen dit STOPPENMETROKENBLOG SRB tegen.
Dit keer had ik een podium gevonden waarin ik ook aan andere mensen kon beloven dat ik zou stoppen met roken (want mijzelf iets beloven, dat maakte allang geen indruk meer)
Die andere mensen, die namen bij die blogs ja, dat was bijna wel een soort team! En ja teams, daar ben ik gek op, want daar wilde ik natuurlijk meteen weer wilde bij horen!
En dat team, DAT WAREN JULLIE!
En ja @Corneliei, zoals @joyforever1957 inderdaad juist beweerde, … ik HEB hier eerder geblogd,maar toen onder de naam ‘fruitarier’; die stopppoging resulteerde dat ik een half jaar lang rookvrij was.
Maar toen dacht ik,
o hybris (http://nl.wikipedia.org/wiki/Hybris),
dat ik ‘het’ (omdat ik wel een heel half jaar gestopt was) wel weer alleen af kon’ en verzaakte ik vanaf dat moment elke dag trouw in te loggen waardoor andere stumperds die wel nog aan het begin van hun stopmetrokenpad stonden, niet door mij geholpen werden.
Want, hee, zo egoïstisch was ik toen nog; ik was er immers ZELF toch af dus waar had ik dat hele SRB zooitje nu nog helemaal voor nodig??
Vandaag de dag besef ik, dat ik wel voor altijd aan dit blog verbonden zal moeten zijn om van het roken af te blijven.
Ook al log ik maar 1 x per maand in, nee, zelfs 1 x per jaar… ik MOET verbonden blijven met dit SRB, om te blijven beseffen dat ik er ook Eén ben die Gestopt Is.
Want als ik namelijk helemaal vergeet dat ik ooit heb gerookt vergeet ik weer dat ik vreselijk blij mag zijn dat ik die verslaving heb overwonnen en daarmee de kans vergroot dat ik in een onbewaakt moment, terug zal vallen.
Dus…. ik MOET (puur uit eigenbelang) gewoon wel altijd lid blijven van dit blog omdat ik anders nooit meer geconfronteerd word met al die problemen die het geeft als je een verslaving als het roken probeert op te geven.
Eigenlijk net zoiets wanneer je gezond bent, je het liefst zieken om je heen moet zien staan/liggen om steeds maar geconfronteerd te worden met het feit dat JIJ gezond bent en dat dit je veel waard moet zijn en dat je daarom er eigenlijk ook alles aan moet doen om dat ook te blijven.
Ik ben nu een jaar verder:
-kalveren zijn geboren (toch @Peer30);
-kalverliefdes ontstaan (toch Mickey1972);
-mensen deden eerst nog mee in de maatschappij maar hinderen nu vooral de auto Van Den Nuttige Burger op de snelwegen omdat ze steeds maar hun eigen afslag missen (he @Corneliei)
-@Toosje50 werken zich een hernia in de rondte vanwege het ontkennen der leeftijd (of noem het anders het ‘empty nest’ -syndroom of zelfs ‘omgekeerde mantelzorg’… want ten behoeve van de kinderen);
-overwinnen dan toch gelukkig nog altijd de volhouders , tevens boekhouders (@joyforever1957);
-worden volledige losgeslagen (lallend,rokend en af en toe ook stoppende) Belgen zoals @Berta ineens serieus, lukt het ze ineens wel om te stoppen met roken en nemen ze ineens titels aan als ‘Chefs de Cuisine’ (gelukkig is haar vriendinnetje @Alpenrose wel nog als ‘volledig losgeslagen’ te betitelen: die rookt zich nog wel volkomen suf… elke vrijdag;
-heeft @raven toch nog een zeeleeuw gebaard… .oeps.. sorry… HELPEN baren… ergens op een koude maar toch druk bezocht anti Dolfinarium dagje (waar Dolf Jansen zelf uiteindelijk niet eens is komen opdagen… en dat voor een vegetariër!;
-mag ik van @Francisca vast nog steeds niet in een reactie aan iemand een advies geven dat ik de mensen het liefs ZONDER medicijnen zie leven…. al vind ik dat nog steeds en vind ik ook nog steeds dat ik dat gewoon mag zeggen..
-zijn er allemaal nieuwe mooie mensen bijgekomen als @Sanjo, @Daci123 en nog meer mensen , wiens namen ik helaas niet uit het hoofd ken en hier aldus niet kan aanhalen om ze te bedanken voor hun reacties op mijn blog.. omdat ik daarnaast helaas ook te lui ben om dan op te zoeken hoe ze dan WEL heten;
-ga ik zeker doen wat @Mikkie71 me aanraadt;
-bedank ik @Bijl55 ook voor zijn aardige woorden;
-bedank ik alle andere 39 mensen voor hun felicitaties op mijn jaar niet roken
en beloof ik het SRB hier nog minstens 1 jaar te bloggen….
mits @Corneliei hieronder belooft ook nog minstens 1 jaar te bloggen.
Want wie kaatst…. :mrgreen:
:thumbs_up:

Wil niet roken…. maarrre er ZIJN van die momenten!

Tue 25 February 2014 17:01

Soms heb je van die dagen waar een grauwe sluier omheen hangt.
Je doet naar eer en geweten je werk, loopt dan altijd wel over een paar tenen heen, maar nu gingen de bezitters ervan weer eens ouderwets steigeren en dan ook meteen naar hun manager rennen; krijg je hem weer op je nek; moet je die weer van je nek halen met verwijzing naar logica en gezond verstand’ ; bel je je oma van 98 op om te vragen hoe het is (want ze heeft haar heup gebroken); heeft ze niets te melden wat leuk en gezellig is (alleen maar zinnen in de trant van ‘ Mijn rol is uitgespeeld en ” Ik heb niets meer in de melk te brokkelen’) ; mag ze hoogstwaarschijnlijk niet meer naar haar eigen huis en kan mijn opa, dement, na 65 jaar huwelijk niet meer bij haar blijven; kan ze verdorie nog wel herinneren dat ik had gezegd dat ik dit weekend waarschijnlijk zou langskomen en ‘ waarom ik dat niet gedaan had’ ; krijg ik weer zo’n fijn werk gerelateerd probleem voor mijn kiezen dat ZO ingewikkeld is dat het een plaatsje in de zogeheten actiontracker verdient maar weet ik op voorhand al dat opname van de issue in diezelfde actiontracker volkomen zinloos is omdat als ik het erin opneem, dat de vergaderingen die over dat soort problemen gaan, wel weer afgezegd zullen worden, net als vanmorgen en waar ik dus de hele week naar loop uit te kijken omdat dat het enige kans moment van de week is is dat ik kan schitteren;
Het leven zit soms tegen; en vroeger pakte ik dan een sigaret om mijn frustratie weg te roken…
maar dat doe ik dus niet meer..
maar problemen zijn er nog wel degelijk zijn er steeds
Wat moet ik doen als ik ze niet meer kan wegroken??


In het hol van de leeuw

Sat 1 March 2014 11:05

Heb ik nog niet eens deel 2 van mijn verhaal over ‘darmgashappen’ op dit blog geslingerd, bevind ik mij alweer in kwade reuk, maar dit keer afkomstig vaneen ander darmstelsel en nu zelfs niet eens dat van een mens!
Kijk, op zich sta ik open voor experimentele sex; een ploppertje hier, een triootje daar, een kleuterklasje zus of een bejaardentehuisje zo… maar wat ik nu aan mijn fiets heb hangen, beste bloggers, tart mijn voorstellingsvermogen maar waarschijnlijk dat van jullie voorstellingsvermogen ook.
IK BEVIND MIJ NU OP DITZELFDE MOMENT IN HET HOL VAN DE LEEUW.
En ik moet u zeggen dat is, romantisch gezien, geen ‘great place to be’ .
Nét toen ik mij enigszins verzoend had met dat bestiale aspect van onze relatie; een aspect dat eruit bestaat dat haar Jack Russel terrier altijd met de pootjes op het rand van het bed, komt spieken ‘of ik ’t vrouwtje geen pijn deed’ ….
….nét toen het mij, na heel wat vruchteloze pogingen, tijdens die eenzame manuele handenarbeid door de week (als zijn vrouwtje niet voorhanden is), gelukt was dat holle koppie van dat beest voor mijn geestesoog weg te drukken en te vervangen door het lieftallig blonde hoofdje van mijn geliefde).
Beste anti-rookbloggers, ik weet niet of jullie het mee hebben gekregen maar @Mickey1972 is mijn geliefde en die is weer begonnen te roken…
En werkelijk waar.. uit alle hoeken en gaten (en zonder dat IK daar op een of andere manier debet aan ben)!
EN IK BEVIND MIJ DUS NU IN HááR HUIS. SIGARETTEN OVERAL WAAR IK KIJK, HEB ZELFS EEN AANTAL INJECTIENAALDEN OP DE TRAP ZIEN LIGGEN EN VOLGENS MIJ ZIJN DAT GEEN OLIEBOLLEN GEWEEST DAAR IN DIE SCHAAL MET DAT WITTE POEDER!!
Ik, altijd verslavingsgevoeligs geweest, bevind mij, dus nogal in een precaire situatie….. want NATUURLIJK vind ik haar leuk en ja, ook ‘zoals ze is’… maar ja, zoals de meesten op dit blog wel zullen begrijpen, nu toch wat minder leuk dan eerst.
Immers:
-niet alleen zíj rookt weer, ik rook zelf ook in feite weer ( maar dan ‘mee’ dus zonder de sigaret daadwerkelijk vast te houden);
-ineens moet je weer op je quivive zijn want sigaretten zijn weer ‘available and up for grabs’ dus je moet jezelf dan weer net als vroeger weer inprenten: niet naar kijken, niet aanraken en zeker niet in je mond steken…..
-het zoenen is van het leeglepelen van een pot Ben and Jerry’s (meestal aarbeiensmaak) getransformeerd tot het reanimeren van een gecremeerde kalkoen en zelfs eens die altijd Brandaris Zware Shag heeft gerookt
Zo val je van de hemel van ‘De Prille Liefde, ineens in de hel van ‘Het Grote Slikken’ en dan bedoel ik duidelijk de ‘fouten’ van die ander… en besef je weer eens dat de liefde voor iemand WEL DEGELIJK onderhavig is aan allerlei voorwaarden.
@Mickey1972,
Het mislukte project, zo zal ik jou voortaan noemen.
Mijn coaching van jou van roker tot NIET-roker (een geboorterecht) is VOLKOMEN mislukt!
Al mijn tijd en moeite, tja, dat zal je moeten begrijpen, die zal ik nu gewoon, net als ik bij ieder ander zou doen, gewoon in rekening moeten gaan brengen.
En die ‘plus deal’ die uit dit nauwe coachingsproject voortgekomen is, iets waar jij trouwens nog uitdrukkelijk op stond en waar ik natuurlijk graag op in ging (gezonde volwassene ik nu eenmaal ben), die is nu natuurlijk ook van de baan en de vruchten daarvan in het verleden, zal ik in mijn factuur naar jou, als ‘overige bedrijfskosten’ moeten gaan opvoeren.
DAT ‘OVERIGE’ blijkt namelijk, in mijn veranderde opinie over jou, toch niet zo onbetaalbaar als Mastercard ons altijd wil doen laten geloven (ik zat te denken aan de helft van mijn normale uurtarief en dus 50 euro; ik zal er, eerlijk is eerlijk, tenslotte ook niet ALLEEN maar nare herinneringen aan overhouden).
Dus Mickey… pay up of clean up your shit and straighten out your act..
Want op deze manier… ben jij geen vooruitgang, maar een groot blok aan mijn been….
….met je hondenkop….


Heerlijk relaxen dit weekend; dit in tegenstelling tot de net gestopten

Fri 7 March 2014 17:44

Hoe heerlijk is het om over een aantal minuten alles op kantoor achter je te laten en de knop van mijn hersens volkomen ‘ uit’ te kunnen zetten.
En wat heb ik een medelijden met die net-gestopten onder ons die maar aan 1 dingen kunnen denken: roken… of liever gezegd aan het feit dat ze NIET meer mogen roken ..
En wat een energie gaat daar vast inzitten.
” NIET roken, ik wil niet roken.
slecht voor gezondheid
kind
ongeboren kind
image
portemonee
mag niet van dokter, vrouw, echtgenoot, slapie, etc etc
en IK?
VOLKOMEN relaxed ga ik het weekend tegemoet, misschien is mijn enige zorg dat ik niet AL te relaxed aan ga doen want ik moet natuurlik ook nog wat in en om het huis doen .
Maar niet meer die rookduivel in en om mij heen
Het hele roken is nu slechts iets dat ik vanaf de zijkant meemaak
en ik heb best medelijden met de net gestopten ..
want o. wat zullen ze het zwaar hebben ..
Van mij kant in ieder geval : Goed weekend…
en
jullie worden vast ooit even relaxed als ik !
29 reacties

Go kwik kwak en kwek!!!

Thu 13 March 2014 08:26

Eentje van deze eendjes was mij bijzonder lief;
Vandaag is zij een zwaan geworden….
Dag @Mickey1972,
volle kracht vooruit
en ik blijf je hier zeker volgen


Roken of niet roken…. that is the question

Fri 21 March 2014 07:19

Je hoeft maar een paar daagjes je hielen van dit blog te lichten en de rode balletjes vliegen je om de oren… als ware het een macabere dans in een hele foute disco

Kwik kwak en kwek en alleen eendje is daar nog van over… de rest teruggekropen in de warme cocon die zij denken dat het roken is (vol van rook en dus niet @onbewolkt)
En dan wat mij toch begint te storen:rokers die andere rokers steunen dat het ECHT allemaal niet zo erg is, een paar keer ‘Kop op ‘ , ‘Wanhoop niet’ en ‘houd moed’ zeggen.
Begrijpelijk…. maar in feite is dat ze weer aan het roken zijn geslagen natuurlijk WEL hartstikke erg!
Want wat is erger: worstelen tegen de verslaving maar zonder een sigaret in zicht of worstelen tegen de sigaret als je die brandend tussen je vingers hebt en waar je om de paar seconden een trekje aan moet nemen maar dit eigenlijk helemaal niet wilt?
Van de verslaving kan je nog winnen… van een brandende sigaret onder je neus nooit! Behalve natuurlijk als je eerst van de verslaving hebt gewonnen.
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
HET IS HEEL ERG DAT MEN WEER IS GAAN ROKEN….. HEEL ERG! VOORAL VOOR JULLIE ZELF!
Als ik jullie zou zijn, zou ik juist niet zeggen:
‘Ik heb het nu even gehad en ik probeer het over een paar weekjes weer”. Ik spreek uit ervaring… weekjes worden met gemak jaren!
Stop gewoon direct weer en bouw niet weer een nicotine voorraad op in je lichaam.. die was namelijk net bijna weg…
Desnoods dan maar aan de e-sigaret zoals @onbewolkt die blijkt te gebruiken; natuurlijk is dat ook gewoon roken.. maar dat lijkt al heel wat meer op het niet-roken dan als je gewoon weer doorgaat met het echte roken. Juist aan die stank had men toch een hekel? Dat paria gevoel? Die vieze lucht, aan haren, vingers en uit mond??
Maar goed…. roken wordt misschien door sommigen wel gezien als voorrecht, als een adellijke vriend…
Ik weet echter zeker dat er hier op dit blog HEEL veel mensen zijn hier die zouden willen dat ze DEZE vriend nooit hadden leren kennen.
Want
de copd
de klikgebitten
de kankers
zijn namelijk weer de vrienden van de sigaret
en die krijg je er dus gratis bij …
Dus rokers..
rookt allen lekker door (het is namelijk helemaal niet zo erg, en het is gewoon jullie tijd nog niet , kom op en meer gezemel)
dan dans je tenminste wat eerder meer (gemiddeld een jaar of 10 eerder) met mijn vrienden uit de video.
@Corneliei…. zou JIJ die 10 jaar willen inleveren, lieve oma lipstick???
:thumbs_up:
p.s. Wanneer zien we de foto’s van je duik in de mestbak @Mickey1972?? Oh…. wacht.. het zou een groepseffort zijn… @Nanja… als jij je weer een beetje lollig voelt, doe je wel een sexy bikini aan??

Knuffel!!!

Fri 21 March 2014 11:17

Voor alle mensen die weer aan het roken zijn geslagen…..
(niet te hard knuffelen… anders krijg je geen lucht meer.. net als
wanneer je door blijft… ach ja… jullie weten het wel :thumbs_up:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op februari 20, 2015 door en getagd als , , , , .
%d bloggers liken dit: